Basescu a parasit sedinta CSM dupa doua ore, fara sa faca declaratii

Joi, 22 Iulie 2010, ora 15:09
1822 citiri
Basescu a parasit sedinta CSM dupa doua ore, fara sa faca declaratii

Presedintele Traian Basescu a parasit sedinta CSM dupa aproape doua ore, fara a face declaratii.

Sedinta CSM s-a desfasurat cu usile inchise, iar presedintele nu a facut declaratii jurnalistilor care l-au asteptat in fata sediului Consiliului Superior al Magistraturii.

Presedintele a participat anual la sedintele CSM, relatia cu aceasta institutie fiind uneori marcata de replici dure si scandaluri. Anul trecut, presedintele a dat-o afara din sedinta CSM pe presedinta Asociatiei Magistratilor Romani, Mona Pivniceru.

Institutia a fost deseori criticata de Comisia Europeana, pentru slabele rezultate in activitate, in conditiile in care magistratii corupti sunt rareori sanctionati, iar sanctiunile sunt de cele mai multe ori minime, motiv pentru care presedintele s-a declarat nemultumit de aceasta situatie.

Florica Bejinariu, presedinta CSM, a declarat, dupa sedinta, ca membrii Consiliului au stabilit sa faca o analiza a raportului Comisiei Europene, urmand ca la inceputul lunii septembrie sa se discute modalitati practice de a pune in practica recomandarile Comisiei.

"Am stabilit impreuna ca trebuie in continuare sa facem pasi importanti pentru a pune in practica aceste recomandari si pentru a convinge ca am realizat progrese pentru ca urmatorul raport sa fie favorabil", a declarat Bejinariu.

Basescu participa la intalnirea CSM, dupa publicarea raportului pe Justitie

Membrii CSM s-au intalnit, joi, intr-o sedinta informala, pentru a discuta pe tema raportului CE pe Justitie. Acestia doresc sa propuna masuri concrete pentru a optimiza activitatea institutiei si a sistemului judiciar.

Basescu participa la intalnirea CSM, dupa publicarea raportului pe Justitie

Consiliul Superior al Magistraturii a respins criticile din raportul CE pe Justitie, sustinand ca practica CSM de acceptare a pensionarii magistratilor suspendati, criticata in raportul CE pe Justitie, "reprezinta exclusiv o aplicare a dispozitiilor legale in vigoare".

In plus, CSM adauga ca are atributii limitate in lupta impotriva coruptiei, insa ca face eforturi in acest sens.

Un aspect pozitiv semnalat in raport, sustin reprezentantii Consiliului, este faptul ca, din vara anului 2009, Consiliul Superior al Magistraturii a corectat deficientele in ceea ce priveste publicarea deciziilor luate in materie disciplinara si a motivarii acestora.

Comisia Europeana a aprobat, marti, raportul pe Justitie pentru Romania si Bulgaria, al patrulea raport anual, referitor la stadiul aplicarii Mecanismului de Cooperare si Verificare in Romania.

CE critica Romania pentru lipsa de sprijin politic privind lupta impotriva coruptiei, lipsa de determinare in reforma judiciara si lipsa de transparenta in cazul achizitiilor publice.

Un punct sensibil a fost Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, care a fost declarat neconstitutionala, astfel controlul averilor demnitarilor fiind suspendat.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Traian Basescu, #Basescu CSM, #Basescu sedinta CSM, #Basescu CSM Justitie, #Raport Justitie , #stiri Traian Basescu