Dragnea: Basescu incearca sa-l tina pe Boc la butoane

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 22:55
1519 citiri
Dragnea: Basescu incearca sa-l tina pe Boc la butoane
foto: Antena 3

Sarcina lui Lucian Croitoru de a forma un Guvern pare in clipa de fata o adevarata misiune imposibila, in conditiile in care PNL si PSD refuza orice colaboare cu premierul desemnat de Traian Basescu, declarand ca se vor intalni marti cu el doar din politete, iar PD-L nu a ridicat nicio pretentie pentru vreun minister al viitorului Cabinet.

"Cum poate un cetatean care n-are o majoritate parlamentara sa ofere posturi de ministri? Rade lumea de noi! Mi se pare o chestie neserioasa. Nu ne intereseaza pentru ca o majoritate de 65% nu-l sustine", a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, in cadrul unei emisiuni televizate de Antena 3, precizand ca premierul desemnat va primi marti acelasi raspuns negativ si ca oferta inainta PSD de a oferi un ministru de Interne este inaceptabila.

La randul sau, Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, crede ca "singura solutie pentru depasirea crizei politice este nominalizare lui Klaus Iohannis pentru functia de premier" si nu intelege "cum ar putea Croitoru sa adune 236 de voturi in Parlament".

"Domnul Croitoru a primit de la noi asigurari ca il sprijinim si ca nu va avea cereri speciale, in sensul unor ministere sau persoane", a declarat vicepresedintele PD-L, Radu Berceanu, precizand ca Vasile Blaga, ministrul interimar al Internelor, nu are niciun fel de problema in legatura cu propunerea lui Croitoru de a acorda acest portofoliu unui ministru PSD.

Mai mult, vicepresedintele PD-L se declara convins ca Lucian Croitoru isi va duce la capat desemnarea, va discuta cu partidele si va prezenta o formula de Guvern.

Referitor la intalnirea de marti a partidelor din Opozitie cu Lucian Croitoru, Berceanu a declarat: "banuiesc ca vor sa fie siguri ca nu se dicuta si alte lucruri in particular".

"Basescu incearca sa-l tina pe Boc la butoane"

"Presedintele are dreptul sa desemneze pe cine vrea el, dupa Constitutia Romaniei, insa daca este de buna credinta va incearca sa lucreze cu Parlamentul. Trag concluzia ca presedintele este de rea credinta, pentru ca altfel ar fi tinut cont de parerea majoritatii", a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Acesta a mai precizat ca presedintele Traian Basescu "in mod deliberat, a facut tot ce este posibil sa se asigure ca majoritatea parlamentara nu va vota un guvern propus de el, pentru a-l pastra in continuare pe Emil Boc la butoane".

La randul sau, Ludovic Orban a acuzat comportamentul presedintelui, care refuza sa tina cont de vointa noii majoritati parlamentare.

"N-a iesit in strada in decembrie '89 pentru ca acum un om ajuns presedinte si imbolnavit de putere sa spuna ca democratia este abolita", a declarat prim-vicepresedintele PNL.

Declaratia-surpriza din finalul emisiunii i-a apartinut insa lui Radu Berceanu, vicepresedintele PD-L afirmand:

"Daca va mai certati cu cine l-a scos pe Iohannis, s-ar putea sa-l votati toti pe Croitoru si sa nu-l mai votam noi".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Lucian Croitoru Guvern Basescu, #Opozitie sprijin Klaus Johannis , #stiri Traian Basescu