Basescu, despre scandalul masinii cu numar antiPSD: Slugarnicia unor sefi din politie face din Romania un stat ridicol

Luni, 30 Iulie 2018, ora 19:41
9922 citiri
Basescu, despre scandalul masinii cu numar antiPSD: Slugarnicia unor sefi din politie face din Romania un stat ridicol
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu spune, in contextul scandalului legat de placutele de inmatriculare anti-PSD, ca "slugarnicia unor sefi din politie face din Romania un stat ridicol".

Acesta a mai afirmat ca ar vrea sa ii vada pe politisti actionand ferm, deschizand dosare penale si facand conferinte de presa cand tricolorul este pangarit, el spunand ca in secuime tricolorul a fost arborat alaturi de un drapel negru si ca, adesea, primarii arboreaza steagul secuiesc pe primarii si consilii judetene in locul drapelului national.

"Slugarnicia unor sefi din politie face din Romania un stat ridicol, de parca nu ne-ar fi fost de ajuns Viorica Vasilica", scrie Traian Basescu pe Facebook.

El spune ca, zilele trecute, de Ziua Imnului, tricolorul a fost arborat in secuime alaturi de un drapel negru.

"Tot in secuime, adesea, primarii arboreaza steagul secuiesc pe primarii si consilii judetene in locul drapelului national. Nu se intampla nimic, nici politistii si nici procurorii nu fac dosare penale, nu fac conferinte de presa. In schimb, toata politia, in frunte cu comisari, chestori si omniprezenti lideri sindicali, sare cu picioarele pe un tanar (ce-i drept nici el foarte inspirat) care a dobandit legal in Suedia un numar de inmatriculare, care ii deranjeaza pe liderii PSD.

Mai politistilor, luati-i numerele buclucase, dati-i o amenda si lasati-l in Plata Domnului. Ce ziceti, n-ar fi ceva mai inteligent daca ati proceda asa? Sau poate pe voi abordarile inteligente va enerveaza? Mi-as dori sa va vad actionand ferm, deschizand dosare penale si facand conferinte de presa cand tricolorul este pangarit", incheie Traian Basescu.

Autoturismul cu numere de inmatriculare cu mesaj anti-PSD din Suedia indeplinea toate conditiile pentru a circula in momentul in care a intrat in tara, iar masurile pentru sanctionarea soferului nu au fost luate imediat pentru ca au fost asteptate clarificari de la autoritatile suedeze, sustin reprezentantii Politiei Romane, precizand ca primul raspuns din Suedia a venit in 20 iulie, la trei zile dupa intrarea in tara a soferului.

Brigada Rutiera a Capitalei a retinut, luni, numerele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD, dupa ce au oprit in trafic autoturismul inmatriculat in Suedia. De asemenea, a fost retinut pemisul de conducere al soferului, acesta declarand ca a inmatriculat masina in luna aprilie si ca se afla in concediu in Romania, fiind in drum spre litoral.

Politia Rutiera a deschis dosar penal in acest caz si sustine ca masina cu numarul de inmatriculare "M..EPSD" nu are drept de circulatie in Romania, invocand o informare transmisa de Biroul Interpol Stockholm, in timp ce Ambasada Suediei la Bucuresti sustine ca autoturismul are drept de circulatie in Uniunea Europeana, dar ca posesorul trebuie sa detina documentele oficiale pentru ambele seturi de numere - personalizate si oficiale.

"Astazi, in jurul orei 06.00, un echipaj de politie al Brigazii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat in trafic un autoturism, inmatriculat in Suedia, condus de un barbat, in varsta de 45 de ani.

Conducatorul auto a fost condus la sediul Brigazii Rutiere, in vederea declansarii verificarilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situatiei juridice in ceea ce priveste regimul de inmatriculare si circulatie si a vehiculului pe drumurile publice. In cauza a fost intocmit un dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de 'conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania', fapta prev. si ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal", au anuntat, luni, politistii Brigazii Rutiere.

Cateva zeci de persoane au protestat luni, timp de aproximativ doua ore, in fata sediului Brigazii Rutiere a Capitalei dupa ce politistii au retinut numerele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD, dar si permisul soferului care conducea un autoturism inmatriculat in Suedia. Dupa ora 17.00, cand a inceput conferinta de presa a reprezentantilor Politiei Romane, oamenii au mers sa protesteze in fata sediului IGPR.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Basescu numere inmatriculare antiPSD , #stiri Traian Basescu