Mihai Gadea: Nu ma duc la CNA!

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 17:31
5614 citiri
Mihai Gadea: Nu ma duc la CNA!

Moderatorul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 a fost invitat la CNA, saptamana viitoare, pentru discutii cu privire la "limbajul injurios" folosit in emisiunea sa, in special de unul dintre invitati, analistul Valentin Stan.

Contactat de Ziare.com, Mihai Gadea a declarat ca nu va participa la aceasta discutie. "Categoric nu. Nu exista niciun fel de obligatie legala din partea mea sa particip la astfel de intruniri. In CNA sunt persoane absolut respectabile dar sunt si persoane care au mandat politic si acestia incearca sa isi exercite mandatul politic", ne-a explicat moderatorul, refuzand insa sa precizeze la cine se refera. "Nu am niciun fel de intentie sa merg la astfel de discutii cu astfel de persoane", a subliniat Gadea.

Pe de alta parte, jurnalistul afirma ca expresiile folosite de profesorul Valentin Stan "ba" sau "ma", care ar reprezenta principalele argumente ale membrilor CNA in acuzatiile aduse, nu pot fi catalogate ca fiind injurioase. "Daca asta inseamna injurios, inseamna ca avem probleme de limba romana serioase, de intelegere cel putin", ne-a declarat Mihai Gadea.

"Cred ca Valentin Stan este un tip extrem de caustic si, din cate stiam eu, ultima data in Romania dreptul la opinie era garantat", a mai spus jurnalistul.

In opinia acestuia, este foarte posibil ca invitarea sa la CNA sa aiba de fapt legatura cu o sesizare pe care Administratia Prezidentiala ar fi facut-o acestei institutii, in care s-a solicitat Consiliului sa analizeze "nediscriminatoriu" "posibilele cazuri de limbaj injurios, lezare a demnitatii umane, incalcare a principiului informarii corecte a publicului, a principiului pluralismului politic, precum si oricare alte derapaje de la legislatia in domeniul audiovizual".

Potrivit comunicatului respectiv, "in repetate randuri, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost atacat, jignit, acuzat pe nedrept de trustul Intact, fara ca dumneavostra sa va exercitati responsabilitatile".

"Adresa respectiva este una pe un ton de superioritate, in care Administratia Prezidentiala ii solicita CNA-ului, nu ii supune atentiei", a spus Gadea, precizand ca, din cate stie, in emisiunile difuzate pe 8 septembrie, 23 septembrie, 25 septembrie, 2 octombrie si 6 octombrie, la care se face referire in chemarea sa la discutii, "s-au prezentat si comentat expozitiile Institutului Cultural Roman, care sunt acum cunoscute publicului".

"Mie mi se pare insa ca nu este vorba despre acele editii. E vorba despre altceva. Presedintele Romaniei nu mai suporta ca cineva sa aiba opinii critice in ceea ce il priveste, in ceea ce priveste activitatea domniei sale si activitatea patronata de domnia sa prin Institutul Cultural Roman, si a inceput sa solicite CNA-ului sa faca aceste lucruri. Restul sunt detalii", a conchis Mihai Gadea, precizand ca tot ce va avea de comunicat CAN-ului va comunica in emisiune.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de joi, sa il invite, saptamana viitoare, pe Mihai Gadea la discutii si a amendat postul Antena 3 cu 5.000 de lei pentru "limbajul injurios" folosit de Valentin Stan in emisiunile "Sinteza zilei' difuzate pe 8 septembrie, 23 septembrie, 25 septembrie, 2 octombrie si 6 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Mihai Gadea, #Sinteza Zilei, #CNA, #Traian Basescu , #stiri Traian Basescu