Bogdan Hosu il acuza pe Traian Basescu de fals public

Vineri, 14 August 2009, ora 16:51
2563 citiri
Bogdan Hosu il acuza pe Traian Basescu de fals public

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hosu, a caracterizat, vineri, declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la testarea angajatilor din sistemul bugetar drept "un fals public", sustinand ca sindicatele au demonstrat deja contrariul acestor masuri.

"Prin concurs raman cei adusi de putere si pleaca ceilalti, ceea ce spune Train Basescu este un fals public. S-a demonstrat exact contrariul, se mai introduc altii pe criteriu politic prin aceasta parghie", a subliniat Hossu.

Liderul sindical a precizat ca aceste concursuri propuse de presedintele Basescu nu rezolva problema din sistemul bugetar, precizand ca pentru o buna organizare ar trebui facuta o analiza serioasa alaturi de partenerii sociali.

"Demiterea sefilor institutiilor deconcentrate a aratat ca reorganizarea a fost o forma de politizare, care nu a dat rezultate. Cand se schimba culoarea politica ii dam afara pe unii sau ii trecem pe linie moarta si aducem altii", a spus Hossu.

Declaratiile liderului Cartel Alfa vin la o zi dupa ce presedintele Traian Basescu, aflat joi intr-o vizita la Tulcea, a denuntat incompetenta din sistemul bugetar.

"Recomandarea mea este, indiferent de culoarea politica a sefului de institutie, solutia corecta este - eu asta as face daca as fi presedintele unei institutii -, as face testari: cei buni raman, ceilalti pleaca. Stim cu totii ca avem un balast la nivel bugetar", le-a spus Basescu autoritatilor locale tulcene.

"Institutiile de control strang bani pentru partide"

Bogdan Hosu a mai precizat, tot vineri, ca institutiile de control ale statului, cum ar fi, de exemplu, Inspectia Muncii, sunt folosite pentru finantarea campaniilor electorale ale diverselor partide.

"Avem informatii neoficiale, pentru ca nimeni nu se risca sa confirme asa ceva, ca in institutii de control ale statului, cum ar fi Inspectia Muncii, exista un ordin intern ca amenzile catre societati sa se reduca la o zecime din valoare, iar 25 la suta din suma initiala se fie varsata in conturile partidului X sau Y", a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hosu.

Vasile Marica, liderul sindicatului SedLex, a confirmat, pentru Ziare.com, aceasta informatie.

"Bogdan Hosu are dreptate, ne-am consultat in acest sens si suntem de acord ca institutiile statului sunt folosite de oamenii politici", a declarat Marica.

Liderul sindical a mai declarat ca o solutie pentru stoparea acestei situatii ar fi deconcentrarea politica a institutiilor de control si promovarea in functiile de conducere a unor specialisti neinregimentati politic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Inspectia Muncii bani partide, #institutii control deturnare fonduri , #stiri Traian Basescu
Comentarii
V
valentin.m
rank 1
VRAJEALA SI PROSTEALA PE FATA, SINDICALISTI TREBUIE SA VA DEA IN GURA CA LA HOTI DE CAI ORI CA IN HONDURAS