Basescu: Eu nu atac niciodata presa, doar ea pe mine

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 15:15
2767 citiri
Basescu: Eu nu atac niciodata presa, doar ea pe mine

Aflat in campanie electorala, candidatul Traian Basescu a declarat duminica ca el nu a atacat niciodata presa, doar presa l-a atacat pe el.

"Nu as vrea sa fie considerat un atac la presa, eu nu atac niciodata presa, doar ea pe mine. Vreau sa va spun ca ce masuri ia guvernul nu poate scoate tara din criza economica pentru ca criza nu are sediul in Romania", a declarat duminica la Zalau presedintele.

Traian Basescu a precizat ca Romania a fost afectata de criza prin efectul crizei globale, iar daca e sa discute despre programul anticriza al Guvernului Romaniei, el a avut un singur obiectiv, diminuarea efectelor crizei.

"Am facut un imprumut de la FMI si Banca Mondiala. Un curs mare de schimb ar afecta foarte grav veniturile populatiei si s-ar declansa un proces inflationist. Primul pilon al planului anti criza este mentinerea unui curs de schimb rezonabil. Avem resurse sa tinem cursul mai jos de 4.3 lei dar ar afecta exportul. Cursul asta este unul optim mentinerea locurilor de munca pentru companiile care inca exporta", a mai declarat seful statului.

Traian Basescu a mai declarat ca al doilea pilon al planului anticriza a fost mentinerea cat mai mica a deficitului.

"Alta parte importanta de bani merge pentru acoperirea deficitului. In acest an s-a prognozat un deficit de 7,4 - 7,5% care inseamna miliarde de euro, adica peste 10 miliarde de euro pe care ar trebui sa ii avem in bugetul de stat si nu ii avem. Banii astia nu pot veni din imprumuturi. Ca s-a factu programul prima casa sau primul siloz toate acestea sunt in interiorul celor doi mari piloni", a mai declarat presedintele Basescu.

Traian Basescu a spus ca nu exista solutii miraculoase pentru Romania ca nu are o economie de tip locomotiva, care tracteaza economia europeana.

"Suntem dependenti in reluarea cresterii economice, de ce se intampla in marile economii europene cum ar fi Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Spania. Daca am da drumul la curs undeva aproape de 5 lei la un euro exporturile ar putea creste fata de situatia actuala, dar am lovi crunt populatia prin afectarea puterii de cumparare, iar salariile si pensiile ar deveni mult mai mici", a spus seful statului.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Traian Basescu atac presa, #Traian Basescu mentine curs , #stiri Traian Basescu