Editorial: Ostirea lui Basescu

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 08:33
2118 citiri
Editorial: Ostirea lui Basescu

Grele sunt calculele candidatilor la prezidentiale si teribila realitatea care le combina ca sa dea cu plus! Cum incrancenarea e peste poate, singurul criteriu caruia i se acorda valoare este cel numeric. Sa iasa mandatul, nu mai conteaza din ce e compus!

Cu Marian Milut la catarama, de pilda, Traian Basescu a pierdut niste voturi. In mintile unor oameni croiti sa aprecieze morala, si nu purcoiul de bani de unde se azvarle candidatilor la congres pungulite cu salam, alaturarea celui care a distrus PNTCD de urmele mititele a ceea ce a fost odata partidul este de neconceput.

Erau, deja, satui de cingatoarea boierului care a transformat crestin-democratia in societate pe actiuni si nu vor accepta sa li se ceara sa sarute mana care i-a pleznit trimitandu-i, aproape, afara din istorie.

A mai pierdut niste voturi si pe motiv de Constantin Simirad. Izul acidulat trimis de catre primarul iesean in mintile celor cu ochiul atent la traseisti este mai presus de confuzie, dar in ecuatia moldava mai exista un element: conjunctura l-a adus la aceeasi masa cu inamicul sau de moarte, pedelistul Dan Carlan, care l-a acuzat de colaborare cu Securitatea.

Sunt convins ca goarna care a sunat va mai aduce in ostirea lui Traian Basescu niste personaje cu trecut si prezent neclar, primari interesati de finantari sau finantari interesate de protectie. In cosul comun, asperitatile se netezesc.

Pe acelasi model s-ar putea sa se produca niste amnistii, ca si puscariile zac de spirite libere, neincartiruite, in stare de recunostinta. Totodata, ideea eurodeputatului Cristian Preda, de-a modifica legea astfel incat sa fie acceptati la urne si adolescentii care au implinit 16 ani, nu mai pare atat de indepartata. Cineva isi imagineaza ca pustii stau toata ziua cu ochii pe dezbaterile politice si sufera ca nu-si pot stampila favoritii, deci vor tasni spre urne cu ghiozdanele in spate.

Aici, insa, Traian Basescu s-ar putea sa piarda mai mult decat a castigat, deoarece sedusi pana la scarbire de discursul candidatilor, copiilor s-ar putea sa le treaca prin cap un vot de blam, spre Gigi Becali sau Nati Meir. Cel putin sa ne radem cu un bolund.

Nu conteaza, si e trist, ca disperarea de-a nu lasa nici un colt nereceptionat si incolonat, indiferent ce-ar scrie pe el, si din ce sobolanime si-ar trage seva, sacrifica dorinta oamenilor de buna credinta.

Alungand constiintele si subtiind calitatea - oamenii mai judeca, inca, pe categorii, si nu se regasesc in bazinul tot mai colorat - Traian Basescu va obtine, poate, inca o data, calitatea de presedinte al tuturor romanilor. Ca aia pe care-i castiga sunt mai multi decat cei pe care-i pierde.

Dar nu va mai putea invoca morala. Nu va mai putea sa bata obrazul nimanui, pentru ca inconjurat de smecheri fiind, de traficanti de putere si vocalizele unor nevertebrate, va reusi sa dilueze respectul datorat, intr-o tara cu buna crestere, functiei prezidentiale.

Si oricat de bine ar juca inocenta unui pisoi de-o luna caruia stapanul, inainte sa-l arunce in canal, i-a pus un fas impermeabil pe blanita, nu va mai crede nimeni ca traieste intr-un film american.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu Simirad, #Basescu Milut, #Basescu prezidentiale 2009 , #stiri Traian Basescu