PRM va folosi impotriva uninominalului o declaratie a lui Traian Basescu

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 14:20
825 citiri
PRM va folosi impotriva uninominalului o declaratie a lui Traian Basescu

Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a declarat miercuri ca va invoca, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, in sprijinul actiunii PRM impotriva hotararii de Guvern privind colegiile uninominale, o declaratie facuta de Traian Basescu in plenul Parlamentului.

"Exprim regretul ca Hotararea de Guvern prin care se stabilesc colegiile uninominale pare a nu respecta rigorile legii", a declarat Traian Basescu, miercuri, in plenul Parlamentului.

Reprezentantul PRM a depus la termenul de miercuri, in cadrul procesului desfasurat la Curtea de Apel Bucuresti, o copie dupa aceasta declaratie, el solicitand magistratilor sa o admita ca proba, informeaza Newsin.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit ca la termenul de miercuri vor discuta cererile de interventie, urmand ca ulterior sa se pronunte si asupra probei cu inscrisuri solicitate de Lucian Bolcas.

Curtea de Apel Bucuresti discuta, miercuri, solicitarea PRM de suspendare a hotararii de guvern prin care s-au delimitat colegiile uninominale in vederea alegerilor din noiembrie, document atacat si la Curtea Constitutionala, insa Executivul a anuntat ca a pregatit riposta pentru situatia in care PRM castiga in instanta.

Actiunea PRM inregistrata la Curtea de Apel este doar una dintre cele promovate de acest partid pentru oprirea intregului proces electoral pe baza votului uninominal, pe motiv ca este nelegal.

Liderul PRM a spus ca cererea catre instanta este motivata de faptul ca Guvernul a inceput demersurile pentru organizarea alegerilor inainte de o decizie a instantei privind legalitatea hotararii Executivului privind colegiile uninominale. "PRM solicita, prin demersul sau la Curtea de Apel, suspendarea procesului electoral nelegal", a afirmat Lucian Bolcas.

PRM solicita Curtii de Apel suspendarea oricaror forme de executare a hotararii de Guvern pentru aprobarea primei delimitari a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, pe motiv ca nu se respecta principiul conform caruia delimitarea colegiilor se face in conformitate cu hotararile comisiei parlamentare speciale. PRM afirma ca Executivul nu a raspuns plangerii prealabil adresate si, "in mod evident, prin intarzierea raspunsului, doreste sa impiedice aplicarea legii privind alegerile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#PRM, #instanta, #vot uninominal, #declaratie, #Traian Basescu , #stiri Traian Basescu