Replici taioase la Senat intre Traian Basescu si vicepremierul Paul Stanescu

Marti, 10 Aprilie 2018, ora 20:33
9520 citiri
Replici taioase la Senat intre Traian Basescu si vicepremierul Paul Stanescu
Foto: Facebook Traian Basescu

Constructia de autostrazi a constituit, marti, tema de disputa intre senatorii Paul Stanescu si Traian Basescu, in cadrul dezbaterilor din plenul Senatului la motiunea simpla "Absorbtia banilor comunitari, o catastrofa marca PSD-ALDE".

Senatorul PMP Traian Basescu a dorit sa afle numarul de contracte semnate pentru constructia de autostrazi din 2016 pana in prezent.

"Eu nu cer sa va dati demisia, imi voi face datoria sa votez pentru sustinerea motiunii, dar va dau un minut din cele trei ale mele sa imi raspundeti la o intrebare: cate contracte s-au semnat de la alegerile din 2016 si pana astazi pentru autostrazi, cai ferate, pe Coridoarele 4, adica Constanta-Nadlac sau Constanta-Curtici, (...) avand in vedere Pitesti-Sibiu, cate contracte s-au semnat din bani europeni (...), Giurgiu - Bucuresti - Focsani - Bacau - Iasi - Albita si cate contracte s-au semnat pe Coridorul pan-european numarul 7, adica Dunare?", a intrebat Basescu.

Vicepremierul Paul Stanescu a replicat ca isi aminteste ca Basescu sustinea cu multi ani in urma ca Romania nu are nevoie de autostrazi.

"Mi-aduc aminte ca domnia sa ne spunea cu multi ani in urma ca n-avem nevoie de autostrazi. Dar asa e omul, se mai schimba. Sigur apreciem interesul pe care Opozitia parlamentara il arata vizavi de absorbtia fondurilor europene si sper ca demersul dumneavoastra sa nu fie doar unul politicianist. Spun asta pentru ca in 2016, dragi colegi din PNL, Guvernul Ciolos, pe care l-ati sustinut, a avut absorbtie zero. N-am vazut aceeasi preocupare din partea dumneavoastra, nici cand Guvernul Boc avea absorbtie de 3,5% in doi ani de guvernare, nu v-am vazut sa fiti asa de ingrijorati, nici pe dumneavoastra, dragi colegi de la PMP", a spus Stanescu.

Fostul sef de stat a explicat ca in perioada la care s-a referit Paul Stanescu, Romania nu era membru al Uniunii Europene si nu beneficia de fonduri nerambursabile.

"Vreau sa va aduc aminte, domnule Stanescu, ca va legati de o afirmatie din 1997, cand Romania era in incetare de plati, iar prioritatea transporturilor atunci era reabilitarea infrastructurii existente. Daca veniti din Oltenia pana la Bucuresti cu masina veniti pe drumuri nationale reabilitate in timpul meu. Sau daca va duceti in Moldova pana la Iasi - drumul ala pe patru benzi. Sau daca mergeti pe Valea Oltului, zonele pe trei benzi sunt facute inainte ca Romania sa fie membru UE si cand nu avea bani nerambursabili la dispozitie. Nu ma asteptam sa continuati minciuna. Daca asa vreti sa guvernati pana la capat, va prezint o catastrofa, domnule Stanescu. (...) Iarna nu-i ca vara? Ati ajuns si voi la concluzia asta? (...) Sunteti la guvernare din 2012, luna mai, si n-ati pregatit deloc absorbtia fondurilor UE, desi premierul maimuta pe care il aveati atunci spunea ca 43 de miliarde sunt bani prea putini obtinuti de Basescu de la UE. Iata ca nu reusiti sa cheltuiti nimic din ei pentru un tronson de autostrada. (...) Si nu incercati sa mai aruncati in trecut tot ce n-ati facut. Aruncati in capul vostru tot ce n-ati facut", a replicat Traian Basescu.

Senatul a respins, in sedinta plenului de marti, motiunea simpla "Absorbtia banilor comunitari, o catastrofa marca PSD-ALDE" impotriva ministrului de resort, Rovana Plumb, inaintata de grupurile parlamentare ale PNL si PMP.

In favoarea motiunii au votat 40 senatori, 72 s-au pronuntat impotriva, unul s-a abtinut. Votul a fost secret.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Traian Basescu Paul Stanescu Senat , #Senat
Comentarii