Petitie online: Klaus Iohannis premier

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 11:09
4626 citiri
Petitie online: Klaus Iohannis premier
Foto: AFP

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu este dorit in functia de premier doar de catre majoritatea parlamentarilor, dar si de internauti, care au facut o petitie online prin care isi arata sprijinul fata de etnicul german.

Pana la momentul transmiterii acestei stiri, petitia online, intitutlata "Klaus Iohannis prim-ministru" si destinata presedintelui Romaniei, publicata joi, era votata de 98 de persoane.

"Domnule presedinte, Subsemnatii sustinem nominalizarea lui Klaus Iohannis, primarul Sibiului, pentru functia de premier si formarea unui guvern de tehnocrati care sa ia masuri anticriza si sa organizeze in mod impartial alegerile prezidentiale din acest an", anunta initiatorii petitiei.

Initiativa a avut, insa, parte si de critici. Utilizatorul "Omu' cu semnatura" sustine ca romanilor ar fi trebui sa le fi ajuns un primar pe post de premier, referindu-se explicit la prim-ministrul demis Emil Boc: "Unul nu e de ajuns? Nu v-a ajuns un primar pe post de premier? Si, pe de alta parte, nu vad nici un sibian care sa semneze petitia, hmm".

Potrivit unui alt internaut, "Radu Vataman", "nu e nimeni in stare sa conduca tara asta, nici partidul vamesilor, nici partidul comunistilor, nici partidul masonilor. Trebuie schimbata Constitutia si forma de guvernamant, din republica unitara semi-prezidentiala in republica federala. Regionalizarea ar putea fi o solutie viabila. Lucrurile trebuie schimbate din radacini, nu doar periata usor suprafata".

Intr-un alt comentariu, "Adrian" ii contesta lui Klaus Iohannis calitatea de tehnocrat. "Un profesor de fizica, ca si Klaus, nu e tehnocrat! Poate intelectual. Tehnocrat e alta mancare de peste. E o propunere facuta in bataie de joc. Boc a vrut sa schimbe din temelii ceva in Romania. Dar te pui cu atatia banditi ce nu-l lasa? Si cine or fi viperele din Curtea constitutionala ce invart Constitutia pe degete cum au chef? Cand scapam de ei? Vechi fosile comuniste", acuza internautul.

Lui "Adrian" ii raspunde "e", in opinia caruia "Boc a vrut sa schimbe, desigur, insa intr-un mod negativ :)). Si sa fim seriosi: nu este vorba de Boc, ci de Base... :))".

Potrivit aceleiasi persoane, actiunile anticonstitutionale "ale acestui guvern Boc II nu puteau decat sa ne clarifice situatia ca la conducerea tari aveam comunisti... Iar vechile fosile comuniste sunt reprezentate puternic si cu rezonanta de domnul Basescu".

"Acum urmeaza alegerile prezidentiale, ca vrem sau nu federalizare este o alta problema care, sub presedentia domnului Basescu, nici macar nu ar putea fi adusa in tema. Este clar ca pentru schimbarile mari inspre o mai buna organizare e nevoie de o conducere democrata si deschisa", crede acelasi "e".

Internautul lanseaza si o intrebare retorica: "Acuma, optiunile pentru primul minisrtru al Romaniei sunt domnul Iohannis sau o alta papusa de a presedintelui. Pe cine alegeti? Raspunsul este evident".

La randul lui, "Daniel" aminteste ca in urma cu "20 de ani oameni au murit pentru ca in aceasta tara sa nu mai fim la cheremul unui singur om. Daca se agata pe lipsa unui cuvant din Constitutie si isi aroga dreptul 'SUVERAN' de a nominaliza primul ministru, indiferent de vointa majoritatii parlamentare, atunci inseamna ca actualul presedinte este, cum s-ar spune, un DICTATOR.

De genul lui Lukasenko sau al lui Carol al doilea. Pana si in Franta, o republica clar semi-prezidentiala, presedintele accepta propunerea majoritatii parlamentare, au existat cateva cazuri de coabitare si nu s-a intamplat nimic. Daca actualul presedinte nu se conformeaza spiritului Constitutiei, atunci ar trebui sa plece deja, acum si nu peste aproximativ 50 zile (daca ajunge in turul doi)".

Problema interpretarii Constitutiei in functie de interesele unuia sau ale altuia este ridicata si de "Avolim": "Cei de la Curtea Constitutionala nu se pot Pronunta in REGIM de urgenta, cum este SPIRITUL CONSTITUTIEI?? Aruncam tara in Haos inca DOUA LUNI??? CARE PREMIER??!! BOC a cazut, trebuia sa plece urgent !! Domnul Presedinte si-a piedut busola!!!!!".

Totodata, in opinia lui "Emil", "dictatura lui Basescu ucide democratia in Romania": "Basescu a facut gafa vietii sale, care s-ar putea sa-l impiedice sa ajunga in turul doi. Acum e foarte clar pentru toti romanii si chiar pentru strainatate ca omul asta se incapataneaza sa faca numai cum vrea el, impotriva interesului national, ca isi bate joc de Constitutie, de democratie, de viitorul tarii.

Si toate astea ca sa cada si Guvernul pe care-l va aduce acest 'premier' de mucava propus de el, cu sfidarea opozitiei unite si obiective, doar pentru a ramane interimar guvernul pitibocului cu ministrese penale si cu un ministru de interne care sa organizeze furaciuni la alegeri. Numai ca opozitia va fi si mai si cu ochii pe ei. Va iesi un scandal monstru si cei care au starnit acest scandal vor iesi din istorie pentru totdeauna".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Klaus Johannis premier prim ministru, #petitie online sustinere Klaus Johannis, #Lucian Croitoru interpretare Constitutie , #stiri Traian Basescu