Presa de azi: Il va arunca PD-L peste bord pe capitanul Basescu?

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 07:28
6101 citiri
Presa de azi: Il va arunca PD-L peste bord pe capitanul Basescu?

Basescu vrea confruntari zilnice cu Geoana. PSD vorbeste de "o ultima dezbatere", miercuri. Ce sfaturi ii da Iliescu lui Geoana pentru marea confruntare, titreaza luni Gandul.

Presedintele Traian Basescu incearca sa castige teren electoral provocandu-l pe contracandidatul sau Mircea Geoana la confruntari televizate zilnice. Basescu a inregistrat, un prim esec, Geoana refuzand propunerea sa de a avea o dezbatere duminica seara, la Palatul Parlamentului.

Basescu i-a cerut, sambata, lui Geoana sa accepte aceasta confruntare, afirmand ca, daca liderul pesedist refuza, este las. El a mai spus ca a facut invitatia catre Geoana deoarece a primit o scrisoare de la TVR in care televiziunea publica informa ca nu mai poate stabili datele celor doua dezbateri convenite pentru luni si vineri, fiind necesara a aprobare prealabila a conducerii celor doua Camere. Seful statului a insistat pentru confruntarea de duminica, spunand ca lasa la latitudinea lui Geoana formatul si moderatorul dezbaterii.

Mircea Geoana a declinat invitatia cateva ore mai tarziu, motivand ca are alt program si ca duminica se afla la Targu Mures. Geoana a sustinut ca a primit o invitatie de la IPP, pentru o confruntare, miercuri, cu Basescu, intr-un format asemanator celei de la sfarsitul turului intai, pe care o va accepta.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca Geoana se teme de astfel de confruntari, pentru ca are de dat niste raspunsuri la intrebari precum vizita sa la Moscova.

"Mircea Geoana n-a raspuns la aceasta intrebare si nici la altele. A fost cocolosit de televiziunile mogulilor, care l-au prezentat numai in situatii favorabile. In ceea ce priveste TVR, PSD il tine in lant pe Sassu, care este sluga preaplecata a partidului", ne-a declarat Lazaroiu, care a adaugat ca Basescu va insista pentru dezbateri zilnice sau macar pentru "3, 4, 5".

De celalalta parte, purtatorul de cuvant al PSD Bogdan Niculescu-Duvaz a declarat, intr-o conferinta de presa, ca miercuri va avea loc "o ultima dezbatere", sub egida IPP, pentru Mircea Geoana fiind mai importante mitingurile electorale, adica "discutiile cu oamenii".

Daca pierde alegerile din 6 decembrie, Traian Basescu a promis ca se va intoarce pe mare. Cel mai probabil insa, marinarul Basescu se va intoarce pe nava PD-L, unde va nimeri in mijlocul revoltei gruparii Blaga, care se lupta sa-i arunce peste bord pe Elena Udrea, "intelectualii" lui Zeus si echipa lui Stolojan, scrie Jurnalul National in articolul numit "Il va arunca PD-L peste bord pe capitanul Basescu?".

Ce va face Traian Basescu daca va pierde alegerile? Este o intrebare la care nici macar liderii PD-L nu au raspuns. Acum o luna, intr-o emisiune televizata, Basescu a spus ca nu se va intoarce in partid in cazul in care va pierde alegerile si ca va pleca pe mare "cel putin un an", motiv pentru care a avut grija sa-si reinnoiasca brevetul de comandant de nava.

"Nu ma voi intoarce in partid", a raspuns Traian Basescu la intrebarea privind directia pe care o va lua in cazul in care nu va fi reales presedinte. In luna mai, intr-o alta emisiune, presedintele a facut aceeasi promisiune, ba mai mult, a spus ca nu va mai face politica, pentru ca orice functie i se va parea prea mica in comparatie cu cea de sef al statului.

