Basescu, inca un dosar redeschis: Cercetat pentru furt calificat si apelativul "tiganca imputita"

Luni, 25 Mai 2015, ora 19:29
10734 citiri
Basescu, inca un dosar redeschis: Cercetat pentru furt calificat si apelativul "tiganca imputita"

Judecatorii au confirmat redeschiderea urmaririi penale pentru furt, furt calificat si insulta pe numele lui Traian Basescu, cu privire la faptul ca fostul sef al statului a folosit, in 2007, apelativul "tiganca imputita" la adresa unei jurnaliste si i-a luat acesteia telefonul mobil.

Judecatoria Sectorului 1 a constatat, luni, ca ordonanta emisa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) de redeschidere a urmaririi penale este legala si temeinica.

Decizia magistratilor este definitiva, motiv pentru care procurorii PICCJ pot relua cercetarile in acest caz.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis, in 23 mai 2007, sa-l sanctioneze pe presedintele Traian Basescu cu avertisment, stabilind, cu unanimitate de voturi, ca utilizarea expresiei "tiganca imputita" de catre fostul sef al statului la adresa jurnalistei Andreea Pana de la Antena 1 este o discriminare.

Fostul presedinte a contestat atunci decizia CNCD la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), insa, in noiembrie 2007, instanta a respins contestatia ca neintemeiata. Ulterior, Traian Basescu a atacat cu recurs hotararea la instanta suprema.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, in 15 mai 2008, recursul lui Basescu, considerand insa ca sintagma cu care s-a adresat fostul sef al statului unui reporter TV este discriminatorie.

In 2007, fostul presedinte i-a luat cu forta telefonul mobil jurnalistei Andreea Pana, care il filma in timp ce acesta se afla la cumparaturi intr-un hypermaket. El s-a adresat ziaristei cu apelativul "pasarica".

Dupa ce seful statului s-a urcat in autoturismul personal, telefonul l-a inregistrat pe Basescu in timp ce o numea pe jurnalista "tiganca imputita". Inregistrarea respectiva a fost stearsa. Ulterior, aparatul a fost restituit, iar angajatii postului TV au reusit sa recupereze inregistrarea afirmatiilor sefului statului, care a fost facuta publica.

Alte dosare redeschise

Luna aceasta, Parchetul de pe langa Inalta Curte a dispus redeschiderea urmaririi penale si in dosarul "Casa din Mihaileanu", ancheta ce vizeaza modul in care fostul sef al statului a obtinut, in perioada in care era primar, casa din strada Mihaileanu din Capitala, Traian Basescu urmand sa fie cercetat pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii.

Basescu, dupa redeschiderea dosarului Mihaileanu: Ma astept sa se ajunga la 60-80 de dosare (Video)

Tot Parchetul ICCJ a dispus, in 11 martie, inceperea urmaririi penale pe numele lui Traian Basescu, in dosarul in care Gabriela Firea il acuza pe fostul presedinte de santaj.

S-a redeschis dosarul Firea - Basescu. In prima zi dupa ce presedintele a ramas fara imunitate

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Basescu dosar tiganca imputita, #Basescu dosare redeschise , #stiri Traian Basescu
Comentarii