Impartirea ministerelor se va face la Cotroceni

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 10:06
2912 citiri
Impartirea ministerelor se va face la Cotroceni

Impartirea ministerelor se pare ca va avea loc la Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, acesta avand un cuvant important de spus in ceea ce priveste candidatii nominalizati.

PSD si PD-L nu s-au inteles inca privind unele ministere foarte importante, se vehiculeaza nume din ambele tabere: Turism (Roberta Anastase ) Mediu (Sulfina Barbu, respectiv Ion Bazac, fost secretar de stat in Cabinetul Nastase) si Tineret (Monica Ridzi, respectiv Nicolae Banicioiu).

Se pare ca PSD va mai avea Ministerul de Externe (Cristian Diaconescu sau Titus Corlatean) si Dezvoltarea Regionala (Ion Toma), iar PDL si-ar putea adjudeca Educatia, pentru Mircea Miclea.

Social-democratii au dreptul de prima alegere a unui minister, ei alegand, cel mai probabil, Ministerul Infrastructurii si Transporturilor, ministru fiind Dan Nica, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Una din functiile pe care persoanele nominalizate o accepta greu este cea de vicepremier, care include doar coordonarea unor agentii aflate in prezent in subordinea premierului.

Pentru ca Dan Nica sa fie acceptat ca ministru, este nevoie ca Ilie Sarbu sa accepte postul de vicepremier. Daca Sarbu nu va fi multumit de functia propusa, acesta ar putea trece la ministerul Agriculturii.

Daca Ilie Sarbu ajunge ministru al Agriculturii, Dan Nica ar fi vicepremier iar Liviu Dragnea ar ocupa Ministerul Transporturilor.

Se pare insa ca nici Nica nu isi doreste functia de vicepremier, el avand posibilitatea de a conduce Ministerul Comunicatiilor.

Urmatoarele doua portofolii revin PD-L dupa ce PSD alege primul minister. Unul dintre ele va fi Ministerul Administratiei si Internelor, ce va fi condus de Vasile Blaga.

La Ministerul Finantelor Publice, daca aceasta va fi a doua optiune, se vehiculeaza variantele Ionut Popescu si Gheorghe Pogea. Daca PD-L alege Ministerul Economiei, Finantele vor reveni PSD, unde Mihai Tanasescu si Florin Georgescu nu au acceptat inca sa fie nominalizati. Daca PSD obtine Economia, nominalizat ar fi Iulan Iancu.

PSD ar alege, potrivit surselor, Ministerul Muncii (Marian Sarbu), iar democrat-liberalii Ministerul Culturii (Sever Voinescu).

Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul ar putea reveni PSD, surse social-democrate creditandu-l si pe Victor Ponta ca un posibil titular, iar Secretariatul General al Guvernului va fi condus de un reprezentant al PDL.

La Ministerul Apararii, se vehiculeaza varianta Mihai Satnisoara, un apropiat al lui Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#impartirea ministerelor Cotroceni , #stiri Traian Basescu
Comentarii