Olteanu: Nu am consultat PNL privind sutinerea lui Basescu in 2009

Duminica, 07 Decembrie 2008, ora 13:51
1402 citiri
Olteanu: Nu am consultat PNL privind sutinerea lui Basescu in 2009

Liderii liberali nu au fost consultati privind o eventuala sustinere a presedintelui Traian Basescu pentru un nou mandat la alegerile din 2009 daca partidul prezidential este de acord ca viitorul premier sa ramana Calin Popescu Tariceanu.

"Nu am intrebat in partid despre sustinerea lui Basescu in 2009. Am fost mandatati, avem o strategie, mergem la negocieri. Dupa ce negociem, consultam partidul. Daca nu sunt de acord, bine", a declarat coordonatorul de campanie al PNL, Bogdan Olteanu, duminica, la Antena 3.

Presedintele Camerei Deputatilor a explicat ca mandatul nu poate fi discutat in cadrului partidului pentru ca astfel afla adversarii strategia: "Avem un mandat. Nu poti sa spui ce discuti in partid. Asta am facut patru ani de zile", a adaugat Olteanu.

Potrivit liberalului, PNL are de ales intre PSD si PD-L, insa a subliniat ca este vorba de un parteneriat complet, care, in cazul in care optiunea va fi PD-L, ar insemna sustinerea lui Traian Basescu la prezidentialel de anul viitor.

"Fie ca ne alim cu PSD, fie cu PD-L, trebuie sa fie din toate punctele de vedere. Fie facem un parteneriat complet cu PD-L, fie nu facem", a subliniat Olteanu.

Sambata, Olteanu a declarat ca liberalii doresc construirea unui parteneriat politic serios cu PD-L, ceea ce inseamna o sustinere comuna a candidatului la presedintie Traian Basescu si a unui premier PNL, in aceeasi formula in care s-a mers in tandem in 2004.

"Noi am facut catre PD-L o propunere pe care eu am definit-o foarte transparenta si onesta si le-am spus-o barbateste, in fata, aceea de a face o intelegere mai serioasa si mai profunda decat o negociere pe functii: daca e sa ne intoarcem impreuna trebuie s-o facem de la un capat pana la celalat", a sustinut Bogdan Olteanu.

Potrivit lui Olteanu, colaborarea dintre cele doua partide nu presupune doar negocierea functiei de prim-ministru, "ca e Tariceanu sau Stolojan", ci construirea unui parteneriat politic serios.

"Si asta inseamna practic o sustinere comuna a candidatului la presedintie Traian Basescu, pentru ca, evident, Traian Basescu fiind presedinte in functie sustinut de PD e normal sa-l sustinem pe el impreuna, si sustinerea unui prim-ministru PNL in aceeasi formula de tandem in care s-a mers si in 2004", a aratat Olteanu.

Liberalul a afirmat ca PD-L nu a venit sambata cu un mandat pentru a negocia pozitia presedintelui, dar ca discutiile dintre cele doua formatiuni pot fi reluate.

"Sigur, am inteles ca nu exista un mandat din punctul acesta de vedere, desi ne-au spus ca nu au in acest moment capacitatea sau disponibilitatea de a discuta despre pozitia presedintelui. Nu-i nicio problema, e tot timpul si putem sa reluam aceste discutii", a spus Olteanu.

Presedintele Camerei Deputatilor a arata astfel ca PNL nu este interesat de un parteneriat de conjunctura cu PD-L sau de o impartire a functiilor pana la alegerile prezidentiale de la finalul anului viitor.

Pe de alta parte, in privinta programului viitoarei guvernari, a spus Bogdan Olteanu, atat PD-L si PNL sunt de acord cu programul anti-criza al lui Calin Popescu Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#PNL consultari Basescu, #mandat partid, #strategie negociere, #PNL sustine Basescu , #stiri Traian Basescu