PSD someaza din nou MAE sa predea copiile tabelelor electorale din strainatate

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 20:56
1758 citiri
PSD someaza din nou MAE sa predea copiile tabelelor electorale din strainatate

PSD someaza Ministerul de Externe, pe ministrul Catalin Predoiu si pe secretarul de stat politic Eugen Tomac, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, sa puna la dispozitie de urgenta fotocopii dupa tabelele electorale din sectiile de votare din strainatate, precum si fotocopiile dupa declaratiile pe propria raspundere ale alegatorilor care au votat in strainatate.

"Partidul Social Democrat se declara indignat in ceea ce priveste refuzul Ministerului Afacerilor Externe de a preda copii dupa tabelele elctorale cu datele celor care au votat la sectiile de votare din strainatate si copii dupa declaratiile pe propria raspundere ale cetatenilor care au votat peste granite.

Refuzul abuziv si nejustificat al MAE de a face publice listele speciale si declaratiile pe propria raspundere ale votantilor face imposibil efortul de a afla adevarul in ceea ce priveste voturile din diaspora", se arata in comunicatul PSD, remis Ziare.com.

In sedinta de marti seara a Biroului Electoral pentru Strainatate, reprezentantul Aliantei Politice PSD-PC, Andi Cristea, a inaintat o cerere scrisa in care solicita ca MAE sa puna la dispozitia Aliantei PSD-PC copii dupa tabelele electorale ale celor care au votat in strainatate, precum si copii dupa declaratiile pe propria raspundere ale votantilor.

Cererea a fost admisa, insa miercuri o cerere similara a fost inaintata si MAE, insa a ramas fara raspuns. Ulterior, presedintele Biroului Electoral pentru Strainatate l-a sunat pe secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, si i-a comunicat ca, in conformitate cu decizia Biroului Electoral, este obligat sa puna la dispozitia PSD aceste documente.

"PSD face un apel ferm catre MAE pentru a ne pune la dispozitie copii dupa tabelele speciale din sectiile de votare si declaratiile pe propria raspundere. In lipsa unei astfel de cooperari, putem suspecta MAE ca trage de timp pentru un scop ce trebuie clarificat de urgenta sau, si mai grav, doreste sa ascunda aspecte in ceea ce priveste votul romanilor din strainatate.

Dorim sa amintim si de infograma trimisa in data de 8 decembrie de secretarul de stat Eugen Tomac si de secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, prin care ii rugau pe sefii de misiune sa nu transmita inca in tara procesele verbale cuprinzand rezultatele votarii, buletinele de vot nule si cele contestate, precum si tabelele utilizate in cadrul sectiilor de votare din strainatate si declaratiile pe propria raspundere", continua comunicatul PSD.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#somatie PSD, #tabele electorale strainatate, #PSD domeaza MAE , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Totusi, intrebarea ramane: de ce refuza Ministerul de Externe sa aduca in tara niste documente care, de fapt, NU-I APARTIN?!