PNL: Pune capat razboiului dus de Basescu impotriva poporului roman!

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 14:30
2392 citiri
PNL: Pune capat razboiului dus de Basescu impotriva poporului roman!

Partidul National Liberal ii indeamna pe romani sa voteze "DA" duminica la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, pentru a pune, astfel, capat, razboiului pe care presedintele suspendat il duce impotriva poporului.

"Este momentul sa punem capat razboiului pe care Traian Basescu il duce de ani de zile impotriva romanilor. Traian Basescu pozeaza in victima inocenta a adversarilor politici, dar uita ca lupta se da, de fapt, intre el si poporul roman. Este un razboi al caracatitei indestularii si coruptiei contra poporului saracit si umilit peste masura. Traian Basescu se insala, insa, atunci cand crede ca romanii il vor lasa sa castige prin neprezentare", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Mai mult, liberalii au intocmit o lista cu 10 motive "pe care ni le-a dat chiar Traian Basescu pentru a veni la Referendum si a spune DA":

"1. A spus ca nu exista criza economica, apoi a anuntat de la Cotroceni ca taie salariile bugetarilor cu 25%. A crescut aparatul administrativ de la Cotroceni dar a disponibilizat, in 3 ani, 895.700 de persoane din administratie, educatie si sanatate, potrivit Institutului National de Statistica.

2. A taiat pensile cu 15% si a oprit ilegal CAS-ul din pensiile mici, apoi a declarat ca nu este de acord cu returnarea banilor catre acestia.

3. A abrogat toate masurile anti criza luate de guvernul Tariceanu si a crescut TVA-ul de la 19% la 24%. Peste 250.000 de firme au dat faliment din cauza conditiilor impuse de Traian Basescu.

4. A declarat ca 'scoala romaneasca scoate tampiti', a inchis peste 2.000 de scoli, a disponibilizat personal din institutiile educative, a taiat cu 25% salariile profesorilor care au ramas.

5. Ne-a spus ca 'Romania a devenit o tara de mamicute si de bebelusi' si a taiat indemnizatiile pentru cresterea copiilor. 25,5% dintre copiii din Romania traiesc sub limita saraciei, potrivit unui studio realizat de UNICEF.

6. A taiat indemnizatiile pentru persoanele cu dizabilitati si pentru insotitorii acestora.

7. A inchis 67 de spitale in toata tara apoi a declarat 'inca avem 100.000 de paturi in plus fata de ce trebuie sa avem'.

8. A solicitat desfiintarea SMURD si a spus: 'sunt de acord ca medicii pleaca in strainatate pe salarii mai bune' si 'sa nu facem o drama din faptul ca Romania nu poate sa isi plateasca medicii si profesorii'.

9. S-a adresat unor jurnalisti cu apelativele 'tiganca imputita', 'pasarica' si a introdus in Raportul Consiliului de Aparare a Tarii din 2010 faptul ca jurnalistii reprezinta o amenintare la adresa securitatii Romaniei.

10. S-a plans liderilor europeni ca in Romania nu sunt respectate institutiile democratice, in timp ce el indeamna cetatenii sa nu iasa la vot, desi votul popular este cel mai important instrument democratic".

Pentru aceste motive, PNL sustine ca romanii trebuie sa isi exercite dreptul de a vota si sa puna stampila pe "da".

"Duminica, 29 iulie, toti cetatenii Romaniei trebuie sa iasa la vot pentru a-si exercita dreptul democratic. Romanii trebuie sa spuna DA pentru o Romanie mai buna, mai dreapta, in care sa poata avea un trai decent", se arata in documentul citat.

A.S.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#PNL vot referendum demitere Basescu, #motive demitere Basescu PNL , #referendum demitere