Cezar Preda: Guvernul ar trebui sa se ocupe de seceta, nu de numarea mortilor

Vineri, 03 August 2012, ora 15:07
1616 citiri
Cezar Preda: Guvernul ar trebui sa se ocupe de seceta, nu de numarea mortilor
Foto: B1 TV

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, ca in loc sa se efectueze cercetari in legatura cu continutul listelor electorale permanente si al listelor suplimentare utilizate in referendumul de pe 29 iulie, Guvernul Ponta "ar trebui sa se ocupe de tara".

Cezar Preda sustine ca la ora actuala Romania se confrunta cu probleme mai serioase, decat cu "numararea mortilor". Acesta a anuntat ca decedatii sunt evidentiati constant de autoritatile locale, iar numarare acestora nu poate modifica cu mai mult de 0,1% numarul celor cu drept de vot.

"Cine are CNP romanesc nu poate fi scos de pe listele romanesti. Rugam sa va retrageti acest ordin. Transmitem USL ca actualizarea listelor electorale permanente are reguli foarte stricte si nu numai a numara mortii si a da afara copiii sau parintii care au plecat in strainatate. Mesajul nostru este clar: ara echivoc, ne vom bate pentru statul de drept, pentru respectarea Constitutiei si legilor, pentru democratie si pentru revenirea presedintelui ales la Cotroceni.

PDL are experienta conducerii MAI in atatea guvernari, nu pot fi diferente mai mari de 0,1% cand acualizezi listele. Degeaba numaram mortii, care sunt evidentiati intre autoritati locale, MAI, Ministerul Muncii, pentru ca nu mai sunt cazuri cand rudele luau pensiile decendatilor", a declarat Preda.

In opinia prim-vicepresedintelui, Executivul ar trebui sa se ocupe cu seceta care a pus stapanire pe Romania, nu cu impedicarea presedintelui Traian Basescu de a ajunge din nou la Cotroceni.

Curtea Constitutionala a decis joi amanarea luarii unei decizii in privinta validarii referendumului din 29 iulie pentru demiterea presedintelui pana pe 12 septembrie. CCR a respins toate sesizarile primite, cu unanimitate, dar a precizat ca nu a putut lua o decizie pentru ca institutiile abilitate i-au oferit date contradictorii cu privire la numarul de alegatori inscrisi in listele electorale.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Cezar Preda liste electorale, #Cezar Preda actualizare liste electorale, #Cezar Preda liste electorale Victor Ponta , #referendum demitere
Comentarii
Poza gustasinghite
gustasinghite
rank 1
Doemi linistit ,guvernul o sa ploua ! Ce faceti voi plecati sau va
Poza vanshakira
vanshakira
rank 5