Romania, o victima colaterala

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 07:42
6349 citiri
Romania, o victima colaterala

Analiza facuta de un fruntas liberal clipelor de dupa referendum, in cazul invalidarii acestuia, ne arata, celor care nu realizasem pana acum de ce Romania trazneste a "impinge tava" pana la Bruxelles, ca suntem abia la felul intai.

Zice omul asa: daca nu vin jumatate plus unu dintre romani la urne, deci procedura nu este valida, situatia lui Traian Basescu nu se schimba. Adica ramane suspendat, deci Crin Antonescu interimar, si sunt obligatorii alte referendumuri, pana la demiterea presedintelui.

In alte vremuri as fi considerat, auzind atare gugumanie, ca e rau ca in Romania nu e liber la arme de foc. Deci e bine, caci multi ar fi fost tentati sa se rafuiasca personal cu cei care-i desconsidera. Nu mai stiu unde ma plasam, dar nu sunt prea tolerant din fire cand ma ia cineva de prost.

Nu imi dau seama daca fruntasul nu se pricepe la aceste lucruri sau a vrut sa promoveze un sentiment pervers in fruntea romanilor, si anume ca daca nu vin la urne, isteria nu se va termina niciodata.

Nici nu are importanta. Isterie tot va fi, ca sa fiu indulgent. Imaginati-va ca la urne vin sase milioane de romani, dintre care cinci opteaza pentru demitere. In varianta ca nu realizeaza ca oamenii sunt satui de scandal, sau considera ca cei care nu s-au prezentat la referendum ii valideaza actiunile, si au dat in realitate un vot negativ inlaturarii sale, Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni.

In cele din urma. Daca scenariul prognozat de liberalul in chestiune e varianta de lucru reala, ne va prinde toamna lui 2014 incercand sa-l maturam pe presedinte. Ca nu-mi imaginez ca promisiunea lui Crin Antonescu de a se retrage din viata politica, in situatia unui esec, se va materializa. Si Traian Basescu va pleca volens-nolens, deoarece i se va termina al doilea mandat.

Pe noi, insa, oamenii care platim rate din ce in ce mai mari cu sentimentul ca ne smulgem o mana, care pandim benzina langa pompe inconjurati de un sobor de preoti, care cumparam produse fabricate in alte tari - varianta ideala, cea nasoala e ca sunt alimente - ce ne asteapta? Unde se termina ascensiunea euro si incepe nevroza generala?

Ma intreb daca merita. Inteleg lupta presedintelui cu "structurili", perspectiva de a-i vedea dansand fericiti pe Crin Antonescu si Victor Ponta ma face sa ma manance pielea, mai ales ca o vor face de-a stanga si de-a dreapta lui Dan Voiculescu, dar cred ca am obosit. Si singurul sentiment pe care-l inteleg este ca nu mai imi place tara mea. Si ma sperie. Insa sunt prea batran si lipsit de ambitie ca sa-mi mai iau picioarele in spinare.

Ce vina are Romania, ma sacaie Jiminy-greierele, pentru oamenii ei? Niciuna, baiatule. E o victima colaterala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#referendum demitere Traian Basecu, #USL demitere Traian Basescu , #referendum demitere
Comentarii
Poza ORD e COB
ORD e COB
rank 5
Boicotul este cuvantul de ordine . BOICOTAM referendumul !