Radu F. Alexandru, despre declinul lui Basescu si viitorul Elenei Udrea - Interviu

Vineri, 18 Martie 2011, ora 12:17
8366 citiri
Radu F. Alexandru, despre declinul lui Basescu si viitorul Elenei Udrea - Interviu

Nici daca ar fi Superman, Emil Boc nu ar mai putea sa insemne un element de coagulare in PD-L si nici sa fie o locomotiva pentru partid, este de parere senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, senatorul PD-L nu s-a ferit sa-l compare pe actualul sef al Guvernului cu Mesterul Manole, dar si cu Winston Churchill, reprosandu-i apoi ca a facut din numele sau doar un prenume pentru Basescu.

In acelasi timp, Radu F. Alexandru l-a descris pe Vasile Blaga drept persoana care poate sa reinsufleteasca PD-L, singura care ar putea sa le dea oamenilor sentimentul de incredere ca partidul are capacitatea de a intra cu o sansa reala in viitoarele confruntari electorale.

Senatorul mai vorbeste in interviul acordat Ziare.com despre handicapul politic pe care il are Traian Basescu in momentul de fata, despre situatia incomoda din punct de vedere constitutional in care s-a plasat singur pornind la razboi impotriva celui mai important partid parlamentar. Senatorul aminteste si de rolul reformatorilor Cristian Preda si Monica Macovei, precum si de modul in care ar putea sa functioneze Elena Udrea fara sa fie atasul sau remorca niciunui om politic.

Cat de bine se poate spune ca s-a terminat ziua de miercuri pentru PD-L si Guvernul Emil Boc, avand in vedere faptul ca partidele de coalitie au refuzat sa ia in serios adoptarea unei declaratii politice in replica la mesajul premierului maghiar Viktor Orban?

Cred ca sunt doua lucruri distincte. Unu, un raspuns al Parlamentului Romaniei la cele intamplate si la declaratiile facute cu ocazia evenimentului si doi, propunerea senatorului Puiu Hasotti. De ce spun ca sunt lucruri distincte? Pentru ca, pe de o parte, trebuie sa ne gandim la datoria ca Romania, prin institutiile cele mai reprezentative si in speta prin Parlament, sa spuna un punct de vedere cat se poate de clar, de ferm, de raspicat fata de tot ce inseamna lezarea intereselor, prestigiului, imaginii si demnaitatii nationale si, pe de alta parte, responsabilitatea cu care se fac asemenea demersuri.

Intre ceea ce s-a rostit la Mircurea Ciuc si mesajul premierului Viktor Orban este o diferenta. Mesajul original al premierului Viktor Orban nu continea acele elemente, intr-adevar inacceptabile, care au ajuns in gura celui care a prezentat mesajul. Un asemenea demers care angajeaza Parlamentul Romaniei trebuie facut in deplina cunostinta de cauza a celor intamplate. Nu era vorba decat de o diversiune, de incercarea de a pune o pana in momentul votului pe motiune.

In mod normal, trebuia terminat primul punct al ordinii de zi. E adevarat, regulamentul permite, cum au spus si ei, completarea ordinii de zi cu un alt punct. Ei au vrut sa interpuna, intre momentul votului si declaratia propusa de Puiu Hasotti, un moment care ar fi putut pune PD-L in dificultate. Pana la urma, s-a dovedit, la ora 22:00, dupa ce si-au facut declaratiule si numerele politicianiste, s-a procedat la vot abandonand complet intentia. Cred ca, din punct de vedere al PD-L, a fost abordarea cat se poate de corecta si cat se poate de regulamentara si responsabila fata de declaratii, care trebuie sa fie sub semnul ratiunii, al calmului si al luciditatii.

Spuneati mai devreme ca mesajul premierului maghiar nu a fost atat de ofensator la adresa Romaniei. Sa va citez din mesajul pe care l-a transmis marti si in care se spune asa: "Ardealul a fost luat de la noi de tarile si puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a atata natiunile si de a desena niste granite la care ei sa fie in continuare puternici si dirijori"

Stiti la fel de bine ca si mine ca intre Romania si Ungaria exista o rana istorica, este o realitate de necontestat. Important este cum incercam sa tratam aceasta rana spre o vindecare si nu spre a o mentine ca pe o permanenta carne vie. Pe parcursul ultimilor 20 de ani au fost momente extrem de tensionate intre Romania si Ungaria, dar au fost si momente in care Romania si Ungaria, intr-adevar, au functionat, s-au exprimat, s-au manifestat ca tari vecine si prietene. Important este sa incercam sa gasim modalitatile de a vindeca trecutul si nu de a-l reactualiza in forma lui dureroasa, in forma in care creeaza si intretine resentimente.

