Catarama: Basescu este cel mai performant om politic din ultimii 20 de ani

Duminica, 16 August 2009, ora 15:07
4778 citiri
Catarama: Basescu este cel mai performant om politic din ultimii 20 de ani
Foto: Money Express

Omul de afaceri, Viorel Catarama, sustine ca Traian Basescu este cel mai performant om politic din ultimii 20 de ani pentru ca a reusit un lucru pe care nu l-au reusit liberalii: sa consolideze dreapta.

"Eu, ca liberal, nu pot sa nu admir lucrul acesta. Traian Basescu este, privit la rece, cel mai performant om politic din ultimii 20 de ani prin faptul ca a reusit sa faca dintr-un partid sub 10% cel mai puternic partid de dreapta. Daca Basescu ar fi fost in locul lui Tariceanu, niciodata n-ar fi pus un candidat de la PD la presidintia Romaniei. Basescu a facut multe greseli, dar in momentul in care a trebuit sa ia decizii, le-a luat pe cele bune si a avut rezultate", a spus Catarama intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Omul de afaceri a mai declarat ca este foarte multumit ca seful statului a condamnat comunismul si a deschis dosarele Securitatii, ceea ce Parlamentul n-a reusit 20 de ani.

"A facut si foarte multe lucruri rele pentru care va plati, iar istoria il va sanctiona. E bine ca avem un echilibru. Eu, ca cetatean al Romaniei, m-am cam saturat de guverne de coalitie", a mai spus omul de afaceri, Viorel Catarama.

Milionarul afirma ca a facut una dintre cele mai mari greseli din politica in momentul in care s-a certat cu Dinu Patriciu, in anul 1992.

"In 1992, Patriciu l-a indepartat pe Chiliman, iar eu m-am revolat, pentru ca nu se face asa ceva unui prieten. Patriciu mi-a zis ca e un om de categoria a doua si i-am zis ca indiferent de ce fel e, nu poti sa elimini un prieten. Eu am facut una din cele mai mari greseli din politica certandu-ma cu Dinu Patriciu in '92. Daca nu ma certam cu el, si recunosc ca e vina mea, cred ca astazi PNL-ul conducea dreapta romaneasca", a declarat omul de afaceri.

El a mai declarat ca in perioada cat a fost in politica a pierdut vremea dar si foarte multi bani.

"Au fost si satisfactii si deceptii majore, dar nimeni nu m-a fortat sa ma bag in politica si nimeni nu m-a obligat sa activez. Am facut-o din proprie vointa si, desi mama mi-a spus sa fac orice numai politica nu, i-am dat dreptate mult prea tarziu", a mai spus Catarama.

Omul de afaceri spune ca desi nu stie pe ce s-au dus cele doua milioane de dolari pe care i-a investit in PNL, nu regreta ca a facut acest lucru si crede ca daca nu era el, PNL nu mai exista astazi.

Viorel Catarama a precizat ca este in continuare membru al Partidului Liberal, dar singura lui activitate este sa achite cotizatia o data pe an.

"Tariceanu mi-a propus anul trecut sa candidez pentru parlamentare, dar am refuzat. Nu sunt interesat sa obtin functii publice, cum de cativa ani imi impun sa nu trec pragul niciunei institutii de stat. N-am mai intrat in niciuna de cativa ani. Am evitat pe cat posibil", a mai spus milionarul.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Viorel Catarama Basescu, #Catarama Traian Basescu, #Basescu performant , #stiri Traian Basescu