Editorial: Insa Basescu nu-i tampit

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 10:03
21374 citiri
Editorial: Insa Basescu nu-i tampit

Insinuarile potrivit carora banii din spaga de la Halmeu au ajuns la PD-L, deci obligatoriu in milioanele de afise folosite de Traian Basescu in campania electorala, pot reprezenta un balsam pe crestetul tot mai infierbantat al Opozitiei.

Insa pana si cei ca mine, adica dornici sa iasa sanatosi din epoca Basescu, daca au o minima luciditate nu-l banuiesc de tampenie, asa cum se presara in mintile romanilor.

Daca va imaginati cumva ca Traian Basescu nu este la curent cu toate aspectele anchetei din vami, pana la detalii legate de destinatarii banilor colectati sau binefacatorii care decid in conformitate cu mita numele ocupantilor de functii, va inselati.

Si nu pentru ca este bolnav de putere si dornic pana la obsesie sa stie tot ce se misca in tara lui. Ci deoarece este primul destinatar al muncii Serviciului Roman de Informatii.

Cum agentii SRI nu intocmesc dosare penale, nu trebuie sa furnizeze nici probe. Ei semnaleaza fenomene, culeg informatii din teren, citesc interceptari, si in baza muncii lor, odata cu inceperea urmaririi penale, politistii si procurorii au cadrul legal sa obtina si dovezile.

Daca agentii si-au facut treaba bine, concluziile lor sunt confirmate. Iar in chestiunea acestor zile, ma indoiesc ca Traian Basescu a apasat pe buton constient fiind ca dinamita se afla sub fotoliul sau.

Aa, ca prin ricoseu, sau direct, plateste niste polite unor fruntasi ai PD-L, recte Vasile Blaga sau Sorin Frunzaverde, tot ce e posibil. Am ajuns insa la intelepciunea de-a nu ma mai ambala cand observ ca statul functioneaza doar cand are cineva vreun interes. Oricum nu se schimba nimic.

Altceva vreau sa remarc. Se incearca bagatelizarea acestei actiuni, in ciuda faptului ca proportiile ei depasesc orice inchipuire. Orice inchipuire legata de activarea mecanismelor statului, fireste. Ce se petrece in vami inca de pe vremea lui Nicolae Ceausescu, nu de-acum, nu contituie o surpriza. Socul e doar sa vezi ca se poate. Indiferent de motive.

Cred ca nu ar trebuie sa ne intereseze, ci sa vedem esentialul. Ca se ciocnesc niste tabere, sau sunt cuprinsi demnitarii de sindromul justitiar sau dragoste de tara de amorul artei, oricum nu vom sti cu exactitate. Conteaza rezultatul.

Aici as putea fi acuzat eu ca bagatelizez posibilitatea existentei de practici caracteristice Americii de Sud intr-o animita epoca. Nu o fac. Imi dau seama ca daca ar fi adevarat, as avea reprezentarea putreziciunii societatii in care traim. Si ce, as avea vreo surpriza?

Nu intentionez sa schimb lumea, dar ma voi bucura cand se vor naste politicieni in stare sa o faca. Eu sunt doar un nefericit care incearca sa-si pastreze limpezimea. Uneori sunt platit de moguli, alteori de pedelisti. M-am obisnuit, asa cum m-am obisnuit cu tara mea.

Tot ce pot sa fac este sa judec cu capul meu, sa admit ca e posibil sa ma insel, sa nu pun botul la manipulari ordinare, chiar daca asta inseamna sa par in tabara lui Traian Basescu. Nu sunt. Dar nici nu-l subestimez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Basescu ancheta vami, #scandal vama Romania, #arestari vama , #stiri Traian Basescu
Comentarii