Vreau sa va spun un lucru care nu trebuie uitat. De la data preluarii de catre Ungaria a presedintiei Uniunii Europene, constant vocea Ungariei a fost pentru adminterea Romaniei in spatiul Schengen acum, nu intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat. Se stia foarte bine ca este o miza foarte importanta pentru Romania, se stia ca este un deziderat meritat. Nu a existat nicio nuanta de troc de genul "noi va sustinem, dar poate va simtiti si voi".

Tot ce este pozitiv trebuie pastrat si valorificat, iar declaratiile facute intr-un anumit context trebuie privite cu intelepciune si trebuie incercat sa se vada daca sunt conjuncturale sau reprezinta pozitia unui stat care are o atitudine inacceptabila fata de Romania.

Credeti ca daca reprezentantii USL ar fi incercat sa introduca pe ordinea de zi adoptarea acestei declaratii politice mai devreme ar fi fost alta soarta votului pe motiunea de cenzura?

Intrebarea dumneavoastra este perfect motivata si ma intorc la prima intrebare si la primul raspuns. Eu consider ca asta a fost gandul, pentru ca o abordare onesta si de buna credinta ar fi spus: "propunem completarea ordinii de zi cu un subiect legat de evenimentele care s-au petrecut la Miercurea Ciuc". Pornind de la acest gest cu totul inadmisibil fata de un simbol, un personaj cu o insemnatate cu totul aparte in istoria Romaniei, Avram Iancu, plus declaratiile astea. Sunt convins ca toate lumea, fara nicio rezerva din partea UDMR, ar fi acceptat si atunci s-ar fi terminat normal, firesc, primul punct - motiunea, iar apoi am fi putut produce la sfarsitul acestei sedinte comune documentul care ar fi fost extrem de bine venit.

In momentul in care s-a incercat sa se impuna sa se voteze actul de acuza pe un ton absolut nefiresc intr-o declaratie a Parlamentului, pe texte si comentarii adaugate de vorbitor, si nu pe textul original, s-a intins o capcana. PD-L, vezi Doamne, sa nu apara ca un insensibil fata de sentimentul de mandrie si demnitate nationala, care nu voteaza pentru a salva votul pe motiune sau, din contra, voteaza un asemenea bruion necugetat si pune UDMR intr-o situatie de dificultate.

Emil Boc a anuntat ca se va respecta disciplina de partid si deputatul Mircia Giurgiu va fi exclus pentru ca a votat in favoarea motiunii. Nu-i o greseala - in definitiv au mai fost parlamentari care au votat motiuni precedente (Oajdea, Prigoana, Teo Trandafir)?

Ceea ce nu faci cand trebuie, o greseala pe care nu o amendezi cand trebuie, nu inseamna ca dispare de la sine sau ca pe viitor nu te confrunti din nou cu ea. Aveti perfecta dreptate, nu trebuia inceput astazi, trebuia aplicat de la inceput acest sistem de sanctiune, anuntat de altfel, practicat si in alte partide. PNL si-a exclus oameni care nu au fost prezenti in sala, nu care au votat. Trebuia, intr-adevar, indiferent ca era vorba de doamna Teo Trandafir, care s-a si manifestat intr-un mod cu totul deplasat, de domnul Silviu Prigoana.

Ficare dintre noi, in momentul in care suntem in postura de parlamentari ai unui anumit partid, avem o responsabilitate fata de acel partid, cum la randul lui si partidul are o responsabilitate fata de noi. Intr-o situatie de genul asta, daca consideri ca intr-adevar nu iti mai gasesti locul, ai libertatea sa-ti depui demisia din partid, nu sa votezi impotriva partidului. Cred ca era o masura care trebuia luata demult si care, indiferent de cost: "pierd un vot sau nu", a fost in sfarsit aplicata asa cum trebuie.