"Niciodata nu voi mai reveni intr-un partid. Mi se pare umilitor pentru un om care a primit mandat de sef al statului roman pe urma sa mai intre in jocuri politice de genul unde punem presedinte de organizatie, unde-l schimbam", a spus presedintele. "Ramai fostul presedinte al Romaniei si atat. Nici implicat in partide, nici presedinte de partid, nici ministru, nici prim-ministru, nimic in politica", a argumentat Basescu.

"Dupa ce nu voi mai fi presedinte, imi voi permite sa stau linistit si sa privesc", a explicat el, referindu-se la legea fostilor sefi de stat care ii va permite sa beneficieze de locuinta de la stat, indemnizatie de fost presedinte si paza de la SPP.

Pentru Basescu ar mai exista o varianta, aceea de a candida pentru Camera Deputatilor in Colegiu 1 din Bucuresti, pentru mandatul lasat liber de liberalul Bogdan Olteanu, plecat in CA al BNR. Colegiul era rezervat pentru Emil Boc, insa se vorbeste in partid ca acesta ar fi spus ca nominalizarea candidatului se amana pentru ca insusi Traian Basescu a fi interesat sa candideze.

Romania Libera are in editia de luni un interviu cu presedintele Traian Basescu: "Geoana spune ca va aduce liniste. Eu spun ca voi reforma statul".

"Mircea Geoana joaca partida ruseasca. In schimbul ei primeste sustinere politica, sustinerea factorilor de influenta rusesti pe care ii vedem la televiziuni."

"Partida ruseasca este fara reguli. Parteneriatul cu Vestul este unul cu reguli."

"Ma bucura vizita vicepresedintelui american Joe Biden la Bucuresti, inainte de alegeri. Ma bucura semnalul dat de UE, care ne-a dat portofoliul Agriculturii. Deci avem prieteni si nu suntem deloc izolati."

"Nu am castigat batalia cu sistemul ticalosit. Nu poti sa corectezi o istorie intr-un mandat de cinci ani."

"Va asigur ca a doua zi dupa alegeri va fi o deplina stabilitate, fiindca toate partidele vor sa fie la guvernare."

"Daca voi castiga alegerile, fac un guvern cu PNL."

Despre caseta in care loveste un copil: Intrebat de ce a avut nevoie de doua ore pentru a spune ca nu l-a lovit pe copilul din inregistrarea, Traian Basescu a raspuns: "Nu vreau sa va dau un raspuns care sa para ridicol, dar mie mi-au aratat filmul pe un ecran de camera destul de mic. Eu port doua feluri de ochelari: acestia pentru citit si acestia pentru distanta. N-aveam la mine ochelarii de distanta, sa-i pun imediat pe nas. Eu, de fapt, n-am vazut nimic de pe camera".

"N-am stiut nimic. Asta e problema staff-ului meu de campanie. Trebuiau sa ma previna. Eu m-am dus intr-o emisiune-capcana neprevenit de echipa mea si, in general, am foarte putin timp. I-am reprosat asta staff-ului meu, da' inutil. Avocatii de la Tuca&Asociatii vor termina plangerea impotriva lui la inceputul acestei saptamani. Voi cere daune dar, in primul rand, ii cer originalul, pentru ca nici dumnealui nu-si va putea proba afirmatiile ca as fi lovit copilul, o data in plex, o data in fata, fara sa probeze si, in orice caz, copia nu-i va tine de proba".

Tot despre scandalul filmului din Ploiesti vorbesc si jurnalistii de la Gardianul: Basescu cere o expertiza care nu poate fi realizata fara sa se intre in starea de incompatibilitate.

Traian Basescu a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca da in judecata ziarul "Gardianul" si pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru minciuna si trucarea filmului in care presedintele este surprins in timp ce loveste cu pumnul un minor aflat la mitingul electoral din 15 noiembrie 2004, la Ploiesti.

