Basescu: Romanii sa stea acasa sau sa mearga la o terasa, ma duc si eu cu sotia

Autor: Ana Ilie
Duminica, 29 Iulie 2012, ora 17:30
4407 citiri
Basescu: Romanii sa stea acasa sau sa mearga la o terasa, ma duc si eu cu sotia

Presedintele suspendat, Traian Basescu, face un apel la sustinatorii sai sa nu valideze lovitura de stat a USL, votand la referendum. Basescu s-a declarat nemultumit de volumul de fraudare pe care l-a constatat in desfasurarea votului de duminica.

"Ce-am vazut trebuie sa va spun sincer ca m-a impresionat neplacut, o tendinta continua a USL de a frauda. Pana la urma este referendumul lor, daca si referndumul tau il furi, ce iti mai ramane de furat, tara cu totul? Foarte multe nereguli in sectiile de votare semnalate Parchetului, oameni ai PDL carora li s-a interzis sa mai ramana in sectiile de votare sub motivatii gen ai intarziat, ai respirat", a explicat Basescu, in fata sediului PDL.

"Cel mai important pentru romani este sa respinga sa fie participanti la lovitura de stat, modul in care pot arata lumii si USL ca nu participa la acoperirea prin votul lor a loviturii de stat este stand acasa, la o terasa, ca e duminica, e cald, si eu ma duc la o terasa cu sotia", i-a indemnat Basescu pe romani.

Presedintele suspendat a continuat, explicand de ce este necesar ca oamenii sa nu voteze. "Prin aceasta aratam politicienilor ca romanii sunt deasupra lor. Politicienii s-au considerat o casta aparte. Uite ca vin oameni obisnuiti sa spuna: nu raspund la chemarea voastra, stam acasa. E foarte important ca romanii sa-si exercite dreptul constitutional de a nu fi parte la o lovitura de stat. Ar ramane urat in istoria Romaniei ca 254 de politicieni i-au pacalit pe romani sa dea o lovitura de stat".

Basescu a explicat si ca initiativa lui Victor Ponta de a organiza "Ziua usilor deschise" la vila Dante, pe care este acuzat ca si-a pregatit-o in uz personal, este facuta special pentru a-i sicana familia. "Abia acum am inteles de ce Victor Ponta s-a pretat la acea minciuna uriasa ca vila e pregatita pentru un viitor presedinte. Toti membrii familiei mele au avut parte de presiuni, de huiduieli, de injurii, astazi cand au intrat si au plecat din casa. De fapt, toata povestea, acest mincinos care este Ponta a montat-o in perspectiva realizarii zilei usilor deshise de catre dottore... este urat si arata cat de josnici sunt oamenii acestia".

In finalul interventiei, Basescu a declarat ca nu are emotii pentru votul de azi, intrucat nu este un vot pentru sau impotriva sa, ci un vot pentru sau impotriva Romaniei. Transmitand un mesaj electoratului sau, acesta a spus: "Este clar ca sunt cateva proccente in favoarea mea printre cei care au fost pana acum la vot: am o rugaminte la simpatizantii mei, sa inteleaga ca voturile in favoarea mea nu ne ajuta. Singurul lucru care ne ajuta este statul acasa. Niciun simpatizant de-al meu sa nu duca grija procentului meu".

"Poate pare arogant: eu nu am emotii pentru ca am constiinta impacata. Referendumul de azi nu e pentru mine, e pentru Romania. Eu am constiinta impacata, mi-am facut datoria ca presedinte intr-un mod care uneori a placut, uneori nu, dar intre a place sau nu si constiinta ca am facut de a trebuit in momente extrem de dificile pentru Romania ma face sa regret pentru cei pe care i-am nemultumit si sa am constiinta impacata ca am facut ce trebuie pentru tara... Eu cred ca romanii vor opta pentru o Romanie europeana, stand acasa", a incheiat acesta.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Traian Basescu referendum demitere, #Traian Basescu apel votanti, #Traian Batescu vot , #referendum demitere