Vorbind de excluderi, de ce ii este PD-L-ului atat de greu sa se descotoroseasca de Dan Pasat? In fond, este un traseist politic, nu un vechi membru de partid.

Nu exista un raspuns logic la gesturi ilogice si irationale. Tin foarte mult la solidaritatea de partid, dar tin foarte mult la respectul fata de norma, fata de lege, fata de lucruri hotarate. Felul in care s-a votat in Camera cererea legata de deputatul Pasat este de neinteles intr-o abordare rationala, a pus PD-L intr-o mare dificultate din punct de vedere al concordantei intre declaratii si gesturi si fapte. Ne-a costat, si cu siguranta, invocandu-se mereu si mereu, ne va costa pana cand partidul va gasi modalitatea sa indrepte aceasta eroare care s-a consumat in Camera Deputatilor.

Mentinerea lui in randurile PD-L este cumva o garantie pentru ceilalti dezertori care ingroasa randurile Coalitiei ca sunt la adapost?

Nu cred ca se poate pune problema si nu cred ca PD-L poate, pe de o parte, sa devina un adapost pentru persoane de factura celor de care vorbiti si, pe de alta parte, nu cred ca poate recidiva in eroarea de a se interpune in mersul firesc al procedurilor judiciare.

Sigur ca da, ca o paranteza, putem observa ca exista o prevedere nefericita, in atribuirea dreptului Parlamentului de a se pronunta pana la urma in lipsa unei competente. Exista o comisie Juridica, in acea comisie nu toti parlamentarii au si pregatire si competenta juridica, dar indiferent de votul in Comisia Juridica decizia o ia Parlamentul, intr-o camera sau alta, in plenul lui. Este un lucru care ar trebui corectat, taind, indreptand in corpul legii, aceasta prevedere nascatoare de asemenea nefericite situatii.

De cine s-a temut PD-L mai mult ca ar fi putut vota motiunea, de propriii parlamentari, de maghiari sau de UNPR? Ati fost tinuti in banci pentru a nu vota, pe dumneavoastra personal nu va deranjeaza ca nu ati fost creditat cu incredere de conducerea partidului?

In primul rand, nu este prima data, au mai fost motiuni in care s-a procedat in acelasi fel. Vreau sa va spun, am fost martor la o motiune anterioara, in care doi colegi, pe care ii respect si in care am deplina incredere, nu cred ca are relevanta sa le dau numele, au votat din greseala in favoarea unei motiuni de cenzura. Trebuie eliminat orice risc ca un om, din greseala, in emotie, in zapaceala, in stres sa puna partidul in dificultate. Au fost colegi care au spus ca ei nu acceapta aceasta prezumtie de neincredere, ca vin in fata Parlamentului si arata bilele. Nu s-a pus problema sa-i sanctionam. Recomandarea a fost ca parlamentarii Coalitiei sa nu voteze. Este o recomandare, nu este un lucru impus, cu atat mai putin sub semnul unei sanctiuni.

Foarte multe voci din PD-L vorbesc despre decuplarea functiei de premier de cea de presedinte de partid. Ce a scapat din mana Emil Boc, guvernul sau partidul?

E limpede ca partidul. De doi ani de zile, Emil Boc joaca, din punctul meu de vedere, "o varianta moderna a Mesterului Manole". Este un om care s-a daruit in exclusivitate, in totalitate guvernarii, sustinerii acestei Coalitii de guvernare si implementarii unor masuri cvasisinucigase din punct de vedere al carierei politice. Un om care este angajat intr-un asemenea efort nu poate omeneste sa faca fata in acelasi timp efortului de a gestiona un partid de dimensiunile si importanta la care este astazi PD-L.

Nu lipsita de importanta si de consecinte asupra omului despre care vorbim, Emil Boc, a fost si presiunea psihica exercitata in cei doi ani de zile asupra unui om caruia i s-a aplicat, nu un tratament nedrept, ci un tratament de tortura psihica. Faptul ca Emil Boc este in continuare un om coerent, un om care vorbeste, care se manifesta ca un om normal, este o performata extraordinara si nu am decat admiratie si respect pentru asta.