Basescu a mai adaugat ca a cerut expertilor autorizati ai Ministerului Justitiei sa efectueze o expertiza care sa demonstreze ca filmul este un fals. Alecu Racoviceanu, directorul ziarului "Gardianul", a declarat, pentru Mediafax, ca filmul este real, avand probe in acest sens.

Legislatia romaneasca nu permite, la ora actuala, instantelor de judecata sa tina cont de parerea unor experti criminalisti independenti, fapt ce face ca expertiza ceruta de Traian Basescu sa fie facuta de catre un institut aflat in subordinea Ministerului Justitiei. O hotarare a CEDO, din septembrie 2008, arata clar ca o astfel de expertiza efectuata la cererea unei persoane fizice aflate intr-o functie importanta in stat risca sa fie partinitoare, fapt pentru care a si admis cererea de inadmisibilitate formulata de un cetatean din Republica Moldova.

Traian Basescu acuza ziarul "Gardianul" de "minciuna si trucarea unor filmari" si a intrebat conducerea ziarului de ce nu a facut o expertiza a filmului. "Pentru minciuna si trucarea unor filmari il dau in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul. Fac acest lucru pentru ca au prezentat un film trucat.

Inainte de orice, cred ca presa care a introdus in circulatie un film trucat ar trebui sa raspunda in mod elementar la cateva intrebari. In primul rand, daca inainte de a introduce filmul in circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul National de Expertiza", a declarat, sambata, Traian Basescu la sediul sau de campanie.

Palma electorala din 2004, decisiva in 2009: Basescu si-a dat lovitura de gratie, sustin si jurnalistii de la Cotidianul.

Bogdan Istratoiu, cel mai vestit copil din Prahova acestei toamne, regreta acum foarte mult celebritatea pe care, poate, acum cinci ani, a cautat-o pe scena amenajata pentru un miting electoral.

Toate mass-media s-au repezit sa-l contacteze pentru a afla din gura presupusei victime daca "a fost sau n-a fost" adevarat ce pare sa infatiseze filmul dat publicitatii de "Gardianul", in seara zilei de 26 noiembrie 2009. Sursele dau mai multe versiuni ale adolescentului de 15 ani.

Iata, de pilda, ce publica "Jurnalul National", citandu-l pe Bogdan Istratoiu: "A fost o lovitura ca si cum ar fi vrut sa-mi spuna "Bai, pleaca, mars!". Pe moment m-am simtit mandru, onorat, eram un copil, eram fericit, fusesem bagat in seama de un om important din stat. Nu mi-a zis nimic, dar zambea. Am zambit la randul meu".

Observatorul Prahovean da urmatoarea relatare a lui Bogdan: "Aveam 10 ani. Initial, domnul presedinte ma luase pe scena si am vrut sa spun ceva legat de Iliescu si de Nastase. Probabil de emotii am spus ca Iliescu si Basescu nu sunt buni. Apoi, domnul presedinte m-a dat jos de pe scena. S-a enervat ca spusesem o prostie si cand m-am dus langa el vroiam sa-mi cer scuze, dar m-a impins. Chiar am ras, nu a fost ceva care m-a marcat".

In schimb, matusa lui Istratoiu a dat o declaratie pentru Realitatea TV, indignata de faptul ca nepotul ei a fost caracterizat de anumite persoane ca fiind un copil handicapat. Cecilia Gheorghe povesteste: "Chiar acum am vorbit la telefon cu sora mea, in Italia, si mi-a spus ca sunt foarte speriati, si ea, si Bogdan. Au primit telefoane in care au fost amenintati ca vor fi omorati daca vor confirma bataia data de Basescu. Sora mea se teme sa nu isi piarda si locul de munca. Acum lucreaza ca menajera, dar inainte a lucrat la o fabrica de mobila.

Va dati seama, e singura cu un copil in Italia si ii este foarte greu. Si Bogdan este foarte afectat. Se vede pe posturile tv in ipostaze nu tocmai fericite. Deocamdata nu vom face plangere, dar daca, Doamne fereste, se intampla ceva cu sora si nepotul meu, lucrurile nu vor ramane asa".

