Pro Democratia: Peste 100 de sesizari, inregistrate cu privire la fraudarea voturilor

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 14:22
1597 citiri
Pro Democratia: Peste 100 de sesizari, inregistrate cu privire la fraudarea voturilor
Foto: EVZ

Peste 100 de sesizari au fost inregistrate la Asociatia Pro Democratia pana la ora 11:00 cu privire la fraudarea voturilor de duminica, printre localitatile cu probleme inregistrandu-se Tamas - judetul Bacau, Livezi - judetul Valcea dar si Municipiul Bucuresti.

"Pana la ora 11.00, Asociatia Pro Democratia (APD) a inregistrat un numar de peste 100 de sesizari si solicitari de informatii provenite din partea cetatenilor, a observatorilor acreditati din partea organizatiei, dar si din partea reprezentantilor partidelor politice in sectiile de vot", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Pro Democratia.

Conform datelor furnizate sesizarile facute sunt despre solicitarile urnei mobile, turismul electoral dar si trimiterea de mesaje electorale in diverse retele de telefonie mobila.

"Cea mai mare parte dintre sesizari se refera la suspiciuni de turism electoral si la numarul semnificativ de solicitari pentru urna mobila. Indicii privind transportarea organizata a votantilor au existat in localitatea Tamas, judetul Bacau, in comuna Livezi, judetul Valcea, in judetul Iasi, la iesirea spre Targu Frumos (pe ruta Iasi - Targu-Frumos au fost semnalate 20 de autocare si 18 microbuze destinate unor curse speciale), dar si in Bucuresti, in fata Stadionului Steaua", se mai arata in comunicatul citat.

Pro Democratia a depus plangere penala privind organizarea unei tombole

"Tot in Bucuresti, in fata sectiei 132, un alegator a observat doua persoane in civil care notau numerele de inmatriculare ale masinilor votantilor - in acest caz, a fost sesizata Politia Sector 1 de catre APD. Cetatenii au sesizat continuarea campaniei pentru referendum atat in mass-media, cat si primirea de mesaje SMS cu continut electoral pe parcursul diminetii, dar si prin distribuirea de fluturasi sau alte materiale de aceeasi natura", mai sustine APD.

De asemenea, APD anunta ca au primit sesizari si din partea unor persoane care initial au fost desemnate sa faca parte din birourile electorale ale sectiilor de votare iar ulterior le-au fost retrase aceste delegatii "fara a fi notificate in prealabil".

"Persoane care fusesera desemnate sa faca parte din birourile electorale ale sectiilor de votare au sesizat faptul ca le-au fost retrase delegatiile sau au fost eliminate din sectiile de votare fara a fi notificate in prealabil. Sesizari s-au primit si referitor la confuzii create in cadrul sectiilor de votare datorita lipsei de cunostinte tehnice ale presedintilor birourilor electorale si in legatura cu solicitarea unor documente pe care legea nu le prevede (spre exemplu copii dupa cartile de identitate) in cazul observatorilor", mai sustine APD in comunicatul citat.

"Pornind de la sesizarile primite, reamintim alegatorilor care se afla in alta localitate decat cea de resedinta ca isi pot exprima dreptul la vot in orice sectie de votare pe listele suplimentare. In acelasi timp, alegatorii pot vota doar la sectia de votare la care au fost arondati, daca se afla in localitatea de resedinta", mai sustin acestia.

Asociatia Pro Democratia primeste pe tot parcursul zilei de astazi sesizari pe pagina web www.alegericorecte.ro, precum si la numarul de telefon 0800 070 100, sustinut de RCS & RDS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Pro Democratia sesizari fraude referendum, #referendum demitere Basescu, #fraudare vot referendum , #referendum demitere