Credeti ca PD-L mai poate urca in sondaje pana la viitoarele alegeri daca in fruntea guvernului va fi un premier independent, dar la sefia partidului ramane Emil Boc?

Un premier independent din afara PD-L?

Da

Daca Emil Boc este constrans sa plece din Palatul Victoria intra in istorie, dar iese din politica. In momentul de fata, Superman sa fie si nu mai poate sa insemne niciun element de coagulare a partidului si nici o locomotiva pentru partid. Din punctul meu de vedere este ... vorbeam de Mesterul Manole, acum as vorbi de Winston Churchill.

Nu e putin fortata comparatia?

Este, este, pentru ca, intr-adevar, asupra victoriei lui Winston Churchill nu exista dubii, dar eu vorbesc asa pentru ca am incredere totala in premierul Emil Boc. Winston Churchill, dupa cum bine stiti, a terminat invingator razboiul. Omul care a aratat Angliei si intregii lumi semnul victoriei a castigat razboiul, dar a pierdut primele alegeri dupa asta, a revenit dupa sase ani.

Revenind, daca Emil Boc este scos din Victoria (Palatul Victoria, n.red) nu are cum sa adune din nou increderea colegilor. Eu vorbesc intr-o abordare corecta si obiectiva, dand la o parte felul in care s-a pornit aceasta campanie in interiorul PD-L. Prin fortele proprii, Emil Boc nu are cum sa insufleteasca astazi partidul si nu poate, nu are timp, sa sara de la 3% cota de incredere pana la acel procent care sa-l duca in postura de lider in opinia publica, in randurile electoratului PD-L la cota la care a fost.

Cu toate acestea, Traian Basescu continua sa parieze pe mana lui Emil Boc la sefia PD-L. Este ultimul om de incredere pe care il mai are in partid?

Nu, nu a ramas ultimul om de incredere. Meritele de necontestat ale lui Emil Boc nu se refera doar la modul in care a condus Guvernul si a avut taria sa implementeze masuri atat de nepopulare si atat de durerose si, subliniez, atat de necesare. A mai avut o preocupare, sa mentina un climat si o relatie cat mai relaxata intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni. Nu a calculat cum trebuie, nu a dozat cum trebuie aceasta disponibilitate.

Principala eroare, din punctul meu de vedere, pe care a facut-o Boc este ca a ajuns astazi prenumele, numele mic a lui Basescu. Basescu Boc este postura nedreapta, dar cea mai dezavantajoasa pentru Emil Boc, un om politic cu calitati de necontestat, un om politic a carui evolutie si-a datorat-o prin excelenta lui insusi, un om politic care, punandu-se in slujba unei idei si a unui om, si-a anulat propria identitate politica. Un asemenea om pare o solutie ideala, un fel de hopa mitica si de Jolly Joker care il serveste pe cel care il are in mana, dar care risca sa-l discrediteze politic si public pe cel in cauza.

Este inca in faza de risc?

Cred in Emil Boc, tin la Emil Boc si atunci prefer sa spun "inca in faza de risc".

Seful statului s-a aratat dispus sa-si reduca mandatul de presedinte. Este acest gest o promisiune catre cei care si-au intors fata de la el ca inca mai poate fi o locomotiva pentru partid? Din pozitia de sef de stat nu poate face campanie pentru PD-L, in schimb daca nu ar mai fi presedinte nu ar mai avea nicio piedica constitutionala.

Asa cum bine stiti, simultaneitatea alegerilor parlamentare cu cele pentru presedinte au permis invariabil partidelor care aveau in frunte o locomotiva reala si nu una imaginara, sa beneficieze de serviciile ei. Cred ca Traian Basescu are in momentul de fata un handicap obiectiv. Ceea ce spun poate sa para un paradox. Are in momentul de fata o vitrina plina cu trofee. Cred ca a uitat ce inseamna infrangerea.

Tot ce si-a propus a reusit, toate bataliile pe care le-a dus le-a castigat. Un asemenea om poate sa ajunga, firesc, la sentimentul infailibilitatii si al invincibilitatii, dar toti suntem pereni, din toate punctele de vedere, pe toate planurile. Toti marii campioni, in toate domeniile, au avut traiectoria splendida in ascendenta, au avut palierul, plafonul pe care au evoluat conform harului pe care l-au avut de la Dumnezeu. Nu te poti mentine la infinit acolo.