Basescu vrea confruntari zilnice cu Geoana. PSD vorbeste de "o ultima dezbatere", miercuri. Ce sfaturi ii da Iliescu lui Geoana pentru marea confruntare, titreaza luni Gardianul.

Presedintele Traian Basescu incearca sa castige teren electoral provocandu-l pe contracandidatul sau Mircea Geoana la confruntari televizate zilnice. Basescu a inregistrat, ieri, un prim esec, Geoana refuzand propunerea sa de a avea o dezbatere duminica seara, la Palatul Parlamentului.

Basescu i-a cerut, sambata, lui Geoana sa accepte aceasta confruntare, afirmand ca, daca liderul pesedist refuza, este las. El a mai spus ca a facut invitatia catre Geoana deoarece a primit o scrisoare de la TVR in care televiziunea publica informa ca nu mai poate stabili datele celor doua dezbateri convenite pentru luni si vineri, fiind necesara a aprobare prealabila a conducerii celor doua Camere. Seful statului a insistat pentru confruntarea de duminica, spunand ca lasa la latitudinea lui Geoana formatul si moderatorul dezbaterii.

Mircea Geoana a declinat invitatia cateva ore mai tarziu, motivand ca are alt program si ca duminica se afla la Targu Mures. Geoana a sustinut ca a primit o invitatie de la IPP, pentru o confruntare, miercuri, cu Basescu, intr-un format asemanator celei de la sfarsitul turului intai, pe care o va accepta.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca Geoana se teme de astfel de confruntari, pentru ca are de dat niste raspunsuri la intrebari precum vizita sa la Moscova.

"Mircea Geoana n-a raspuns la aceasta intrebare si nici la altele. A fost cocolosit de televiziunile mogulilor, care l-au prezentat numai in situatii favorabile. In ceea ce priveste TVR, PSD il tine in lant pe Sassu, care este sluga preaplecata a partidului", ne-a declarat Lazaroiu, care a adaugat ca Basescu va insista pentru dezbateri zilnice sau macar pentru "3, 4, 5".

De celalalta parte, purtatorul de cuvant al PSD Bogdan Niculescu-Duvaz a declarat, intr-o conferinta de presa, ca miercuri va avea loc "o ultima dezbatere", sub egida IPP, pentru Mircea Geoana fiind mai importante mitingurile electorale, adica "discutiile cu oamenii".

Daca pierde alegerile din 6 decembrie, Traian Basescu a promis ca se va intoarce pe mare. Cel mai probabil insa, marinarul Basescu se va intoarce pe nava PD-L, unde va nimeri in mijlocul revoltei gruparii Blaga, care se lupta sa-i arunce peste bord pe Elena Udrea, "intelectualii" lui Zeus si echipa lui Stolojan, scrie Jurnalul National in articolul numit Il va arunca PD-L peste bord pe capitanul Basescu?

Ce va face Traian Basescu daca va pierde alegerile? Este o intrebare la care nici macar liderii PD-L nu au raspuns. Acum o luna, intr-o emisiune televizata, Basescu a spus ca nu se va intoarce in partid in cazul in care va pierde alegerile si ca va pleca pe mare "cel putin un an", motiv pentru care a avut grija sa-si reinnoiasca brevetul de comandant de nava.

"Nu ma voi intoarce in partid", a raspuns Traian Basescu la intrebarea privind directia pe care o va lua in cazul in care nu va fi reales presedinte. In luna mai, intr-o alta emisiune, presedintele a facut aceeasi promisiune, ba mai mult, a spus ca nu va mai face politica, pentru ca orice functie i se va parea prea mica in comparatie cu cea de sef al statului.

