Iesirea la suprafata a submarinelor

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 13:28
9968 citiri
Iesirea la suprafata a submarinelor

Deconspirarea intalnirilor dintre Dinu Patriciu, Adrian Nastase, Sorin Rosca Stanescu, care, potrivit lui Teodor Melescanu, participant la discutie, a fost creionat programul de guvernare al cabinetului ce va fi condus de prea independentul si neatarnatul Iohannis, cea dintre Dinu Patriciu si SOV, precum si reactiile violente ale acestora au schimbat major datele problemei acestui al doilea tur de scrutin al prezidentialelor.

Am asistat, practic, la un fel de iesire la suprafata a submarinelor, asa ca cele doua tabere stau fata in fata cu intreg arsenalul la vedere.

De-o parte, Traian Basescu, cu toate incoerentele lui. Cu baronii portocalii, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu & comp., si clientela lor. Cu penala Monica Iacob Ridzi si toxica Elena Udrea, care ar putea sa-si urmeze cat de curand, in ancheta penala, fosta ei colega de cabinet.

Cu Elena Basescu, trimisa in Parlamentul European prin faudarea morala a votului, dar si cu Ioana Basescu, care nici pana in ziua de azi nu a explicat daca pentru veniturile de 500 de mii de euro intr-un an, din onorarile de notar, pe care le invoca, a platit impozit la administratia fianaciara. Cu George Constantin Paunescu Bancorex, mogulul cel bun, devenit brusc frecventabil.

Acestia nu au in mana niste sfori de care-l trag pe Traian Basescu, pentru simplul motiv ca domnia sa nu are sfori. Bine ar fi ca macar uneori sa fi fost tinut de sfori si cineva sa-l mai fi temperat cu ajutorul lor. Dar nu este. Traian Basescu este cel care tine in mana sforile si se foloseste in scopurile sale de cei mai sus mentionati, toletandu-le, in schimb, afacerile, ceea ce, fara indoiala, este inacceptabil mai ales din perspectiva discursului sau impotriva sistemului ticalosit.

De partea cealalta nu stau, cu adevarat, nici Mircea Geoana si nici Crin Antoenscu, ci stau cei care au mana sforile acestora. Pana acum erau in prima linie doar Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Ion Iliescu si Dan Voiculescu. De partea cealalta, fata in fata cu Traian Basescu, stau Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vantu.

Ei sunt adevaratii adversari ai presedintelui care, dincolo de inconsecventele lui grave mentionate partial mai sus, le-a deranajat intersele personale si le-a zornait pe la urechi ecou de catuse. Si Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vintu stiu foarte bine ca prosperitatea lor depinde hotarator de soarta acestor alegeri, iar o eventuala victorie a lui Mircea Geoana ar insemna pentru ei sfarsitul tuturor problemelor.

Zecile de milioane de euro datorate statului de Sorin Ovidiu Vintu s-ar sterge intr-o clipa, dosarele penale ale lui Dinu Patriciu, inclusiv dosarul Rompetrol pentru, inclusiv, spalare de bani, si "creanta Libia" care a pagubit statul cu 85 de milioane de dolari, se vor evapora.

Anul viitor expira termenul pana la care Rompetrol ar trebui sa rascumpere datoriile istorice ale Petromidia, doar vreo 700 de milioane de euro. In caz contrar rafinaria se intoarce la stat. In plus, ordonanta de urgenta prin care Rompetrol primea facilitati secrete la cumpararea rafinariei zace de aproape 10 ani (da, din 2000) este nici aprobata, dar nici respinsa in Parlament. Daca cumva este pana la urma respinsa?

Si atunci de ce sa ne miram ca, intr-o ofensiva furibunda, cei doi moguli il vor cu orice chip pe Mircea Geoana la Cotroceni? De ce l-au numit pe Traian Basescu "cretin" si "scelerat"?

Iesirea la suprafata a marilor submarine face lupta electorala cu mult mai corecta. Combatantii sunt la vedere, nu mai exista nuante si pretinse. Mocirla e agitata si a ajuns la suprafata.

Cu toate relele la vedere, poporul nu are decat sa socoteasca, sa cantareasca si sa aleaga raul mai mic, pentru ca de un bine, imi pare rau, nu vorbim. Absenteismul nu e o solutie, pentru ca exista riscul ca din cauza lui o majoritate nereprezentativa sa aleaga fix raul cel mare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Sorin Ovidiu Vintu, #Dinu Patriciu, #Traian Basescu moguli , #stiri Traian Basescu