Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

PCM cere oamenilor sa nu mearga la vot si il sustine pe Traian Basescu

Joi, 12 Iulie 2012, ora 23:07
3665 citiri
PCM cere oamenilor sa nu mearga la vot si il sustine pe Traian Basescu

Presedintele Partidului Civic Maghiar Mures, Laszlo Gyorgy, a spus ca daca referendumul pentru suspendarea presedintelui va fi organizat conform deciziei Curtii Constitutionale, partidul sau ii indeamna pe toti cetatenii sa nu se duca la vot, pe 29 iulie.

Potrivit apelului liderului PCM Mures, daca vor exista sustinatori ai partidului care totusi vor merge la vot, acestia trebuie sa voteze impotriva demiterii lui Traian Basescu, informeaza agentia Mediafax, citata de B1.ro.

Gyorgy a indemnat cetatenii maghiari si nu numai "sa apere democratia din Romania", facand un apel si catre "coloneii din UDMR", care trebuie sa se gandeasca daca vor sa faca parte din "acesta lovitura de stat".

"PCM indeamna cetatenii - si nu numai pe cei de nationalitate maghiara - sa apere democratia din Romania, indiferent daca vor merge sau nu vor merge la vot. Luand in considerare ca, din punct de vedere economic, suntem in continua descrestere, imaginea noastra in strainatate este din ce in ce mai grea, ii rugam si pe domnii colonei din UDMR sa se gandeasca bine daca vor sa faca parte in continuare din aceasta lovitura de stat sau din aceasta actiune impreuna cu USL si sa se gandeasca, in primul si in primul rand, la cetatenii acestei tari", a spus liderul maghiar.

Acesta este de parere ca "raul cel mai mic" este reprezentat de ramanerea lui Traian Basescu la Palatul Cotroceni.

In plus, Laszlo Gyorgy a precizat ca, daca decizia CCR va ramane valabila, este de ajuns ca cetatenii Romaniei sa nu se prezinte la vot, pentru ca presedintele suspendat sa ramana la Cotroceni. Altfel, oamenii au fost indemnati sa voteze "Nu" la referendumul din 29 iulie.

CCR: Referendumul pentru demiterea lui Basescu e valabil doar cu prezenta la vot peste 50%

Curtea Constitutionala a decis, in sedinta de marti, ca modificarile la Legea Referendumului sunt constitutionale.

Magistratii au stabilit, insa, ca, pentru a fi validat referendumul, trebuie sa se prezinte la vot jumatate plus unu din numarul de alegatori, iar ceea ce decide majoritatea dintre acestia se va aplica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#PCM sustinere Traian Basescu, #maghiari vot referendum Basescu, #vot referendum demitere Basescu , #referendum demitere