Basescu: Bancile ar trebui sa relaxeze creditarea pentru IMM-uri

Luni, 09 Martie 2009, ora 22:16
866 citiri
Basescu: Bancile ar trebui sa relaxeze creditarea pentru IMM-uri

Bancile comerciale din Romania ar trebui sa-si relaxeze conditiile de creditare, astfel incat intreprinderile mici si mijlocii sa poata avea acces mai usor la finantare, a sustinut Traian Basescu in cadrul discursului din Parlament.

Acesta a condamnat faptul ca bancile prefera sa lucreze in vremuri de criza doar cu o serie de companii mari, majoritatea de stat si mai putin cu IMM-urile, cele care ar trebui sa fie motorul economiei.

Desi a pledat pentru sustinerea cu precadere a sectorului privat, seful statului considera ca actualul Guvern ar trebui sa-si indrepte atentia si spre categoriile de romani care sunt cel mai vulnerabile in fata crizei. "Nu e o contradictie intre a sprijini societatile comerciale si a proteja pe cei vulnerabili", a precizat Basescu.

In acest context, seful statului a precizat ca Romania nu pledeaza pentru protectionism, ci sustine concurenta si libera circulatie pe pietele interne si externe.

"Sustinem libera concurenta si fragmentare pietelor. Pe de alta parte Romania a sprijinit industria auto fara a incalca principiile pietei europene", a mai precizat acesta.

In acelasi timp, presedintele a mai declarat ca fondurile structurale nerambursabile alocate pentru 2007, 2008 si 2009 si neutilizate pana la inceputul aceste luni se ridica la 5,5 miliarde de euro.

Traian Basescu a evitat sa-si expuna clar pozitia fata de un eventual acord cu FMI, rezumandu-se sa declare ca Romania are nevoie de imprumut extern. Acesta ar putea fi accesat de la Uniunea Europeana, dar in parteneriat cu Fondul Monetar, asa cum impune UE.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Traian Basescu, #discurs Parlament, #banci comerciale, #creditare IMM , #stiri Traian Basescu