"Niciodata nu voi mai reveni intr-un partid. Mi se pare umilitor pentru un om care a primit mandat de sef al statului roman pe urma sa mai intre in jocuri politice de genul << unde punem presedinte de organizatie, unde-l schimbam >>", a spus presedintele. "Ramai fostul presedinte al Romaniei si atat. Nici implicat in partide, nici presedinte de partid, nici ministru, nici prim-ministru, nimic in politica", a argumentat Basescu.

"Dupa ce nu voi mai fi presedinte, imi voi permite sa stau linistit si sa privesc", a explicat el, referindu-se la legea fostilor sefi de stat care ii va permite sa beneficieze de locuinta de la stat, indemnizatie de fost presedinte si paza de la SPP.

Pentru Basescu ar mai exista o varianta, aceea de a candida pentru Camera Deputatilor in Colegiu 1 din Bucuresti, pentru mandatul lasat liber de liberalul Bogdan Olteanu, plecat in CA al BNR. Colegiul era rezervat pentru Emil Boc, insa se vorbeste in partid ca acesta ar fi spus ca nominalizarea candidatului se amana pentru ca insusi Traian Basescu a fi interesat sa candideze.

Romania Libera are in editia de luni un interviu cu presedintele Traian Basescu: "Geoana spune ca va aduce liniste. Eu spun ca voi reforma statul".

"Mircea Geoana joaca partida ruseasca. In schimbul ei primeste sustinere politica, sustinerea factorilor de influenta rusesti pe care ii vedem la televiziuni."

"Partida ruseasca este fara reguli. Parteneriatul cu Vestul este unul cu reguli."

"Ma bucura vizita vicepresedintelui american Joe Biden la Bucuresti, inainte de alegeri. Ma bucura semnalul dat de UE, care ne-a dat portofoliul Agriculturii. Deci avem prieteni si nu suntem deloc izolati."

"Nu am castigat batalia cu sistemul ticalosit. Nu poti sa corectezi o istorie intr-un mandat de cinci ani."

"Va asigur ca a doua zi dupa alegeri va fi o deplina stabilitate, fiindca toate partidele vor sa fie la guvernare."

"Daca voi castiga alegerile, fac un guvern cu PNL."

Despre caseta in care loveste un copil: Intrebat de ce a avut nevoie de doua ore pentru a spune ca nu l-a lovit pe copilul din inregistrarea, Traian Basescu a raspuns: "Nu vreau sa va dau un raspuns care sa para ridicol, dar mie mi-au aratat filmul pe un ecran de camera destul de mic. Eu port doua feluri de ochelari: acestia pentru citit si acestia pentru distanta. N-aveam la mine ochelarii de distanta, sa-i pun imediat pe nas. Eu, de fapt, n-am vazut nimic de pe camera".

"N-am stiut nimic. Asta e problema staff-ului meu de campanie. Trebuiau sa ma previna. Eu m-am dus intr-o emisiune-capcana neprevenit de echipa mea si, in general, am foarte putin timp. I-am reprosat asta staff-ului meu, da' inutil. Avocatii de la Tuca&Asociatii vor termina plangerea impotriva lui la inceputul acestei saptamani. Voi cere daune dar, in primul rand, ii cer originalul, pentru ca nici dumnealui nu-si va putea proba afirmatiile ca as fi lovit copilul, o data in plex, o data in fata, fara sa probeze si, in orice caz, copia nu-i va tine de proba".

Tot despre scandalul filmului din Ploiesti vorbesc si jurnalistii de la Gardianul: Basescu cere o expertiza care nu poate fi realizata fara sa se intre in starea de incompatibilitate.

Traian Basescu a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca da in judecata ziarul "Gardianul" si pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru minciuna si trucarea filmului in care presedintele este surprins in timp ce loveste cu pumnul un minor aflat la mitingul electoral din 15 noiembrie 2004, la Ploiesti.

