Editorial: Imposibilul Basescu

Autor:
Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 08:15
4828 citiri
Editorial: Imposibilul Basescu

Asociatia formata pentru demolarea lui Traian Basescu are un rol bun, dincolo de interesele de subsol, pe care le suspectez tocmai din cauza incrancenarii. Va ajuta societatea romaneasca sa treaca testul definitiei, dupa 20 de ani in care ne simtim mai batrani cu 50.

Avem doua maniere de-a infierbanta electoratul, si sunt foarte curios care-l va pune in patratel, in rolul consacrat de Constitutie.

Intr-o parte, coalitia maturoiului. Desi constructia se sprijina intr-un singur pilon, "Jos Basescu!", are inteligenta de-a sugera faptul ca in jurul primarului din Sibiu se cladeste un aeroport pentru nave spatiale care vor scoate tara din criza, pentru ca va capata liniste.

Se da impresia unui efort colosal pus in slujba drumului spre civilizatie, pe care Traian Basescu, deoarece are deget opozabil, n-ar trebui sa cuteze sa paseasca. Cheia acestei abordari este energia, menita a zdruncina intepenirea electoratului sefului statului in proiect. Inducerea indoielii, fundatia loviturii de gratie.

De cealalta parte, rezistenta din munti. Desi acum o saptamana era prafuit, obosit si incapabil sa gaseasca replica optima, acel glont din argint al lui Cristian Tudor Popescu, Traian Basescu avea argumentul ca este impovarat de probleme. Pilonul atitudinii presedintelui este "dati in pieptul meu gol, pentru ca nu voi muri, si de ma veti rani, voi tinti in frunte monstrul care vrea sa privatizeze ultimele resurse ale tarii mele".

Cheia este victimizarea, dar nu plangacioasa. E fantastic cum a capatat aripi indata ce coalitia a anuntat ca iscaleste, cum i s-au ascutit simturile, cum si-a lustruit coiful cu-o singura mana si este gata sa-si cheme poporul sa-l scoata de sub asediul sfasietor la un un singur semn.

A iesit in fata natiunii cu un mesaj riscant: refacerea edificiului care a dus la suspendarea sa. Il ajuta amintirea, il ajuta si rezultatul referendumului. Riscant e doar pentru ca afacerea la care se raporteaza a fost in urma cu doi ani, si intre timp, pe strada politica au mai curs niste sange, niste sperante naruite, niste capete sparte de scandal. Si o criza.

Electoratul este chemat sa cantareasca intre o imagine construita in jurul ursului brun si o imagine construita in jurul unei caprioare cu pui.

Niciuna nu este reala. Singurele care sunt reale sunt sentimentele romanilor, pentru ca ambele jocuri pornesc din acelasi trunchi. Doar ca ursul vinde siguranta, iar caprioara vinde primejdie. Nu primejdia pe care ar reprezenta-o Traian Basescu, ci teama de-a-si vedea puii inhatati. Foarte destept.

Cele doua chei sunt baza manualului manipularii, si au aceeasi forta, iar poporul roman este chemat sa aleaga. In ce masura va prefera un om providential sau o majoritate unsa de Dumnezeu vom vedea in 6 decembrie. "Imposibilul Basescu" e o marfa. Sa vedem cine-o cumpara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu alianta acord, #PSD PNL acord, #alegeri prezidentiale campanie , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza CiCi
CiCi
rank 5
MULTUMIM REalitatii TV pentru ca ni i-a aratat la adevarata valoare, pe sforarii Vantu si Patriciu!
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1