R. Moldova cere socoteala Romaniei pentru declaratiile lui Basescu

Sambata, 16 Mai 2009, ora 09:28
2721 citiri
R. Moldova cere socoteala Romaniei pentru declaratiile lui Basescu

Republica Moldova, prin vocea ministrului moldovean de Externe, Andrei Stratan, a cerut Romaniei si Uniunii Europene sa explice declaratiile presedintelui Traian Basescu, la Piatra Neamt privind inutilitatea semnarii unui tratat de frontiera cu R. Moldova.

"Noi analizam si acum foarte atent declaratiile presedintelui Basescu. Am cerut ambasadei R. Moldova la Bucuresti sa solicite explicatii suplimentare si descifrari ale declaratiilor lui Traian Basescu, dupa care vom prezenta pozitia oficiala a autoritatilor de la Chisinau", a declarat vineri, ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan, informeaza Pro Tv Chisinau.

Potrivit lui Stratan, si ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles i s-a cerut sa intervina pe langa autoritatile UE pentru a le cere sa isi prezinte punctul de vedere.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la Piatra Neamt, ca spera ca viitorul Guvern al Republicii Moldova va facilita relatiile de cooperare intre cele doua tari, iar el nu va semna tratatul de frontiera, pentru ca nu vrea sa fie un partener al unui nou tratat Ribenttrop - Molotov.

Seful statului a precizat ca nu intelege de ce vecinii moldoveni au introdus vizele pentru cetatenii romani, avand in vedere ca relatiile de cooperare se fac cel mai bine prin contacte umane.

"Masura inexplicabila de introducere a vizelor pentru cetatenii romani intarzie evolutiile pozitive din planul cooperarii bilaterale din economie, turism si alte domenii. Numai o minte care nu intelege ce inseamna responsabilitatea statului roman va semna tratatul transfrontalier.

Romania are istoria sa si Republica Moldova este mostenitoare parte. Avem o istorie comuna, o limba comuna si traditii comune. Chiar daca declaratia asta nu convine actualului guvern, vreau sa va spun ca, chiar daca ne desparte o frontiera, romanii nu vor inceta sa creada ca moldovenii sunt fratii lor", este declaratia ferma, dar optimista, a sefului statului adresata primarilor din Republica Moldova.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Moldova Basescu Stratan, #Moldova explicatii Romania, #Basescu Ribentropp Molotov , #stiri Traian Basescu