Realitatea, sondajele ne arata ca astazi Traian Basescu este sub cota PD-L. Este foarte greu, omeneste, sa accepti ca nu mai esti cel care ai fost acum doi ani. E o realitate, iti trebuie foarte multa forta si foarte mult curaj sa te impaci cu aceasta realitate, iti trebuie si o anumita generozitate. M-as bucura foarte mult sa ajung sa descopar la domnul presedinte calitatile astea.

Credeti ca tandemul Victor Ponta - Crin Antonescu este o locomotova mai puternica pentru USL decat ar putea fi Vasile Blaga sau Emil Boc pentru PD-L?

Nu e acelasi lucru Vasile Blaga sau Emil Boc, astazi nu este acelasi lucru. Pe de alta parte, USL as spune ca este un altoi contra naturii, care poate suferi in orice clipa un infarct fatal. Eu nu vorbesc din punct de vedere doctrinar, vorbesc din punct de vedere al partenerilor, unul fata de celalalt. Il scot din discutie pe Dan Voiculescu, ma refer la Victor Ponta si Crin Antonescu.

A declarat-o Victor Ponta si a declarat-o si Ion Iliescu: "Relatiile intre noi si PNL sunt exact ca relatiile care au fost intre SUA si URSS, in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial". Erau oricand aliati impotriva Germaniei lui Hitler, dar dupa capitulare, problema "care ataca primul" a fost o intrebare care era si pe buzele unora si a celorlalti. Este o alianta care nu este construita decat pe ideea de revansa impotriva unui om si a ceea ce ei considera ca este accesoriu acelui om, respectiv Traian Basescu si PD-L, si nicidecum o alianta constituita si avand ca liant un program comun, ceea ce era in cazul Aliantei D.A.

Revenind insa la PD-L, spuneam ca Emil Boc si Vasile Blaga nu inseamna astazi acelasi lucru. Vreau sa va reamintesc ca este un lucru indeobste recunoscut de toti analistii, de toti cei care urmaresc scena politica, de aceasta capacitate absolut extraordinara a PD-L de a se mobiliza, de a se aduna, de a se constitui intr-un dispozitiv de lupta, intr-o masinarie de lupta in momentul in care intra in confruntari electorale. Chiar in momente in care apele par mai tulburi, in care lumea pare mai faramitata, nu vreau sa spun mai atomizata. In momentul in care cineva suna trambita, lumea se aduna. Important este cine suna si cat de tare poate sa sune trambita cel care trebuie sa readune si sa stranga din nou partidul.

In lipsa lui Traian Basescu cine ar putea sa sune aceasta trambita ?

Din punctul meu de vedere, ca explicatie a semnaturii pe care am pus-o pe motiune, cred ca Vasile Blaga poate sa reinsufleteasca partidul, sa le dea oamenilor sentimentul de incredere in partid si de incredere in capacitatea partidului de a intra cu o sansa reala in viitoarele confruntari electorale.

Este limpede ca Traian Basescu nu vrea sa lase partidul pe mana lui Vasile Blaga, ca dovada stau ultimele atacuri intreptate spre acesta si sustinatorii sai.

Daca imi ingaduiti, as spune ca nu vrea sa lase partidul pe mana altcuiva, nu doar pe mana lui Vasile Blaga. Nu vrea sa lase partidul pe mana altcuiva. Asta este formularea care exprima cel mai clar atitudinea lui Traian Basescu.

Mai sunt doua luni pana la congres. In cine credeti ca va mai lovi Traian Basescu, dupa Cezar Preda, pentru a-l ataca indirect pe Vasile Blaga? Care sunt punctele vulnerabile ale lui Vasile Blaga?

O sa loveasca in toti cei care nu-l vor sustine pe Boc. Sper ca Traian Basescu

sa nu incerce sa-si faca publicitate pe numele meu.

