Votul multiplu la referendum: Cati Boboci sunt in Falticeni?

Marti, 14 August 2012, ora 16:57
8299 citiri
Votul multiplu la referendum: Cati Boboci sunt in Falticeni?
Foto: Arhiva

Marian Spinu, deputat PDL de Iasi, a declarat marti ca democrat-liberalii au cerut listele de la sectiile de votare din toata tara pentru a putea depista cazurile de vot multiplu inregistrate la referendum. Sase cazuri concrete au fost identificate de PDL doar in trei judete din Moldova.

De exemplu, Adrian Boboc din Falticeni, in varsta de 21 de ani, figureaza ca ar fi votat pe listele suplimentare de la 7 sectii diferite din municipiul Iasi, a declarat Spinu intr-o interventie telefonica la Digi24.

Surprinzator, insa, in emisiune a intervenit Adrian Boboc din Falticeni, care a spus ca are peste 50 de ani si a votat la referendum o singura data.

Deputatul PDL a precizat ca CNP-ul unui Adrian Boboc in varsta de 21 de ani din Falticeni apare pe 7 liste suplimentare din Iasi si a enumerat sectiile respective, printre care 2,3,16 sau 104.

"Avem copii dupa listele suplimentare, acelasi CNP, acelasi nume", a spus raspicat Marian Spinu.

"Un alt Boboc Adrian nu este in Falticeni, ca Falticeni nu este asa de mare. Am cincizeci si ceva de ani (...) Altul nu cred sa fie, din ce cunosc eu Bobocii din Falticeni", a replicat alegatorul.

Deputatul Marian Spinu a precizat ca aceasta situatie nu este singulara, iar PDL a sesizat Parchetul cu numeroase cazuri de vot multiplu din intreaga tara, asteptandu-se ca organele in drept sa faca verificarile prevazute de lege.

Democrat-liberalul a mai spus ca, desi PDL Iasi a cerut, in baza legii, toate listele de la sectiile de votare, doar 131 de presedinti de sectii au raspuns acestei solicitari din cele 236.

"Legea spune ca sunt obligati sa ne dea listele(...) Am verificat 10% din liste. Au rezultat 6 cazuri gasite facand o verificare minimala pe plan local", a mai spus deputatul, precizand insa ca toate informatiile sunt trimise de filialele PDL judetene la Bucuresti, iar softul avut la dispozitie poate detecta cazurile de vot multiplu, acestea urmand sa fie apoi puse la dispozitia Parchetului.

Marti, DNA a confirmat faptul ca s-a alaturat actiunilor demarate de Parchetul de pe langa ICCJ pentru verificarea sesizarilor de fraudare a referendumului din 29 iulie pentru demiterea presedintelui.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#vot multiplu Iasi referendum, #Marian Spinu vot Falticeni, #vot multiplu referendum Iasi , #referendum demitere