Basescu a mai adaugat ca a cerut expertilor autorizati ai Ministerului Justitiei sa efectueze o expertiza care sa demonstreze ca filmul este un fals. Alecu Racoviceanu, directorul ziarului "Gardianul", a declarat, pentru Mediafax, ca filmul este real, avand probe in acest sens.

Legislatia romaneasca nu permite, la ora actuala, instantelor de judecata sa tina cont de parerea unor experti criminalisti independenti, fapt ce face ca expertiza ceruta de Traian Basescu sa fie facuta de catre un institut aflat in subordinea Ministerului Justitiei. O hotarare a CEDO, din septembrie 2008, arata clar ca o astfel de expertiza efectuata la cererea unei persoane fizice aflate intr-o functie importanta in stat risca sa fie partinitoare, fapt pentru care a si admis cererea de inadmisibilitate formulata de un cetatean din Republica Moldova.

Traian Basescu acuza ziarul "Gardianul" de "minciuna si trucarea unor filmari" si a intrebat conducerea ziarului de ce nu a facut o expertiza a filmului. "Pentru minciuna si trucarea unor filmari il dau in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul. Fac acest lucru pentru ca au prezentat un film trucat.

Inainte de orice, cred ca presa care a introdus in circulatie un film trucat ar trebui sa raspunda in mod elementar la cateva intrebari. In primul rand, daca inainte de a introduce filmul in circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul National de Expertiza", a declarat, sambata, Traian Basescu la sediul sau de campanie.

Palma electorala din 2004, decisiva in 2009: Basescu si-a dat lovitura de gratie, sustin si jurnalistii de la Cotidianul.

Bogdan Istratoiu, cel mai vestit copil din Prahova acestei toamne, regreta acum foarte mult celebritatea pe care, poate, acum cinci ani, a cautat-o pe scena amenajata pentru un miting electoral.

Toate mass-media s-au repezit sa-l contacteze pentru a afla din gura presupusei victime daca "a fost sau n-a fost" adevarat ce pare sa infatiseze filmul dat publicitatii de "Gardianul", in seara zilei de 26 noiembrie 2009. Sursele dau mai multe versiuni ale adolescentului de 15 ani.

Iata, de pilda, ce publica "Jurnalul National", citandu-l pe Bogdan Istratoiu: "A fost o lovitura ca si cum ar fi vrut sa-mi spuna "Bai, pleaca, mars!". Pe moment m-am simtit mandru, onorat, eram un copil, eram fericit, fusesem bagat in seama de un om important din stat. Nu mi-a zis nimic, dar zambea. Am zambit la randul meu".

Observatorul Prahovean da urmatoarea relatare a lui Bogdan: "Aveam 10 ani. Initial, domnul presedinte ma luase pe scena si am vrut sa spun ceva legat de Iliescu si de Nastase. Probabil de emotii am spus ca Iliescu si Basescu nu sunt buni. Apoi, domnul presedinte m-a dat jos de pe scena. S-a enervat ca spusesem o prostie si cand m-am dus langa el vroiam sa-mi cer scuze, dar m-a impins. Chiar am ras, nu a fost ceva care m-a marcat".

In schimb, matusa lui Istratoiu a dat o declaratie pentru Realitatea TV, indignata de faptul ca nepotul ei a fost caracterizat de anumite persoane ca fiind un copil handicapat. Cecilia Gheorghe povesteste: "Chiar acum am vorbit la telefon cu sora mea, in Italia, si mi-a spus ca sunt foarte speriati, si ea, si Bogdan. Au primit telefoane in care au fost amenintati ca vor fi omorati daca vor confirma bataia data de Basescu. Sora mea se teme sa nu isi piarda si locul de munca. Acum lucreaza ca menajera, dar inainte a lucrat la o fabrica de mobila.

Va dati seama, e singura cu un copil in Italia si ii este foarte greu. Si Bogdan este foarte afectat. Se vede pe posturile tv in ipostaze nu tocmai fericite. Deocamdata nu vom face plangere, dar daca, Doamne fereste, se intampla ceva cu sora si nepotul meu, lucrurile nu vor ramane asa".

