AFP: Alegerile locale au reprezentat o infrangere a lui Traian Basescu

Marti, 17 Iunie 2008, ora 17:47
961 citiri
AFP: Alegerile locale au reprezentat o infrangere a lui Traian Basescu

Al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, marcat de victoria stangii in Bucuresti si de un rezultat modest al partidului "prezidential" in tara, reprezinta un esec pentru Traian Basescu.

Considerat cel mai popular om politic din Romania, desi cu o cota a popularitatii in scadere, presedintele Traian Basescu si-a pus toata greutatea in balanta pentru a o inclina in favoarea candidatului PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, considera analisti romani, citati marti de AFP.

"Mitul Basescu, omul care castiga singur alegerile, s-a destramat. Mesajul sau nu mai genereaza interesul electoratului, care a evoluat", comenteaza istoricul Armand Gosu, citat de AFP.

"Traian Basescu a pierdut Capitala", rezuma, la randul sau, fosta sa consiliera si purtatoare de cuvant Adriana Saftoiu, la fel ca intreaga presa, care afirma ca presedintele a inregistrat "prima sa infrangere".

Analistii remarca si scorul "mult sub asteptari" al PD-L, care era creditat cu 35% - 40% din intentiile de vot si visa deja sa castige alegerile legislative din toamna. Formatiunea a obtinut in cele din urma 28% din sufragii.

"PD-L a platit pretul conflictului dintre cele doua palate", dintre Presedintie si Guvern, considera Saftoiu, facand aluzie la disputele din ultimii doi ani dintre Traian Basescu si premierul sau, liberalul Calin Popescu Tariceanu.

Liberalii si social-democratii si-au unit fortele la alegerile locale pentru a bloca partidul "prezidential".

Aceasta apropiere intre stanga si o parte a dreaptei ar putea sa se repete la alegerile legislative, in conditiile in care fostul presedinte Ion Iliescu, care pare sa isi fi regasit autoritatea in PSD, a cerut sa fie facut "totul pentru a-l izola pe Basescu", probabil candidat pentru un nou mandat in anul 2009, mai apreciaza AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
#Traian Basescu, #Romania, #alegeri, #afp, #Sorin Oprescu , #stiri Traian Basescu