Puterea rupta de realitate

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 18:45
5321 citiri
Puterea rupta de realitate

Puterea imbata si te face sa uiti cum si, mai ales, gratie cui ai ajuns in varf.

Regula se aplica tuturor guvernantilor nostri de pana acum. Proaspetii imputerniciti de popor par insa mai uituci si rupti de realitate decat orice alta putere de pana azi.

In general un suveran se comporta de parca nu ar avea habar in ce societate traieste, dar parca noua putere ros-portocalie este un stapan care nici nu mimeaza interesul pentru doleantele celor pe care teoretic ii reprezinta.

Cum arata societatea romaneasca in anul crizei 2009? Euro creste precum Fat Frumos disperand milioanele de romani cu credite la banci in moneda europeana.

Sute de firme mici si mijlocii dau faliment, fabricile si combinatele industriale isi trimit muncitorii acasa, iar somajul a decolat.

Mai multe persoane au incercat sau chiar au reusit sa isi puna capat zilelor din cauza cosmarului datoriilor fara sfarsit. Iar adevarata forta a crizei financiare mondiale se pare ca o vom resimti de abia la primavara.

Pe de alta parte, un om exasperat de sistemul nostru judiciar, cetatean american, sparge geamuri ca mod extrem de protest. Pana acum a adus cioburi si ghinion la Tribunalul Bucuresti, CSM, DNA si Ministerul Justitiei.

Innebuniti de promisiunile electorale nerespectate, profesorii universitari ameninta cu blocarea sesiunii de examene intr-un limbaj nedemn de un cadru didactic: "Ii ia mama dracului daca nu aplica legea, o sa explodeze sistemul de invatamant", a amenintat furios deunazi un lider sindical, in direct la TV.

Mii de oameni cu pensii de pana in 500 de lei iau de la stat un "salar" de mizerie pentru asistenta maternala sau ajutorarea unui om handicapat, iar domnul Boc ii considera "nesimtiti" si vrea sa le ia una dintre sursele de venit.

Mari actori isi joaca batranetea pe scena pentru un trai decent, iar acelasi Boc, un om minuscul pe langa valoarea lor, vrea sa le rapeasca acest drept.

Pentru un scop moral, starpirea imbogatitilor din bani publici - gen Florea Geica, putini la numar dar cu salarii si pensii uriase, Puterea loveste in cei multi si mult mai amarati.

Curtea Constitutionala nu i-a taiat deloc avantul profesorului Boc, specialist in drept constitutional, care a dat o ordonanta neconstitutionala. Acum pregateste legile care sa interzica cumulul de salarii si cel al salariului cu pensia de la stat.

Stanga social-democrata, care a vorbit mereu de iubirea sa pentru cei napastuiti, a uitat subit de ei dupa ce a dat mana cu Zeus.

Ultima gaselnita perfecta pentru un an de criza este schimbarea Constitutiei. Adevarul e ca romanul de rand plange si suspina in fiecare zi la gandul ca actuala lege fundamentala nu ii e deloc pe plac locatarului de la Cotroceni.

Iar EL nu realizeaza ca nu va sta acolo pentru totodeauna si vrea sa-si aranjeze legile pentru a avea cat mai multa putere acum. Putere care il va frustra cand se va afla in mainile altcuiva si El va reveni la statutul de om si atat.

Cand oare se vor ocupa si guvernantii nostri de probleme reale?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Traian Basescu Constitutie, #datorii credite sinucis, #putere rupta realitate , #stiri Traian Basescu