Reactii la acuzatiile presedintelui Traian Basescu

Vineri, 14 Martie 2008, ora 19:25
2795 citiri
Reactii la acuzatiile presedintelui Traian Basescu

Mugur Ciuvica, conducator al Grupului de Investigatii Politice (GIP), a raspuns acuzatiilor presedintelui Traian Basescu, spunand vineri, la Realitatea Tv, ca seful statului ar trebui sa isi rezolve problemele in familie, nu cand vine de la Consiliul European.

Ciuvica a apreciat ca odata intrata in politica, Elena Basescu iese din sfera vietii personale si trebuie sa se comporte ca un secretar general:

"Traian Basescu are probleme cu toata presa si se considera un aparator al familiei. Cand un membru al familiei intra in politica, nu mai e o problema personala, ci intra intr-o batalie in care trebuie sa invete limba romana, ca in clasele primare, si sa se comporte ca un secretar general de partid".

Ciuvica a mai subliniat ca nu este singurul care face dezvaluiri in mass-media despre familia Basescu: "De 10 ani scrie presa despre afacerile lui Basescu, de exemplu fabrica de inghetata".

Jurnalistul Cornel Nistorescu a declarat, tot vineri la Realitatea Tv, ca presedintele Traian Basescu "este surescitat" si il "confunda cu Sorin Rosca Stanescu sau Ion Cristoiu", pentru ca el nu a avut unde sa scrie despre "afacerile lui Basescu":

"Nu am fost preocupat de tunurile presedintelui, m-ar fi tentat sa scriu despre relatiile lui Traian Basescu cu Costel Constanda, dar nu am avut unde".

Victor Ciutacu, redactor-sef al cotidianului "Jurnalul National" si realizator tv la postul Antena 2, a raspuns, la randul sau, acuzatiilor presedintelui Traian Basescu, precizand ca nu a acuzat-o niciodata pe Elena Basescu, ba dimpotriva: "Fata dommniei sale mi-a multumit ca m-am purtat ca un domn cand a fost aleasa secretar general...Vreau un exemplu cand eu am acuzat-o pe Elena Basescu".

Referindu-se la acuzatiile de implicare in vanzarile statului roman catre Omar Hayssam, Ciutacu a precizat ca a fost angajat al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), al carei presedinte era Ovidiu Musestescu:

"Am fost consilierul lui Ovidiu Musetescu pentru ca PSD a vrut sa ma scoata din presa, de la Adevarul. In perioada cand am lucrat la APAPS, intr-adevar i s-a vandut lui Hayssam, dar daca gaseste domnul presedinte o semnatura a lui Ciutacu pe un document, eu il mananc".

Ciutacu a respins eticheta de "ziaris-tonomat" in care "bagi euro si ies comentarii pe televiziuni", cum a sustinut presedintele: "Sunt platit in lei si produc profit...deci eu il finantez pe Dan Voiculescu si pe familia lui, prin rezultatele muncii mele".

"Eu sunt deja antrenat cu reactiile domnului presedinte fata de presa din Romania. Vazandu-l atat de preocupat de presa, eu il invit sa se inscrie voluntar in Agentia pentru Monitorizarea Presei", a precizat si Mircea Toma, vineri, la Realitatea Tv.

"Astazi am vazut desfiintarea functiei de Presedinte al Romaniei", a spus Cristian Tudor Popescu, comentand declaratiile presedintelui, la randul sau. "Tot ce a spus Basescu in aceasta seara reprezinta o serie de exprimari foarte bine gandite, din punctul de vedere al manipularii mediatice", a adaugat el.

"In felul aceasta poate sa raspunda un ziarist, un om de afaceri, un sportiv, un artist, o alta persoana publica", crede Cristian Tudor Popescu, dar presedintele Romaniei nu poate sa intre intr-o asemenea "incaierare" cu cei care il ataca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
O veste tristă a lovit presa sportivă din România, fostul fotograf Alexandru Hojda decedând la vârsta de 45 de ani. Alex Hojda a fost considerat unul dintre cei mai talentați fotoreporteri...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Basescu, #Traian Basescu, #mass media, #presa , #stiri Traian Basescu