Lucian Croitoru: Sunt dator sa incerc

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 20:21
1863 citiri
Lucian Croitoru: Sunt dator sa incerc
Foto: A3

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, nu a fost dezarmat de declaratiile politice ale celor care i-au atacat numirea de catre Traian Basescu si a afirmat ca a acceptat aceasta pozitie tocmai pentru ca este dispus sa depuna un efort sustinut.

"Eu am acceptat aceasta desemnare tocmai pentru ca vreau sa depun efortul sa fac un Guvern, sa-l prezint Parlamentului", a declarat joi seara Lucian Croitoru, invitat in studioul Antena 3.

Intrebat ce va face in cazul in care Parlamentul nu ii va acorda votul de incredere, premierul desemnat s-a limitat sa raspunda: "oricum, eu sunt dator sa incerc".

"In Guvern trebuie sa fie oameni care, daca nu sunt oameni de partid, atunci sa aiba o sustinere de partid puternica. Daca Guvernul trece, atunci aceste lucruri (rezolvarea problemelor economice, n. red.), nu se pot face decat cu sustinere politica", a explicat premierul desemnat.

In ceea ce priveste negocierile cu partidele, care vor demara vineri, Lucian Croitoru spune ca nu are pretentii in legatura cu politicienii cu care se va intalni sau cu locul unde se vor desfasura.

"Eu am sa incerc sa le arat tuturor liderilor de partide ca situatia din Romania de acum, caracterizata de criza economica profunda, care face ca foarta multa lume sa sufere, are nevoie de o conducere centrata pe problemele economice urgente. Asta e prioritatea - eu asa am inteles si de-aia am acceptat", a declarat Lucian Croitoru.

Cat despre impresia pe care a facut-o Lucian Croitoru dupa desemnare, "rivalul sau", Klaus Iohannis a opinat, intr-o interventie la aceeasi emisiune, ca premierul desemnat ar trebui sa fie "un pic mai ferm daca vrea sa fie prim-ministru".

"Eu cred ca sunt un personaj al timpurilor prezente. Cred ca pot sa fac fata zilelor noastre foarte bine. Cred ca asta a fost motivul pentru care am acceptat aceasta numire", a replicat premierul desemnat.

Lucian Croitoru a adaugat ca se bazeaza pe maturitatea clasei politice de a lua o decizie in conditiile in care se apropie un moment foarte important - eliberarea transelor de la UE si FMI.

Despre maturitatea clasei politice a vorbit si Klaus Iohannis, care a remarcat inca o data modul in care s-au mobilizat formatiunile, pentru gasirea unei solutii. Mai mult, primarul Sibiului i-a urat succes lui Lucian Croitoru in demersul sau.

"Intre mine si domnul Iohannis nu este o competitie. Competitia se va da intre ratiunea politica si cea economica", a conchis premierul desemnat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Lucian Croitoru premier desemnat, #Traian Basescu desemnare premier, #Croitoru formare guvern , #stiri Traian Basescu