PSD depune plangere penala impotriva lui Basescu, la cererea lui Mazare (VIDEO)

Vineri, 11 Iulie 2008, ora 15:30
3018 citiri
PSD depune plangere penala impotriva lui Basescu, la cererea lui Mazare (VIDEO)

Primarul Constantei, Radu Mazare, a cerut vineri membrilor Consiliului National ca PSD sa semneze o plangere penala impotriva lui Traian Basescu pentru ca ar fi retrocedat "revoltator de ilegal" cladirea Ciclop din Bucuresti.

Desi propunerea trebuia sa fie supusa votului in cadrul Consiliului National al PSD, pesedistii au hotarat sa semneze documentul.

Mazare a spus de la tribuna consiliilor nationale reunite ale PSD ca Traian Basescu a retrocedat, pe cand era primar, cladirea "Ciclop" de pe Calea Victoriei, intr-un mod "revoltator de ilegal", si, aratand salii un dosar, i-a cerut presedintelui de sedinta, lui Adrian Nastase, sa supuna la vot propunerea ca cererea penala impotriva sefului statului sa fie semnata de PSD.

Reactia presedintelui: PSD da dovada de imaturitate

Presedintele Traian Basescu regreta lipsa de maturitate a liderilor PSD care incearca sa creeze impresia ca toti ceilalti oameni politici sunt ca ei. Aceasta este reactia presedintiei la atacurile de azi ale lui Radu Mazare, reactie transmisa purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale Valeriu Turcan.

Nastase: Eu, daca as putea, as pune deja rezolutia

Inainte sa se hotarasca sa semneze plangerea, Nastase i-a reamintit lui Mazare ca sedinta este una comuna PSD-PC si ca nu poate supune acum la vot propunerea lui, dar l-a asigurat ca va face acest lucru in sedinta separata a Consiliului National al PSD.

Nastase nu s-a abtinut si a spus si o gluma. "Eu, daca as putea, as pune deja rezolutia", a declarat fostul premier, in rasetele salii.

Anterior, inainte de a cere PSD sa semneze o cerere de urmarire penala care sa investigheze modul in care Basescu a facut retrocedarea cladirii, Mazare s-a lansat intr-o serie de atacuri la adresa presedintelui.

"Traian Basescu pozeaza in cavaler al dreptatii si e plin de bube raioase ca cele pe care vi le-am aratat", a declarat primarul Constantei. Mazare a spus si despre Daniel Morar, seful DNA, ca este "un buboi" pus sa haituiasca pesedisti, adaugand ca acesta i-a inchis lui Traian Basescu dosarul Flota, i-a facut doua expertize, in timp ce lui, de cativa ani ii refuza una.

Mazare a mai spus ca el este tarat prin tribunale pentru ca este un primar pesedist care face locuinte ieftine si care da de mancare oamenilor saraci. "Din pacate, noi discutam aici, facem propuneri, iar cand iesim intram in tocatoarea lui Basescu, in razboi cu procurorii", a spus el.

Si vicepresedintele Victor Ponta a criticat justitia "lui Traian Basescu". Ponta a sustinut ca in sistemul penal a fost introdusa o noua infractiune, aceea de a fi pesedist.

"Justitia lui Basescu, a doamnei Macovei, a domnului Morar are o mare realizare: a introdus infractiunea de a fi pesedist. Nu conteaza crime, violuri, coruptie. Daca esti pesedist, esti vinovat, daca nu esti pesedist nu esti vinovat", a declarat Ponta la Consiliile Nationale reunite al PSD si PC.

"Ma bucur ca domnul Morar mai are doar o luna de mandat, pentru ca altfel ar fi amprentat toti pesedistii", a mai spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă. Ce șansă mai are fostul primar
Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă. Ce șansă mai are fostul primar
Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă miercuri, 17 aprilie, de Judecătoria Sectorului 4, dar decizia magistraţilor nu este definitivă. În cazul în care...
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Judecătoria Sectorului 4 este aşteptată să se pronunţe miercuri în legătură cu cererea de liberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Primul termen...
#Traian Basescu, #PC, #Radu Mazare, #Adrian Nastase, #Victor Ponta, #Consiliul National, #rezoluie , #stiri Traian Basescu