Basescu: Daca vrei sa ma pedepsesti, izoleaza-ma!

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 16:45
3414 citiri
Basescu: Daca vrei sa ma pedepsesti, izoleaza-ma!

Baile de multime, mersul la Carrefour, participarea la evenimente, masa in oras, la restaurant, sunt printre cele mai importante surse de energie ale presedintelui Traian Basescu, care a dezvaluit, vineri, ca atat de mult ii place sa stea printre oameni incat izolarea ar inseamna o pedeapsa.

"Baile de multime imi plac, imi fac placere, ma simt bine intre oameni. Mersul la Carrefour, mersul la evenimente, ma relaxeaza, imi dau enegie. Dupa ce m-am expus ca om politic, imi da ocazia sa percep mesaje de la oameni. Nu spun intotdeauna lucruri placute. Avantajul meu este ca imi place. Nu ma duc intr-un restaurant pentru ca e vin, ci pentru ca e lume. Pot sa mananc foarte bine acasa sau la Cotroceni. Pe mine, daca vrei sa ma pedepsesti, trebuie sa ma tii izolat", a recunoscut seful statului.

Totodata, Traian Basescu a tinut sa sublinieze, nu fara a fi ironic, ca in ciuda aparentelor, presa ii e simpatica. "Imi e simpatica presa. Sunt subiectul dumneavoastra favorit de ironizare, mai zic si eu din cand in cand cate ceva", a declarat seful statului, vineri, la Radio Romania Actualitati.

Basescu, adversarul lui Basescu

Intrebat ce crede despre faptul ca nu pare a avea, pentru 2009, un adversar in lupta pentru Cotroceni, seful statului a spus, razand, ca uneori reuseste sa fie propriul sau adversar, chiar "cel mai redutabil".

"Uneori, eu reusesc sa fiu un adversar redutabil al lui Traian Basescu, stiti, prin comportament. Deci are adversar Traian Basescu, n-aveti nicio grija de asta", a spus Basescu.

As fi avut o viata dulce daca nu as fi auzit si nu as fi vazut

Presedintele Traian Basescu a facut un scenariu in care descrie cum ar fi fost viata domniei sale daca nu ar fi fost un presedinte-jucator: "Eu puteam fi un presedinte care putea sa aiba o viata dulce, sa ma fac ca nu vad nimic si mi-ar fi mancat din palma toate partidele. Daca taceam si nu spuneam vreodata de Logan-uri, de clientela politica, de fonduri de la Uniunea Europeana care nu sunt cheltuiti".

"As fi putut scapa de toate astea daca as fi fost un presedinte care nu aude si nu vede. As fi avut o viata foarte linistita, as fi fost numai zambitor, dar misiunea mea a fost sa fiu un presedinte care sa ii reprezinte pe romani in toate situatiile si am creat imaginea aceasta de "Basescu se cearta", a mai explicat Basescu.

Seful statului a dezvaluit ca "a pus biciul" pe Guvern in perioada 2005-2007 de frica sa nu ratam integrarea in Uniunea Europeana. "A fost o perioada in care am stat cu biciul pe Guvern, din 2005 pana la 1 ianuarie 2007. Imi era frica. Apoi am fost mai putin critic. Aveam obligatia sa fac asta pentru ca nu trebuia ratat 1 ianuarie 2007", a explicat seful statului.

Adriana Saftoiu si tabara PNL

Intrebat cum vede candidatura Adrianei Saftoiu pentru tabara adeversa, PNL, Basescu s-a limitat sa spuna ca este optiunea ei. "Nu ar fi singura. Pe Gusa l-am adus la partid cand eram presedintele PD, pe Pavelescu, pe Lavinia Sandru. Cate vorbe ati auzit din gura oamenilor astia despre mine spre deosebire de oamenii pentru care n-am facut nimic", a povestit seful statului.

Basescu, ultimul invitat al lui Paul Grigoriu

Presedintele Romaniei a fost ultimul invitat al lui Paul Grigoriu, moderator al emisiunii "Sfertul academic", a postului public de radio. Se pare ca "cea mai buna voce de radio din Romania", cum l-a apreciat presedintele, iese la pensie.

"Pe vremea cand nu existau ziare, aflam adevarul de la Radio Romania, cand nu erau carti, ne educam cu Radio Romania, pe vremea cand ne-a fost rau, asteptam vesti de la Radio Romania. La radio Romania am auzit 'Soldati romani, treceti Prutul'", a povestit Basescu, miscat de longevitatea RRA.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Traian Basescu, #Paul Grigoriu, #RRA, #izola, #lume, #Adriana Saftoiu, #PNL , #stiri Traian Basescu