Basescu: Eu nu sunt un islamofob. Imi sunt dragi musulmanii la ei acasa

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 13:51
6385 citiri
Basescu: Eu nu sunt un islamofob. Imi sunt dragi musulmanii la ei acasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu nu vede cum ar putea fi integrati imigrantii in Europa, spunand ca nu este islamofob, dar ca ii sunt dragi musulmanii la ei acasa.

Dupa ce a criticat in repetate randuri faptul ca Romania s-a conformat si a acceptat cotele obligatorii impuse de Comisia Europeana, urmand sa primeasca mii de refugiati musulmani, Basescu a venit cu un nou atac la adresa imigrantilor.

Basescu: Romania nu poate fi obligata sa primeasca imigranti. Noi nu integram rromii si vrem imigranti (Video)

"Eu nu sunt un islamofob. Imi sunt dragi musulmanii la ei acasa, dar nu vad cum vor fi integrati in Europa. Musulmanii sa mearga la ei acasa. Unii au spus ca am facut un joc politic. Total neadevarat. Optiunea corecta a Romaniei este optiunea zero: niciun refugiat preluat. (...) L-am vazut pe Hollande spunand ca cine nu accepta cote, afara din UE. Am vazut declaratia cancelarului austriac: nu primiti cote, nu mai primiti bani. Nu am vazut nicio reactie la declaratia cancelarului austriac. Foarte bine: nu mai contribui la fondurile de coeziune. Afara toata conducerea OMV! As fi santionat aceste iesiri, pentru ca nimeni nu poate sa scoata o tara din UE", a punctat Traian Basescu.

Fostul lider de la Cotroceni considera foarte grav faptul ca un stat nu poate sa isi protejeze granitele si ca modul in care au fost lasati sa intre in Europa atat de multi imigranti ilegali este dezolant.

Basescu, nu categoric pentru imigranti in Romania: Printre ei sunt oameni care isi pun bombe la ei acasa

"Nu spune nimeni ca trebuia trimisa armata. Ma refer la Ungaria, Croatia, Macedonia. Nu spun ca trebuiau sa traga. Cate puncte de intrare aveau Spania, Italia, Grecia. Nu pleaca nimeni mai departe pana nu vedem cine sunteti. Va intoarceti de unde ati venit, daca nu aveti drept de azil. Modul cum fost lasati sa treaca peste teritoriul UE este dezolant, iar Romania nu are de ce sa-si asume aceasta responsabilitate, pentru ca nu Romania i-a chemat", a subliniat fostul presedinte.

Traian Basescu a vorbit si despre problema somajului, care se va adanci odata cu integrarea imigrantilor clandestini in piata muncii.

"UE are 23 de milioane de someri. Unde mai aduc o forta de munca relativ prost calificata, cu un procent de 5% cu studii superioare? In loc sa faca un efort pentru a gasi locuri de munca pentru 23 de milioane, cu un somaj in crestere fata de 2010", a conchis Traian Basescu.

Basescu, despre imigranti: Sunt siderat. Inevitabilul se va petrece. N-as vrea sa devenim stat politienesc

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Basescu refugiati, #Basescu imigranti, #Basescu islamofob, #Basescu musulmani , #stiri Traian Basescu