Rromii il sustin pe Basescu din lipsa de alte oferte

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 20:13
1188 citiri
Rromii il sustin pe Basescu din lipsa de alte oferte
Foto: Evenimentul Zilei

Regele Cioaba a declarat vineri, la Tg. Mures, unde participa la un seminar despre minoritatile nationale, ca isi mentine sustinerea pentru Traian Basescu la alegerile prezidentiale.

"Din partea noastra, Traian Basescu are tot sprijinul pentru ca asa a fost, a fost alaturi de noi, de Centrul Crestin al Rromilor pe care il reprezint. Ii cerem in schimb sa ne ajute mai mult, sa puna in aplicare strategia Guvernului, sa ceara asta Guvernului, Parlamentului, dansul are un cuvant de spus pentru ca este conducatorul tarii si trebuie sa aiba grija de toti oamenii", a declarat Cioaba.

Cioaba a adaugat ca, de altfel, seful statului este unica optiune, deoarece este singurul politician care a facut o oferta etniei rrome.

"Pana acum noi nu am avut alte optiuni, nimeni nu a venit spre noi, noi am mers spre cei care ne iubesc, ca dragoste cu sila nu se poate. Sunt multi carora le este rusine cu rromii, nu vor sa se alieze cu ei, iata ca, domnul presedinte ... Am discutat cu dansul, avem promisiuni, se pun in aplicatie.

Eu i-am cerut personal sprijin sa putem promova crestinismul in randul rromilor, adica biserica sa fie centrul comunitatii. Am cerut sa avem un departament pentru rromi la Ministerul Cultelor", a afirmat Cioaba.

De ce sunt maghiarii mai puternici ca rromii?

Acesta a explicat de ce maghiarii, in comparatie cu rromii, care sunt mai numerosi, sunt o minoritate mai puternica.

"Minoritatea maghiara, chiar si in timpul comunismului, a putut sa se organizeze. Aveau ziare, emisiuni in limba maghiara, profesori, oameni care erau bine integrati in structurile de conducere ale partidului. Pentru noi totul incepe din 1990 si cred ca am facut pasi importanti.

Daca in 1990 aveau o reprezentare foarte putina, tatal meu Ioan Cioaba si Gheorghe Nicolae erau primii lideri ai rromilor, iata acum sunt 250 de organizatii si un reprezentant in Parlament, o agentie nationala pentru rromi. Maghiarii au sprijin si in tara si afara, noi nu avem niciun sprijin, ne descurcam pe propriile picioare", a explicat reprezentantul rromilor.

"Suntem foarte cautati din 4 in 4 ani, toti ne iubesc, sunt alaturi de noi si ne promit orice, dar asta dureaza pana cand trec alegerile dupa care ramanem aceeasi necunoscuti. Minoritatea rroma este dezbinata de oamenii politici pentru a fi o masa mare de manevrat foarte usor in orice parte vor ei. Romii nu au reusit sa se impuna, sa avem un grup parlamentar", a continuat Cioaba.

Liderii maghiari participa la Targu Mures la seminarul "Identitate nationala si prezenta poltica a minoritatilor nationale", organizat la Casa Bernady, reuniune la care participa reprezentanti ai mai multor minoritati, inclusiv regele Cioaba.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Basescu sustinere rromi, #rromi alegeri prezidentiale, #oferte prezidentiale rromi, #seminar minortati , #stiri Traian Basescu