Paruiala electorala la Braila intre PD-L si PSD

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 17:31
2968 citiri

Sefa de cabinet a deputatului PSD de Braila Cristian Rizea, Daniela Bordea, s-a ales cu dosar penal pentru lovire si alte violente, dupa ce a fost implicata, joi seara, intr-o disputa care a avut loc pe o strada din Braila intre membri ai PSD si ai PD-L.

Cearta a degenerat in acte de violenta, motiv pentru care a fost solicitata interventia politiei, toti cei implicati in incident fiind condusi la sediul Politiei Municipale.

"In urma verificarilor efectuate de politisti, s-au intocmit doua dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente. Dosarele vor fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, pentru a fi declinate Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, subinspector Jenel Sogor.

Unul din cele doua dosare penale pentru lovire a fost intocmit pe numele Danielei Bordea, sefa de cabinet a deputatului PSD Cristian Rizea, acuzata ca, in altercatie, ar fi lovit o tanara din gruparea PD-L.

La randul ei, Daniela Bordea a fost victima unei agresiuni venite din partea unui tanar sustinator PD-L - Andrei G., de 23 de ani - care s-a ales si el cu dosar penal pentru lovire.

Rizea: Este nevinovata!

Social-democratul Cristian Rizea s-a declarat socat de ceea ce s-a intamplat si revoltat pentru ca i-a fost intocmit dosar penal pentru lovire sefei lui de cabinet, care, dupa cum sustine el, a fost o victima a acestei altercatii.

"Este nevinovata. Nu imi vine sa cred ca toate astea se intampla acum, in Romania, in Braila. Cum poti sa spui ca o femeie, cum e sefa mea de cabinet, a agresat un barbat, care se pare ca mai era si sub influenta bauturilor alcoolice? PSD a jucat intotdeauna corect la Braila, a facut campanii curate, s-a purtat fair-play cu contracandidatii", a declarat Rizea.

In altercatia creata a avut de suferit si directorul de cabinet al deputatului Cristian Rizea, fostul subprefect de Braila, Didina Stanescu, in varsta de 61 de ani.

Vicepresedintele filialei PSD Braila, Aurel Simionescu, a declarat, pentru AGERPRES, ca este regretabil incidentul electoral, dar a sustinut ca justitia este cea care trebuie sa se pronunte in acest caz.

"Eu sunt impotriva oricarei manifestari cu violenta. Inteleg ca au fost depuse doua plangeri penale din ambele tabere, una de la PSD si una de la PD-L, iar justitia se va pronunta mai departe. Fiecare trebuie sa dea socoteala pentru faptele lui", a spus Simionescu.

Liderul interimar al filialei PD-L Braila, Giana Patrascu, a declarat ca democrat-liberalii au fost victimele acestui incident electoral si ca episodul, care nu ar fi singular, urmareste intimidarea sustinatorilor lui Traian Basescu.

"Am ramas interzisa de ce s-a putut intampla. S-a oprit o duba cu insemnele PSD, din care au coborat mai multe persoane si i-au molestat pe tinerii nostri. Avem si dovezi, au existat persoane care au filmat scena. Mi se pare jignitor, jenant. Ai nostri au fost luati la sectie, li s-au luat declaratii si au facut plangere. Politia a luat la sediu toti tinerii nostri si doar un reprezentant al PSD. Tinerii nostri au fost amenintati in repetate randuri, acesta nu e un caz singular. Inainte de acest incident au fost dusi la sectie de politia comunitara, pe motiv ca nu au autorizatie pentru a face campanie electorala", a sustinut Patrascu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Cristian Rizea, #dosar penal alegeri 2009, #incidente electorale 2009, #alegeri prezidentiale 2009 , #stiri Traian Basescu