Boc si Basescu incep saptamana in Parlament, sindicalistii in strada

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 08:17
1525 citiri
Boc si Basescu incep saptamana in Parlament, sindicalistii in strada

Inceputul saptamanii va fi unul tumultos atat pentru parlamentari, cat si pentru sindicalisti. Daca premierul si presedintele vor merge luni, respectiv marti, la Parlament, Emil Boc fiind chemat de deputati pentru un bilant al guvernarii, iar Traian Basescu avand o intalnire cu parlamentarii la initiativa sa, sindicalistii anunta ample proteste in strada.

Emil Boc este asteptat, luni, sa faca un bilant al guvernarii, dar si sa prezinte masurile de relansare economica. Intalnirea are loc dupa ce Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, martea trecuta, solicitarea liderului grupului PNL pentru organizarea unei dezbateri in plen, cu participarea premierului Emil Boc. Dezbaterea va incepe la ora 18:00.

La randul sau, Traian Basescu va ajunge marti, incepand cu ora 15.00, la Parlament, intr-o sedinta comuna a celor doua Camere, ce se va desfasura in lipsa liberalilor, care au anuntat deja ca nu vor participa la aceasta sedinta.

Intalnirea are loc in urma scrisorii trimise de Basescu pe 6 septembrie presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, prin care solicita sa adreseze un mesaj celor doua camere reunite ale Parlamentului, pe teme de politica interna.

Daca pana acum seful statului s-a adresat Parlamentului prin scrisori, acum va avea posibilitatea unei discutii directe pe teme precum Legea Educatiei, care nu a fost dezbatuta in sesiunea extraordinara sau Legea micii reforme in Justitie. Traian Basescu ar putea vorbi parlamentarilor despre noul acord cu FMI, modificarea Constitutiei sau Parlamentul unicameral.

Sindicalistii incep protestele: Vezi calendarul manifestarilor

Intre timp, sindicalistii anunta ample proteste in strada. Sezonul de toamna al protestelor fata de masurile guvernamentale incepe luni cu pichete CSDR si Cartel Alfa in toata tara, sindicalistii sperand sa aiba astfel mai mult succes decat atunci cand s-au unit pentru actiuni comune care, insa, nu s-au soldat cu vreun rezultat favorabil.

Marti, protestele vor continua cu pichete organizate de BNS si Cartel Alfa, iar pentru miercuri, 22 septembrie, CNSLR Fratia anunta un mars si un miting in Piata Victoriei din Capitala, la care ar urma sa participe circa 20.000 de bugetari.

In 23 septembrie vor avea loc pichete ale federatiilor din educatie si sanatate afiliate la Cartel Alfa, dupa care, la 24 septembrie, va fi randul federatiilor din sectorul economic, politie si penitenciare. In 27 septembrie sunt programate pichete ale sindicalistilor din administratie si chimie, iar la 28 septembrie ar urma sa aiba loc un mars de protest in Bucuresti, cu participarea sindicalistilor BSN si CNSLR Fratia.

O alta actiune de protest este programata in 5 octombrie, in fata Palatului Cotroceni, potrivit presedintelui executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#intalnire Parlament, #sindicalisti strada , #stiri Traian Basescu