Revista presei: Traian Basescu, la bilantul MAI: "Oriunde pui mana vezi coruptie"

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 08:48
2653 citiri
Revista presei: Traian Basescu, la bilantul MAI: "Oriunde pui mana vezi coruptie"
Foto:Romania Libera

Traian Basescu ocupa nu numai prima functie in stat, ci reuseste ocupe prima pozitie in presa, dupa declaratiile facute marti la prezentarea bilantului Ministerului de Interne.

Presedintele Romaniei a trimis un mesaj dur reprezentantilor acestei structuri, atragandu-le atentia despre coruptia intalnita peste tot in institutie.

Basescu a reusit sa mai starneasca si o mini-furtuna de presa intr-un schimb de vorbe cu ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, caruia i-a zis ceva ce presa a interpretat drept un semnal despre o foarte apropiata schimbare din functie a lui Emil Boc.

Premierul si-a vazut insa de treaba si a continuat lupta mediatica din ultimele zile pe tema modificarii Codului Muncii. Si, tot ca in ultimele zile, avem si alte inregistrari pline de savoare de la Vama Albita, unde coruptia atinsese cote pe cat de amuzante pe atat de ingrijoratoare.

"Traian Basescu, la bilantul MAI: "Oriunde pui mana vezi coruptie" , scrie "Romania Libera", in timp ce "Adevarul" pune un titlu savuros - "Ia de la Basescu: scatoalce peste caschete". Referindu-se la intamplarea de dupa sedinta de bilant, "Evenimentul Zilei" titreaza "Basescu: "Stai sa vedem cu premierul".

"Jurnalul National" scrie "Emil Boc: Actualul Cod al Muncii nu este suficient de flexibil". In fine, "Gandul" scrie "STENOGRAME IN DOSARUL CORUPTIEI DIN VAMI. Politistii de frontiera de la Albita NUMARAU BANII PE INTUNERIC si dadeau rest la spaga: "Da-i rest, n-ai? Da' tu nu vii cu bani de-acasa?".

Romania Libera - Traian Basescu, la bilantul MAI: "Oriunde pui mana vezi coruptie"

Seful statului a trimis un avertisment foarte dur conducerii Ministerului Administratiei si Internelor, careia i-a spus ca exista foarte multa coruptie in institutie si ca ar trebui sa se ocupe de o restructurare reala.

"Oriunde pui degetul in MAI apar fenomene de coruptie. Au fost la Pitesti, anul trecut. Au fost la frontiere, zilele acestea. Sunt intelegeri cu grupuri de crima organizata la nivel local si exista toleranta fata de acestea", a precizat Traian Basescu, conform Romania Libera.

Presedintele Romaniei a avertizat conducerea MAI ca nu va putea fi pacalit de reformele false facute "prin mutatul de patratele in organigrama". "Toate procesele de restructurare s-au limitat la aceasta pacaleala servita oamenilor politici: ne-am reorganizat, ne-am facut mai buni! Nu mai merge asa", a mai spus Traian Basescu.

Adevarul - Ia de la Basescu: scatoalce peste caschete

Presedintele Traian Basescu nu a uitat pe nimeni atunci cand a atras atentia asupra problemelor grave pe care le are MAI in privinta coruptiei si a tolerarii crimei organizate.

"Luand harta Romaniei, se vede de la mare distanta unde Politia este toleranta cu grupurile de crima organizata, de rromi sau de romani. Va pot enumera judetele unde Politia trebuie sa fie mai atenta cu ce se intampla acolo. Cred ca trebuie sa va mentineti prioritatile si ele nu trebuie sa fie doar declarative. Siguranta cetateanului", a continuat Traian Basescu, potrivit Adevarul.

Seful statului a mai spus ca reforma trebuie sa inceapa prin schimbarea oamenilor, mai ales de la nivelul conducerii si a avertizat despre activitatea sindicatelor, spunand ca "Politia nu poate sa aiba dubla comanda".

Evenimentul Zilei - Basescu: "Stai sa vedem cu premierul"

Traian Basescu a dat nastere unor noi speculatii de presa despre schimbarea sefului Executivului, Emil Boc, dupa ce i-a spus ministrului de Interne, Traian Igas, ceva ce a fost interpretat drept un semn ca premierul va fi schimbat.

"Stai sa vedem cu premierul si dup-aia", a spus Basescu la plecarea de la prezentarea bilantului MAI, potrivit Evenimentul Zilei.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a intervenit telefonic la un post de televiziune si a spus ca seful statului se referee de fapt la achizitionarea unor elicoptere, iar decizia trebuia luata in comun cu premierul, nefiind vorba despre schimbarea acestuia.

Jurnalul National - Emil Boc: Actualul Cod al Muncii nu este suficient de flexibil

Emil Boc a continuat sa apere ceea ce se pare ca va fi ultima mare provocare din cariera sa de premier- incercarea de adoptare a noului Cod al Muncii, despre care seful Executivului spune ca va flexibiliza piata muncii.

"Astazi, durata maxima a unui contract de munca pe durata determinata este de 24 de luni. Dupa intrarea Romaniei in UE, un proiect european are o durata minima de 3 sau 4 ani. Cum poti sa angajezi pe cineva, legal, pe o durata de 3 ani, cand durata maxima a contractului pe durata determinata este de 2 ani?", a afirmat premierul Emil Boc, la Palatul Parlamentului, inaintea consultarii cu grupurile parlamentare ale partidelor din coalitie privind continutul viitorului Cod al muncii, scrie Jurnalul National.

Gandul - Stenograme in dosarul coruptiei din vami. Politistii de frontiera de la Albita numarau banii pe intuneric si dadeau rest la spaga

"Epopeea spagii" de la Vama Albita a continuat si marti, dupa publicarea unor stenograme in care se arata cum luau vamesii mita si mai ales metodele inventive prin care incercau sa o ascunda. Ce e mai interesant e faptul ca ei dadeau pana si rest la spaga primita, ca niste veritabili comercianti.

Una dintre interceptari, din 6 ianuarie a.c., suprinde modul in care doi dintre politisti numarau spaga pe intuneric si imparteau banii, scrie Gandul.

"BI : Pai, daca-i doua milioane...doua trei sute.

GV: Si daca dai pe din doua, 28 ar veni.

BI: Da..ar veni impartit la trei.

GV: Pot sa-i dau si 2 milioane.

BI: Da, ca e bun asa, da-i.

GV: Aici cred ca trebui e un milion si ceva...Sa-ti dau jumate.

BI: Da de ce mi-i dai, ca ti-am zis?

GV: Au ramas cinci sute de mii.

BI: Pune-i acolo in ".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu MAI coruptie, #Basescu vedem premier, #Boc Codul Muncii flexibil , #stiri Traian Basescu
Comentarii