Basescu: Toata Europa stie ca Ponta minte, trebuie alt premier

Autor: Ana Ilie
Marti, 24 Iulie 2012, ora 21:32
6433 citiri
Basescu: Toata Europa stie ca Ponta minte, trebuie alt premier
Foto: TVR

Presedintele suspendat, Traian Basescu, este de parere ca USL va fi nevoita sa il schimbe pe premierul Victor Ponta dupa invalidarea referendumului din 29 iulie, intrucat "nu este recomandabil sa il mai tii pe Ponta, toata Europa stie ca a plagiat si a ca mintit".

"N-am in atributiuni sa cer un alt premier, dar daca vrem sa restabilim increderea trebuie sa facem ca cei care au generat instabilitatea sa faca altceva", a afirmat Basescu, intr-o scurta interventie la TVR.

"Suntem o tara care are o harmalaie politica uriasa si un presedinte suspendat", a explicat presedintele suspendat, aratand ca Banca Nationala "nu are - si rog sa fiu scuzat de marii specialisti ai bancii ca-mi permit sa vorbesc public - atatia bani sa sustina deprecierea monedei nationale, ca efect al instabilitatii politice".

"Daca in timpul guvernului Boc exista o comunicare si o corelare a politicilor si a atitudinilor politice intre Banca Nationala si Guvern, in momentul de fata avem atitudini anatagonice...investitorii pleaca", a continuat Basescu.

In opinia sa, daca referendumul este invalidat la 29 iulie, perioada de instabilitate ia sfarsit si se poate incepe recuperarea. In schimb, daca este validat si el este demis, urmeaza aproape o jumatate de an de instabilitate.

"Poate urma dupa 29 iulie, prin invalidarea referendumului, stabilizarea, sau instabilitate trei luni pana la alegerile prezidentiale, de altfel urmate de o luna si jumatate pana la alegerile parlamentare".

"29 este o zi care in proportie de 99% va pune capat crizei prin invalidarea referendumului si acesta este lucrul necesar Romaniei", a subliniat Basescu.

"Ce va pot spune e ca miercuri eu voi fi inapoi la Cotroceni. Asta e cert. Daca nu exista riscul de fraudare, as fi avut mari sanse si cu participarea PDL-ului sa fiu inapoi la Cotroceni", a promis presedintele suspendat.

Presedintele suspendat Traian Basescu a mai declarat ca organizarea sectiilor de votare in restaurante si hoteluri pe litoral la referendumul din 29 iulie indica dispretul USL pentru respectarea votului, el adaugand ca este inimaginabil ca unii cetateni ar putea vota in bikini.

"Deci numai acest lucru arata dispretul chiar pentru respectul votului. Cum sa ma duc intr-un hotel, poate intr-un hol, poate intr-o baie? Oare unde ne organizeaza guvernul sectiile de votare prin hotelurile din Mamaia? Cum o sa venim la vot? Sub bikini bagam buletinul, il scoatem... Este absolut inimaginabil!", a afirmat Basescu, la TVR 1.

De asemenea, el a spus ca sectiile de votare organizate in hoteluri prezinta un risc legat de faptul ca unii dintre proprietarii acestora ar fi controlati de primarul Constantei, Radu Mazare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu referendum demitere invalidat, #Traian Basescu Ponta schimbat , #referendum demitere