Miting pro-Basescu: Discursuri despre comunisti si excluderea Romaniei din UE (Video)

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 15:11
5187 citiri
Miting pro-Basescu: Discursuri despre comunisti si excluderea Romaniei din UE (Video)
Foto: Romania TV

Peste 10.000 de persoane au participat, sambata, la un miting de sustinere a presedintelui suspendat, Traian Basescu, organizat in Piata Palatului Culturii din Iasi.

Mitingul nu a fost lipsit de incidente, mai multi sustinatori ai lui Traian Basescu au intrat in conflict, atat verbal, cat si fizic, cu simpatizantii USL.

Spiritele au fost incinse, printre altele, si de discursurile celor care au urcat pe scena si au vorbit multimii.

De la Vasile Blaga, Monica Macovei sau Traian Ungureanu, pana Mihai Razvan Ungureanu sau Mihai Neamtu, cu totii au vorbit de adversarii politici ai lui Traian Basescu in termeni foarte duri, cu trimiteri repetate la comunisti.

"Uitati-va la acea alianta a urii, USL, care se comporta ca un animal de prada! (...) Stiti ce striga azi romanii? USL-ul, ce-ati facut cu leul? L-ati nenorocit si sunteti responsabili. Acesti oameni au bagat Romania in marsarier, mergeam catre Europa si ne-am intors. Avem mai multe stegulete rosii decat aveam inainte de aderare. Nu trebuie sa ii lasam sa calce cu senila tancului sovietic peste democratie.

Singurul care i-a validat este tovarasul Voronin de la rasarit. Pregatesc a doua Cortina de Fier pe fata Romaniei, se comporta ca minerii din 3-6 iunie si nu trebuie sa ii lasam. Cum stau bocancii lor pe gatul statului de drept si al democratiei? Va indemn sa spunem 'Nu' abuzului, sa spunem 'Nu' celor care au dat cu economia in gard, celor care au devalorizat leul, sa ne aparam presedintele ales, sa fim uniti", a declarat Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL.

La randul sau, Vasile Blaga i-a acuzat pe cei din USL ca incearca sa guverneze prin "confiscarea statului".

"Am ajuns si in Uniunea Europeana, si in NATO, numai ca, de doua luni de zile, acest regim iresponsabil, Ponta, Antonescu au calcat zi de zi institutiile statului, zi de zi au incercat sa-si le subjuge pentru ca socialistii romani, astia sunt uselisti, nu stiu cum nu au stiut niciodata sa guverneze decat confiscand statul.

Si au inceput din prima saptamana a instalarii Guvernului Ponta. Acest Guvern de copiatori, de plagiatori, acest Guvern care a facut atat de mult rau Romaniei a inceput apoi sa atace institutul Cultural Roman", a declarat Vasile Blaga pe scena de la Iasi.

Mihai Razvan Ungureanu a vorbit inclusiv despre o Romanie inafara Uniunii Europene daca Traian Basescu va fi demis prin referendum.

"Vor ca noi sa tacem, vor sa imparta tara, ca nicunul dintre noi sa nu apuce vreodata sa-si vada Romania in Europa, vor sa rupa statul, vor sa faca din Romania o tara care sa se scrie cu litera mica", a declarat MRU.

Europarlamantarul Monica Macovei le-a sugerat manifestantilor sa nu se duca la vot, asa cum nu se va duce nici ea, pentru a nu legitima o lovitura de stat.

"Am venit azi aici sa ne aparam tara, legea, justitia, democratia, pozitia noastra in UE si pe presedintele Traian Basescu, ales legitim si suspendat printr-o lovitura de stat. Cei care au facut lovitura de stat trebuie sa isi dea demisia de rusine, nu de onoare, pentru ca au incalcat Constitutia, pentru ca nicaieri CCR nu a spus ca presedintele Traian Basescu a comis o fapta grava care sa conduca la suspendare, pentru ca l-au suspendat cu tradatori, cu furt. Eu nu legitimez o lovitura de stat", a declarat Macovei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#miting pro Basescu Iasi, #discurs MRU Iasi, #discurs Macovei Iasi, #discurs Blaga Iasi , #stiri Traian Basescu