Doi din trei romani vor sa-l demita pe Basescu - sondaj CSU

Marti, 17 Iulie 2012, ora 22:47
9674 citiri
Doi din trei romani vor sa-l demita pe Basescu - sondaj CSU

Aproape doua treimi dintre romanii care au raspuns unui sondaj realizat Centrul de Sociologie Urbana au declarat ca intentioneaza sa voteze pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.

Astfel, potrivit sondajului comandat de Jurnalul.ro, 66% dintre cei intervievati au raspuns "Da" la intrebarea "Cum aveti de gand sa votati la acest referendum?".

Astfel, restul de 34% opteaza pentru "Nu" la referendumul din data de 29 iulie.

61% dintre romani vor sa mearga la vot

Cei care au spus ca sunt hotarati sa mearga la votul pentru demiterea presedintelui reprezinta 61% din totalul celor care au raspuns sondajului, in timp ce 33% sunt nehotarati si alti 4% au afirmat ca nu vor merge la vot.

La intrebarea "Referendumul ar trebui validat numai daca se prezinta la vot 50% plus unu dintre cei inscrisi pe listele electorale?", 31% au spus ca "da", in timp ce 41% dintre respondenti au afirmat ca nu sunt de acord ca referendumul sa fie validat numai in aceste conditii, care figureaza si in Legea referendumului care a trecut de Curtea Constitutionala a Romaniei.

Aproximativ 97% dintre cei care au raspuns intrebarilor stiau ca presedintele Traian Basescu a fost suspendat de Parlament, in timp ce 2% nu aflasera inca despre faptul ca presedintele Romaniei este, cel putin pentru moment, Crin Antonescu.

Nu in ultimul rand, cetatenii au raspuns si la intrebarea "Cu ce partid sau alianta politica veti vota la alegerile parlamentare?":

USL a fost optiunea a 63% dintre cei care au raspuns, PDL ar urma sa primeasca 19% din numarul de voturi, in timp ce PP-DD este al treilea, cu 9%. Pragul de 5% este indeplinit si de UDMR, care ar reusi sa stranga 6% din optiunile electoratului. PRM, cu 2% si UNPR, cu 1%, inchid lista partidelor.

Sondajul a fost realizat la nivel national, in perioada 11-16 iulie, pe un esantion de 1.104 persoane, cu varste de 18 ani, fiind comandat de Jurnalul National si efectuat de Centrul de Sociologie Urbana. Marja de eroare este de +/-3%.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#sondaj referendum demitere Basescu, #sondaj alegeri parlamentare, #sondaj suspendare Traian Basescu , #referendum demitere