Nu aveti mila pe 29 iulie! (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 12:22
11309 citiri
Nu aveti mila pe 29 iulie! (Opinii)
Foto: Arhiva

Astazi mai mult decat oricand nu va mai lasati invatati de cei care vor cu orice pret sa va spuna ca doar adevarul lor este unicul adevarat! Nu stiu de ce Popescu insista sa ne spuna ca el va vota, de ce Ionescu tipa ca nu poate pune stampila decat intr-un fel sau de ce altii tremura de nervi la posibilitatea ca presedintele suspendat sa se intoarca la Cotroceni.

Ganditi-va doar la viata voastra, la prioritatile pe care ar trebui sa le aveti si la ceea ce credeti ca este cel mai bine pentru voi. Si actionati in consecinta, orice ar inseamna asta!

Daca sunteti convinsi ca lucrul cel mai bun pentru voi e sa stati placinta in casa duminica, lasand soarta referendumului pe mana celor carora li s-a dictat cum sa voteze, atunci ramaneti si coceti-va duminica in case. Daca credeti ca ati fost inselati, tradati si mintiti de Traian Basescu in primul rand, pentru ca votul despre el si numai despre el este, atunci iesiti afara, zambiti soarelui si spuneti-i un mare DA. Trimiteti-l pe mare si, daca va fi cazul, in fata justitiei. Sa-l vedem atunci daca nu cumva si el va fi unul dintre puscariabilii pe care-i condamna atat de convins astazi.

Daca, dimpotriva, dupa mintea, valorile, memoria si puterile voastre de judecata considerati ca democratia a fost facuta praf de USL in incercarea de a vi-l aduce pe Traian Basescu in fata votului de demitere, atunci duceti-va si spuneti un mare NU abuzului care se poate naste dintr-o dorinta prea mare de a varsa sange si a acoperi propriile orori si slabiciuni. Sau stati, din nou, pur si simplu in casa. Duceti-va la mare si aveti grija la sectiile de vot de pe holurile hotelului, sa nu va treziti cu un buletin in slip!

Ignorati ce va spun ambele tabere acum, pentru ca astazi nu mai vorbeste decat ura si frica din ei. Aminti-va, insa, tot ce s-a petrecut in viata voastra in ultimii ani. In ultimii trei ani sau in ultimii opt ani. Iar daca tot nu sunteti hotarati, luati ca marja de judecata ultimii 23 de ani. Ramaneti in viata voastra cu judecata si renuntati sa-i mai ascultati - astazi mai putin decat oricand ei nu mai vorbesc pentru voi.

Votul in sine reprezinta cea mai elementara forma de manifestare a democratiei, iar exercitarea lui este o prima garantie a functionarii societatii civile. Exprimarea votului liber va confirma si va defineste. In plus, este si conditia de baza in drumul catre statul pe care vi-l doriti.

E atat de simplu pana la urma. Daca sunteti multumiti cu viata voastra, stati in casa si nu votati. Daca credeti ca ea poate fi imbunatatita, daca sperati ca traiti mai bine si stiti ca sigur se poate, pentru ca o meritati, atunci ascultati-va constiinta si nu va lasati inselati de nimeni altcineva. Nu ascultati propaganda niciunei tabere, pentru ca la asta s-a redus intregul discurs politic din ultima luna. E trist ca politicienii nu mai au nicio legatura cu poporul, ca discursul lor vizeaza in fond doar problemele si frustrarile lor, insa tot voi puteti sa schimbati asta. Sta in puterea voastra, pentru ca ei sunt angajatii vostri.

Purtati-va ca niste angajatori, fiti cu adevarat patronii lor si nu va iluzionati ca pot fugi la infinit de corectia pe care puteti acum sa le-o administrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#vot referendum demitere presedinte, #Traian Basescu presedinte suspendat, #boiot vot referendum demitere Basescu , #referendum demitere