Si Evenimentul Zilei scrie luni despre faptul ca Traian Basescu este atacat pe subiectul relatiei cu mogulii.

Adversarii lui Traian Basescu incearca sa demonteze teza acestuia ca se lupta cu "mogulii" si pun pe tapet negocieri ale sefului statului chiar cu cei pe care ii incrimineaza: Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vintu.

Pe blogul sau personal, Dan Voiculescu a scris despre episodul Basescu-Grivco. El sustine ca negocierile din 2004 dintre el si actualul presedinte nu au fost transparente. "Nici atunci presa nu a fost invitata, informata sau prezenta", a comentat Voiculescu.

El i-a cerut lui Basescu sa precizeze cine a stat in capul mesei la intalnirea de la Grivco. "Traiane, hai sa rupem pisica! Sau, daca vrei tu, motanul! Imi amintesc detaliat tot ce am vorbit atunci. Ce nu reusesc sa-mi amintesc, pentru

ca nu am dat niciodata importanta unor astfel de amanunte, este cine a stat in capul mesei, cine in stanga si cine in dreapta. Nu vrei, Traiane, sa spui romanilor si sami amintesti si mie cum am stat noi la acea intalnire?", intreaba Dan Voiculescu.

Epistola lui Voiculescu vine dupa ce Traian Basescu a fost intrebat, la Realitatea TV, daca a fost vreodata la negocieri la Grivco, iar seful statului a negat initial.

Dupa ce realizatorul i-a spus ca a avut o negociere in iunie 2004, chiar la sediul acestei firme, Basescu a replicat ca discutia sa a fost transparenta, in timp ce, acum, guvernul Iohannis a fost negociat "pe ascuns" la Grivco. <,Evenimentul Zilei scrie luni despre faptul ca Traian Basescu este atacat pe subiectul relatiei cu mogulii.

Adversarii lui Traian Basescu incearca sa demonteze teza acestuia ca se lupta cu "mogulii" si pun pe tapet negocieri ale sefului statului chiar cu cei pe care ii incrimineaza: Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vintu.

Pe blogul sau personal, Dan Voiculescu a scris despre episodul Basescu-Grivco. El sustine ca negocierile din 2004 dintre el si actualul presedinte nu au fost transparente. "Nici atunci presa nu a fost invitata, informata sau prezenta", a comentat Voiculescu.

El i-a cerut lui Basescu sa precizeze cine a stat in capul mesei la intalnirea de la Grivco. "Traiane, hai sa rupem pisica! Sau, daca vrei tu, motanul! Imi amintesc detaliat tot ce am vorbit atunci. Ce nu reusesc sa-mi amintesc, pentru

ca nu am dat niciodata importanta unor astfel de amanunte, este cine a stat in capul mesei, cine in stanga si cine in dreapta. Nu vrei, Traiane, sa spui romanilor si sami amintesti si mie cum am stat noi la acea intalnire?", intreaba Dan Voiculescu.

Epistola lui Voiculescu vine dupa ce Traian Basescu a fost intrebat, la Realitatea TV, daca a fost vreodata la negocieri la Grivco, iar seful statului a negat initial.

Dupa ce realizatorul i-a spus ca a avut o negociere in iunie 2004, chiar la sediul acestei firme, Basescu a replicat ca discutia sa a fost transparenta, in timp ce, acum, guvernul Iohannis a fost negociat "pe ascuns" la Grivco.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#alegeri prezidentiale 2009, #Basescu Geoana turul II, #filmulet Basescu copil , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Mai draci tovarasi giurnalisti .... nu ce scrie "Jurnalul national" se merita a fi pus titlu la "revista presei" . Ca e ziar de mogul securist . Si il are pe Ciutacu scribalau .
Poza Gonzague
Gonzague
rank 5