Nicolaescu: Traian Basescu nu a asteptat opt ore in spital

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 16:13
3256 citiri
Nicolaescu: Traian Basescu nu a asteptat opt ore in spital
Foto: Cotidianul

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii, a declarat, miercuri, ca Traian Basescu minte atunci cand afirma ca in 2006 a asteptat opt ore in spital, la urgenta, inainte de a fi transferat la Viena.

Eugen Nicolaescu i-a cerut sefului statului sa isi ceara scuze fata de sistemul sanitar. "Traian Basescu poate fi numit pacaliciul sef al Romaniei", a spus Nicolaescu, aratand ca seful statului s-a dus la spital apeland la cunostinte si relatii si nu la ministrul Sanatatii.

"La afirmatiile de ieri (marti - n.red.) referitoare la faptul ca a stat la spitalul Elias opt ore si nu l-a tratat nimeni cred ca trebuie sa facem urmatoarele precizari: in primul rand Traian Basescu s-a dus la spital prin cunostinte si relatii, nu s-a dus institutional. Intai s-a dus la finul de la Spitalul Univesitar, dupa aceea s-a dus la niste cunostinte la spitalul Elias. Daca el apela institutional la ministru, atunci se constituia comisia speciala si probabil ca in trei-patru ore Traian Basescu era pe masa de operatie", a explicat Nicolaescu

"Daca apela la ministru, se constituia imediat comisia speciala", a precizat Nicolaescu. Nicolaescu a adaugat ca s-a autosesizat in acea zi, iar in 3 ore a constituit comisia, seful statului fiind consultat si trimis mai apoi la Viena.

Nicolaescu a aratat ca, prin afirmatiile sale, Traian Basescu pune in lumina neagra intreg sistemul sanitar si acest lucru nu este adevarat.

Fostul ministru al Sanatatii a mai spus ca sunt cazuri de medici sau asistente care nu-si fac datoria, ca in orice sistem, dar ca nu trebuie generalizat. "Cred ca Traian Basescu ar trebui sa-si ceara scuze sistemului sanitar", a mai spus Eugen Nicolaescu.

Eugen Nicolaescu a precizat ca Traian Basescu a pacalit populatia si in 1997, cand a spus ca nu a distrus Guvernul Ciorbea, si cand a fost ministrul Transporturilor, cand s-a opus construirii de autostrazi si cand a fost primar general. "Este un om care pacaleste in permanenta", a adaugat Nicolaescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca, in primavara lui 2006, a asteptat opt ore in Spitalul Elias pentru ca medicii nu gaseau sala de operatie si ca incepuse sa nu mai simta nimic de la mijloc in jos.

Seful statului l-a criticat pe fostul ministru al sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu, pentru ca a renuntat la a face reforma in sistem.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#eugen nicolaescu, #Traian Basescu minte, #spitalizare, #ministrul sanatatii, #acuzatii mincinoase , #stiri Traian Basescu