Care sunt punctele vulnerabile ale lui Vasile Blaga? Nu stiu. Eu nu sunt un intim al lui Vasile Blaga, nu-i cunosc familia, n-am calcat niciodata la el in casa, nu-mi cunoaste familia, nu a calcat niciodata la mine in casa. Suntem colegi, nu imi e priten. Eu nu am semnat motiunea unui prieten. Nici nu stiu cati prieteni are Vasile Blaga. Eu nu-i cunosc punctele vulnerabile, dar intre punctele vulnerabile si punctele dovedit vinovate, culpe reale, astept probe de la Traian Basescu sau de la oricine altcineva.

Este foarte usor sa arunci vorbe, insinuari, ambiguitati pe firul carora oamenii sa spuna "aha, o fi stiind asta ceva, altfel nu vorbeste". Se practica lucrul asta. Eu astept - daca se va ajunge la acuze, si nu ma indoiesc ca se va ajunge la acuze exprimate pe un canal sau altul, printr-o voce sau alta - ca toate sa fie dovedite, altfel ne discreditam si facem un imens deserviciu partidului.

Elena Udrea si-a anuntat deja sustinerea pentru Emil Boc. O vedeti ca pe un om care isi doreste sa controleze partidul pentru Traian Basescu sau pentru domnia sa?

Imi puneti o intrebare la care imi este greu sa raspund. Nu sunt un intim al doamnei Elena Udrea, nu imi face confidente, nu ma astept sa-mi faca confidente. Pot sa va spun insa un lucru, o pretuiesc sincer pe Elena Udrea, nu traiesc vertijul prin care trece ministrul Baconschi cand este in intimitatea Elenei Udrea in sedintele de Guvern, dar o pretuiesc pentru ca este, fara doar si poate, un om inteligent, este, fara doar si poate, un om cu o mare putere de munca si extrem de ambitios. Sunt calitati importante.

Daca as fi un apropiat al Elenei Udrea, i-as face respectoasa recomandare sa incerce sa-si valorifice aceste calitati pe un drum propriu in care propria judecata si intersele partidului din care face parte sa fie precumpanitoare si sa inteleaga ca coteriile si legarea destinului de un om sau de altul in politica nu este calea cea mai fericita de a-ti urma destinul. Dumneaei poate sa functioneze realmente ca un vehicul desine statator si nu neaparat ca un atas sau ca o remorca.

Vocile europarlamentarilor Monica Macovei si Cristian Preda par tot mai firave in interiorul partidului, este acesta un semn ca Traian Basescu a renuntat la ideea de a reforma partidul prin ei sau au realizat singuri ca nu au nicio sansa in fata greilor Blaga, Videanu, Berceanu?

Ii puteti pune in lista asta si pe Emil Boc, Elena Udrea, Roberta Anastase si Raluca Turcan, toata galeria de oameni care stim cum se pozitioneaza. Asupra intensitatii lor vocale nu as insista foarte mult, cred ca au reusit un lucru de necontestat, o campanie de imagine cu rezultate notabile.

In momentul actual, in care problema lansarii unei motiuni proprii, ceea ce se pare ca iese din discutie daca informatiile din presa potrivit carora Valeriu Stoica ar fi refuzat sa conduca motiunea lor, e limpede ca semnaturile lor nu vor fi decat pe motiunea, spun doar numele mic Boc, urmand sa ocupe, daca castiga, acele demnitati pe care le recomanda Traian Basescu.

As face insa o observatie, ca sa va marturisesc o replica care ma urmareste de cand am auzit-o, pentru ca ascult cu mare atentie si citesc cu mare atenie. Este o observatie legata de replica lui Traian Basescu care a spus "nu plec niciodata la razboi fara munitie". Nu pot sa cred ca presedintele Romaniei a plecat la razboi impotriva unui partid parlamentar, pentru ca ar fi intr-o situatie inconfortabila fata de prevederile Constitutiei, si nu pot sa cred ca presedintele Traian Basescu a pornit la un razboi impotriva PD-L.

Va mai surprinde acest lucru dupa ce a purtat un razboi cu intreg Parlamentul si cu guvernul pe care l-a propus?

Eu prefer sa ma opresc la afirmatia ca nu pot sa cred ca Traian Basescu isi asuma aceasta eroare de a incalca flagrant prevederile Constitutiei. Nu pot sa cred ca Traian Basescu declara public un razboi PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#interviu Radu Alexandru PDL, #Traian Basescu Vasile Blaga, #Emil Boc mesterul Manole , #stiri Traian Basescu