Cei 33 de europarlamentari romani si-au primit certificatele (Galerie Foto, Video)

Joi, 11 Iunie 2009, ora 14:33
12785 citiri
Cei 33 de europarlamentari romani si-au primit certificatele (Galerie Foto, Video)

Cei 33 de europarlamentari romani care au fost declarati invingatori in alegerile de duminica, 7 iunie, si-au primit joi certificatele de europarlamentar in cadrul unei ceremonii desfasurate la Sala Palatului.

La ceremonie au participat presedintele tarii, Traian Basescu, premierul Emil Boc, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, presedintele Senatului, Mircea Geoana, precum si liderii partidelor care au, incepand din acest an, reprezentanti in Parlamentul European.

Ceremonia a fost deschisa de presedintele Biroului Electoral Central, Vasile Alicsandri, care i-a felicitat pe toti cei alesi pentru un mandat de europarlamentar si le-a urat succes, exprimandu-si convingerea ca din acest moment vocea Romaniei va fi mai bine auzita in marea familie europeana.

Primii care au primit certificatele de europarlamentar au fost reprezentantii Aliantei PSD+PC, urmati de cei de la PD-L, PNL, UDMR, PRM iar, la final, a primit certificatul de europarlamentar si singurul independent, Elena Basescu.

De la ceremonie au absentat din diverse motive Victor Bostinaru, Monica Macovei si Cristian Preda, care isi vor ridica personal ulterior certificatele de la Autoritatea Electorala Permanenta.

In discursul sau, presedintele Traian Basescu a multumit tuturor membrilor Birourilor Electorale pentru modul in care au fost gestionate alegerile "intr-o atmosfera publica dificila" si i-a felicitat pe castigatori.

"Ii felicit pe castigatori. Oricat de mari ar fi campaniile de presa, oricat de mari ar fi incercarile de a ne scuza rezultatul electoral, reprezentati vointa poporului roman, a celor care au venit la vot", a declarat seful statului.

Domnule Vadim Tudor, va evacuez!

Traian Basescu a subliniat ca noii europarlamentari romani au misiunea extraordinara de a reprezenta 500 de milioane de cetateni europeni si de a-si corela eforturile pentru ca deciziile care vor fi luate in PE sa nu fie in defavoarea Romaniei, indiferent de grupurile din care fac parte.

"Nu toti sunteti la fel, dar toti sunteti romani, trimisi acolo de poporul roman", a afirmat presedintele, moment in care a fost nevoit sa il admonesteze pe liderul PRM Corneliu Vadim Tudor care incepuse sa vocifereze.

"Domnule Vadim Tudor, va evacuez!", a spus Traian Basescu zambind si continuandu-si discursul.

Nu veti reusi sa adoptati solutiile care convin 100% Romaniei, va trebui sa negociati

Seful statului a subliniat inca o data dificultatile cu care se vor confrunta europarlamentarii romani, dificultati generate de diferenta dintre interesele Romaniei in raport cu cele generale.

"Am convingerea ca toti cei 33 veti reusi sa negociati o pozitie care sa fie si in favoarea Romaniei (...). Familiile politice din care faceti parte sunt toate rezultatul vointei popoarelor celor 27 de state europene. Am convingerea ca votul oricarui cetatean european trebuie respectat. Cred ca ar fi potrivit ca europarlamentarii romani sa aiba relatii cu toate grupurile din PE", a mai afirmat Traian Basescu.

In incheiere, seful statului si-a exprimat speranta ca "vom reusi sa nu politizam excesiv pozitiile reprezentantilor romani in Parlamentul European", si ca acestea vor fi constante si consecvente in raport cu interesele poporului roman.

"Vreau sa stiti de pe acum ca niciodata nu veti reusi sa adoptati solutiile care convin 100% Romaniei. Trebuie gasita solutia care multumeste toate cele 27 de state. Dar obligatia dumneavoastra este sa negociati in favoarea noastra", a incheiat presedintele precizand ca sta la dispozitie oricand cu documentatie si informatiile necesare tuturor europarlamentarilor romani care doresc sa cunoasca pozitia presedintelui Romaniei pe diverse teme.

Lista europarlamentarilor romani

PSD: Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu, Silvia Ticau, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Victor Bostinaru, Catalin Ivan, Ioan Enciu si Vasilica Viorica Danila.

PC: Sabin Cutas

PD-L: Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Radu Ungureanu, Cristian Preda, Marian - Jean Marinescu, Iosif Matula, Sebastian Bodu, Petru Luhan, Rares Niculescu si Oana Elena Antonescu.

PNL: Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Ramona Manescu si Cristian Busoi.

UDMR: Laszlo Tokes, Iuliu Winkler si Sogor Csaba

PRM: Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali si Cristian Claudiu Tanasescu.

Independenti: Elena Basescu

Europarlamenatarii PRM (jos): Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali si Cristian Claudiu Tanasescu

Gigi Becali si Vadim Tudor in asteptarea presedintelui Traian Basescu

Liderul PD-L, Emil Boc, si cel al UDMR, Marko Bela

Europarlamentarii PD-L

Europarlamentarii PSD+PC

Europarlamentarii PSD Corina Cretu, Adrian Severin si Ioan Mircea Pascu

Presedintele Traian Basescu si presedintii de partide parlamentare

Presedintele, premierul, liderul PNL, Crin Antonescu si liderul UDMR, Marko Bela

Membrii BEC

Europarlamentarul Gigi Becali

PRM si UDMR, umar la umar: Cristian Tanasescu si Mogor Csaba

Europarlamentarii PNL Ramona Manescu si Renate Webber

Inmanarea certificatelor

Liderul PSD isi felicita europarlamentarii

Aplauze pentru castigatori

Europarlamentarul PD-L Theodor Stolojan si liderul PSD Mircea Geoana

Schimb de replici intre Vadim Tudor si presedinte

Vadim felicitat de liderul PNL Crin Antoneswcu

Gigi Becali felicitat calduros de liderul PSD Mircea Geoana

Elena Basescu isi primeste certificatul de europarlamentar

Presedintele Traian Basescu ii felicita pe europarlamentarii romani

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#inmanare certificate europarlamentar, #alegeri europarlamentare 2009 , #stiri Traian Basescu