Antena 3 i-a furat lui Traian Basescu 500 de voturi intr-o secunda

Luni, 21 Iulie 2008, ora 10:01
3731 citiri
Antena 3 i-a furat lui Traian Basescu 500 de voturi intr-o secunda

Postul Antena 3 a rasturnat in numai o secunda un sondaj prin mesaje SMS platite, astfel incat raportul celor care erau impotriva presedintelui Traian Basescu sa ajunga de la 47% la 65%.

Emisiunea "Stirea Zilei", difuzata joi seara de Antena 3, incepand cu ora 20.10, a jonglat cu procentele celor care au fost invitati sa raspunda, prin SMS-uri platite, intrebarii afisate pe ecran, semnaleaza "Cotidianul" in editia electronica de luni.

Emisiunea le-a avut invitate pe Adina Valean, de la PNL, si pe Ana Birchall, de la PSD, si a avut ca subiect scandalul amprentarii romanilor de catre autoritatile italiene.

Intrebarea afisata pe ecran era "A gresit Basescu acceptand amprentarile?". Pe aproape tot parcursul emisiunii, cei care raspundeau cu "Nu", deci care aprobau atitudinea presedintelui Romaniei, au fost mai numerosi decat cei care il criticau. Pana aproape de final, proportia celor care au raspuns cu "Nu" a variat intre 53 si 63 de procente, maximum fiind atins la ora 20.16.

Cu cateva minute inainte de sfarsitul emisiunii, cand deja pe ecran curgea genericul, proportiile s-au dat peste cap. La ora 20.55, raportul era 53% - "Nu" si 47% - "Da". In acelasi minut, raportul s-a schimbat consemnand 35% cu raspunsul "Nu" si 65% pentru "Da".

Proportia s-a pastrat pana la incheierea emisiunii si a fost anuntata ca atare de catre moderatoare, care a mentionat si numarul votantilor: 1.890.

La un pret de 59 de eurocenti pe mesaj, rezulta un venit de 1.115 euro pentru SMS-urile trimise joi seara, in timpul emisiunii.

Contactata de Cotidianul, moderatoarea emisiunii, Gabriela Vranceanu Firea, sustine ca postul pe care il reprezinta nu a operat vreo modificare in clasament: "Ce as putea eu sa va spun? Credeti ca am votat eu din emisie? Nu va inteleg demersul. Luati legatura cu firma care se ocupa de sondaj, care e independenta de Antena 3".

CNA nu poate sanctiona postul Antena 3 pentru surplusul de procente, insa intentioneaza sa discute subiectul in prima sedinta a saptamanii.

"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
Mihai Tatulici (75 ani), unul dintre cei mai influenți oameni de televiziune după 1990, s-a retras definitiv acum 11 ani. El a refuzat să revină, în ciuda propunerilor pe care le-a avut,...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#televiziune, #Antena3, #Traian Basescu , #stiri Traian Basescu