Traian Basescu: Pana la suspendare, am inotat in piscina din vila Dante

Joi, 26 Iulie 2012, ora 23:10
8401 citiri
Traian Basescu: Pana la suspendare, am inotat in piscina din vila Dante
Foto: Arhiva

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a explicat ca nu are nicio legatura cu renovarile de la vila Dante, si oricum ar fi inutil sa-si pregateasca aceasta locuinta pentru cand isi incheie mandatul, intruca Guvernul hotaraste ce locuinta i se atribuie presedintelui.

"Ponta a zis o mare minciuna...Presedintele si daca vrea nu are cum sa decida in ce casa sta, locuinta presedintelui se decide prin hotarare a Guvernului Romaniei", a afirmat Basescu, la OTV.

"Niciodata n-am ales niciun parchet niciun mobilier... Eu sunt specialist in transport maritim, daca ma intrebati de capacele de wc problema ma depaseste", a continuat Basescu, admitand ca pana inainte de suspendare a inotat la piscina din vila in chestiune, care se afla separat de corpul principal al imobilului.

"Piscina nu cred ca a fost renovata niciodata. Eu de cand am facut operatia la spate acolo inot ca e gard in gard cu mine. Piscina nu e in zona locuibila. Ies din piscina si ies afara. N-am cum sa ajung acasa daca nu ies afara...Era costisitor (sa se faca piscina la vila Lac 3, asa cum a sugerat moderatorul emisiunii, Dan Diaconescu - n.red.).

In aceeasi emisiune, Basescu a repetat ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea, si a fost o sansa a generatiei sale sa ajunga sa comande vase mari. "Sansa generatiei mele a fost sa comandam nave mari la varste tinere", a spus Basescu, continuand: "Sunt doua lucruri in care nu mergea cu carnetul de partid sau securitate: nimeni nu-ti dadea un avion sau o nava de asemenea dimensiuni pe mana doar cu carnetul de partid".

In ceea ce priveste acuzatiile potrivit carora a vandut flota romana, Basescu a aratat ca aceasta trecuse sub controlul unei agentii de stat cu mult inainte ca el sa devina ministru al Transporturilor si a intrebat retoric: "Cum credeti ca eu as fi aprobat vanzarea propriei nave? Nava Biruinta este in momentul de fata - cand a implinit 20 de ani a incetat exploatarea ei, acum este depozit in Golful Mexic".

In plus, a spus Basescu, "nu e obligatoriu sa cautam vinovatii - flota avea o varsta medie de 15,7 ani la Revolutie, iar o nava are o durata de viata de 20 de ani, dupa care trebuie taiata; navele vechi nu mai pot intra in porturile europene, poti intra cu ele numai prin porturile africane".

Basescu i-a dat si un sfat politic lui Diaconescu: sa nu mai minta electoratul, altfel il pierde. "Daca urmariti in sondaje, cand creste PDL scade PPDD si invers - trebuie privit la electorat pentru ca e ceva, o parte din electoratul dumneavoastra e de dreapta, care vrea dreptate etc, dar sa stiti ca daca o sa-i mai pacaliti ca le faceti la toti case, ca le dati 20.00 de euro la fiecare...or sa va abandoneze".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu referendum demitere, #Traian Basescu OTV, #Traian Basescu Dan Diaconescu , #referendum demitere