Traian Basescu isi incepe reconcilierea cu un atac la Ponta si Antene

Luni, 30 Iulie 2012, ora 01:40
19907 citiri
Traian Basescu isi incepe reconcilierea cu un atac la Ponta si Antene
Foto: RTV

"BEC a confirmat neatingerea pragului pentru validarea referendumului. Asta inseamna ca romanii au ales pentru o Romanie constitutionala, care isi doreste un drum in Europa constitutionala consolidata", a declarat Traian Basescu, luni dimineata.

Declaratia presedintelui a venit dupa anuntarea de catre Biroul Electoral Central (BEC) a rezultatelor privind prezenta la vot la ora 23,00, dar si pe fondul anunturilor USL ca rezultatul final va fi de 52% participare la vot, ceea ce ar echivala cu demiterea lui Traian Basescu.

Rezultat Referendum 2012 Basescu ramane presedinte, cu un vot zdrobitor impotriva. USL contesta

"As vrea sa comunic un lucru important din punctul meu de vedere: acest vot nu este o victorie a presedintelui Traian Basescu. Este pentru prima data cand sunt intr-o competitie electorala aparenta, in care prioritatea a fost votul pentru Romania", a adaugat Traian Basescu. El a explicat ca "de aceea am cerut electoratului meu sa nu paticipe la vot".

In zilele urmatoare sunt convins ca vom vedea reactiile partenerilor europeni, care vor saluta faptul ca romanii au fost deasupra clasei lor politice si au probat ca isi doresc democratia, a adaugat Basescu.

De asemenea, presedintele suspendat a mai spus ca romanii au fost deasupra la ce li s-a intamplat in 2010 prin reducerea salariilor si impoztarea pensiilor, au aratat ca sunt capabili sa faca sacrificii ca tara lor sa nu faca pasi inapoi.

Basescu, intrebat daca este convins de rezultat: Eu nu gresesc niciodata

Liderii USL sa puna mana pe creion si pe hartie

"I-as ruga pe liderii USL sa puna man ape creion si hartie - a mai spus Traian Basescu - si sa vada ca fata de acel 49% obtinut la alegerile locale, astazi trebuie sa constate ca au ramas cu 38-39 procente, ceea ce inseamna ca au pierdut vreo 10 procente din voturile de la locale".

Daca vor iesi din minciuna si vor intra in dorinta de a repara ce au schimbat, de a schimba fata hidoasa pe care au aratat-o democratiei, daca se vor decide sa respecte democratia, Constitutia, legile tarii, vor avea in mine un partener, a avertizat Traian Basescu.

El le-a mai transmis liderilor USL ca "daca au inteles lectia pe care le-au dat-o romanii, pot sa-mi fie parteneri. Daca nu au inteles-o, ii previn de pe acum: a presevera in ce au facut de cand au ajuns la putere inseamna lovituri continue date Romaniei".

Atac la Ponta si Antene

"Este nevoie sa ne strangem pentru a vorbi de Romania, nu de partide. Partidele din USL s-au dovedit partide retrograde. Victor Ponta trebuie sa inteleaga ca un om de teapa lui Dragnea nu reprezinta Romania, ca a creste continuu tensiunea si separarea romanilor, impartirea lor in doua tabere, cu sprijinul securistului Felix este un lucru rau pentru Romania", a mai spus Traian Basescu.

Dupa care a continuat cu un atac la adresa Antenelor: "astazi, am incercat simbolic sa pun flacara in mana juralistului de la Antenna 3 - si poate, pusa in mana lui, s-a stins (a facut referire la un moment de la inceputul declaratiei de presa cand flacara democratiei i s-a stins - n. r.).

Traian Basescu a trimis la Antena 3 "flacara democratiei"

Uitati-va cata otrava au turnat Antenele in mintea romanilor - au ajuns sa genereze in mintea romanilor ca presedintele lor le-ar fi dusman. Am ajuns la aceasta fractura in societate ca urmare a minciunii televiziunilor securistului Felix, a infractorului Felix si a continua asa inseamna sa turnam in continuare otrava in sufletul romanilor".

Dupa care, Traian Basescu a reiterat ca "reconcilierea societatii devine principala mea misiune".

IN context, Traian Basescu a spus: "imi permit o sugestie catre oamenii inraiti din fata Vilei Lac 3, indarjiti pentru o cauza care nu e a lor: aveti obligatia sa faceti un exercitiu pe care vi-l cere presedintele ales al romanilor: nu va uitati timp de o saptamana la Antene. Daca veti face acest lucru, veti vedea Romania reala, cu problemele ei, cu necazurile ei, cu nevoia de reconciliere si solidaritate a cetatenilor ei".

In consecinta, a mai spus Traian Basescu, "dupa validarea de catre Curtea Constitutionala, nu am obiectiv mai mare decat reconcilierea societatii si restabilirea credibilitatii Romaniei in UE si NATO". Insa, a avertizat Basescu, "voi fi conciliant pana la un punct - nu voi negocia Justitia si securitatea nationala".

Traian Basescu a transmis un mesaj si pentru cetatenii romani de etnie maghiara, care s-au prezentat in procent foarte mic la urne: "le-am inteles semnalul si le multumesc si lor, ca de altfel tuturor romanilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu declaratii referendum, #Basescu discurs referendum, #Basescu rezultat referendum , #referendum demitere