Andrei Nastase, aschie din tata

Joi, 20 August 2009, ora 11:09
9472 citiri
Andrei Nastase, aschie din tata
Foto: 7plus

Andrei Nastase este o noua dovada ca aschia nu sare departe de pom. Tanarul, posesor al unei masini de mare lux si mare putere, a reusit o performanta remarcabila: 141 de km/h pe soseaua Kiseleff, adica in mijlocul Bucurestiului, in plina zi.

Dincolo de viteza, peste dublul celei legale si mostra a unei imense arogante, reactia fiului este cea care timite direct la tata. Andrei Nastase a contestat suspendarea permisului de conducere.

Va conduce linistit cel putin anul acesta, pentru ca primul termen al procesului este la sfarsitul lui noiembrie. Exista chiar si situatii in care, trecand prin toate fazele procedurale, aplicarea contraventiei este amanata chiar si un an.

Fata in fata cu raspunderea pentru faptele proprii, fiul face exact ca tata. Si Adrian Nastase s-a folosit si se foloseste de toate subterfugiile oferite de lege, oricat de dezonorante si penibile, pentru a scapa de raspundere.

Toate exceptiile invocate de fostul premier in instante sau pe la Curtea Constitutionala, agatarea de imunitatea parlamentara, chichitele avocatesti au fost perfect legale.

La fel de legala este contestatia depusa de fiul sau impotriva unei fapte incontestabile. Pot face cu constiinta curata o asemenea contestatie doar cei care sunt prinsi cu o depasire a vitezei legale in limita marjei de eroare a aparatului radar, admisa metrologic, si anume 3%.

La 141 de km/h in centrul orasului, Andrei Nastase nu poate invoca o astfel de marja. El face insa ce a invatat din familie: fuge de raspundere.

Veti spune ca 90% dintre soferii prinsi de radar fac acelasi lucru. Da, dar acesti 90% nu provin de familii care se pretind exemple de moralitate si verticalitate in Romania, familii care tind sa ajunga in varful ierarhiei sociale si politice, care fac din respectul legii o lozinca numai buna de castigat alegerile.

Daca era omul atat de stapanit de litera si spiritul legii pe cat se pretinde, Adrian Nastase si-ar fi educat asa si copiii, iar daca totusi fiul sau ar fi comis o astfel de eroare i-ar fi cerut ferm sa-si asume raspunderea si sanctiunea.

Alti politicieni prinsi cu viteze prea mari, Adrian Videanu, Radu Berceanu sau Cristian Adomnitei, au avut minima abilitate de a nu contesta sanctiunea si de a si-o asuma.

Beizadelele Romaniei

Din nefericire insa, din acest punct de vedere, cazul lui Andrei Nastase nu este singular. Beizadelele Romaniei si-au facut un obicei din incalcarea legii, cu binecuvantarea parintilor.

Elena Basescu nici macar nu a avut ce contesta dupa ce si-a lasat masina in mijlocul bulevadrului Dorobanti sau intr-o zona interzisa a aeroportului Otopeni. Sigur, parcand aiurea nu poti omori un om, dar poti s-o faci gonind cu 141 de km/h.

Boala este insa aceeasi, iar daca ne aducem aminte cum s-a suit Traian Basescu la volan dupa un chef cu Gigi Becali, ne intoarcem la povestea cu aschia.

Dar, pana la urma, cum spuneam, ceea ce face acum Andrei Nastase este perfect legal si ne intrebam daca o fi normal ca un astfel de pericol pe patru roti sa mai poata circula nestingherit, cel putin pana la solutionarea procesului. Cu siguranta, legea este prea blanda.

Exista tari europene in care depasirea grava a limitei legale de viteze constituie infractiune si se pedepseste cu puscarie. Iar in acele tari, un tanar ca Andrei Nastase n-ar mai fi pus mana pe volan multa vreme, din chiar momentul comiterii faptei, indiferent cate sanctiuni ar fi despus.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Andrei Nastase, #Andrei Nastase permis, #Andrei Nastase carnet politie , #stiri Traian Basescu